Recenzie kníh od A po Z

V tejto sekcii nájdete všetky doteraz publikované recenzie na knihy, chronologicky zoradené podľa dátumu pridania, aby vám nič neušlo.

Ponúkame recenzie na knižné novinky, ale aj staršie tituly. Vďaka neustále rastúcemu počtu recenzentov vám vieme ponúknuť obsah knihy stručne, nezávislo a hlavne zaujímavo, vďaka čomu si určite vyberiete tú správnu.

Aké su naše knižné recenzie?

Naše recenzie sú tak akurát dlhé, nestranné, nie nudné, miestami dokonca až vtipné. Dbáme nato, aby sme vám predstavili obsah recenzovanej knihy len v takej miere, aby ste sa dokázali rozhodnúť a zároveň neprišli ani o zrnko pôžitku z čítania.

Dúfame, že si aj pomocou našich recenzií vyberiete tú správnu knihu, vrátite sa znova a znova, až sa stanete jedným z našich verných čitateľov. Veľa zážitkov pri knihe vám praje tím čítaj.to!

streda, 16 október 2019 17:44

Mesto zrkadiel

Napísal(a)

Svet v troskách. Naokolo žijúca smrť. Existuje vôbec možnosť na záchranu? Na spásu tohto sveta. A je vôbec ešte koho spasiť? Presne takto to vyzerá aj roky po útokoch výrov – odporných krvilačných tvorov – ktorí vznikli len a len pričinením ľudí. Veď za skazu sveta si môžu vždy len sami ľudia.

piatok, 11 október 2019 11:32

Sára

Napísal(a)

Správa o smrti vplyvného riaditeľa banky zaskočila detektívov, ale žiadneho z jeho zamestnancov či dokonca neprajníkov. Úkladná vražda neobyčajného človeka. O vyšetrovanie sa zaujímajú aj tajní, zo zahraničia.

 

piatok, 11 október 2019 10:52

Straka

Napísal(a)

Človek sa musí naučiť odpúšťať, a to predovšetkým sebe.

 

piatok, 11 október 2019 09:15

Smršť

Napísal(a)

Dom opradený legendami o dušiach stroskotaných námorníkov, ktoré sa stále potulujú po okolí. Mladá rodina, ktorá sa na statok nasťahovala, netušila, ako sa im za krátky čas zmenia životy. Sú legendy pravdivé?

 

štvrtok, 10 október 2019 06:42

Svätá trojica

Napísal(a)

Beletria, komiks, čierny humor či zlý vtip? Niektoré knižné diela klamú „telom“ oveľa viac ako iné. Tak pozor, aby ste nenaleteli!

nedeľa, 06 október 2019 06:51

Helma hrôzy

Napísal(a)

Bojíme sa nepoznaného. Je to prirodzené. Báť by sme sa však mali aj seba, toho, čo na seba prezradíme ľuďom, ktorých možno ani nepoznáme. Toho, čo o nás vypovedajú sociálne siete...

nedeľa, 06 október 2019 06:39

Žert

Napísal(a)

Nie každý vtip či žart padnú na úrodnú pôdu. Ak ho len nepochopíme, nič sa nestane, ak však zničí život človeka, ide o veľa.

piatok, 27 september 2019 19:48

Dlhé tiene Karibiku

Napísal(a)

Slovenka pôsobiaca na Haiti ako dobrovoľníčka po zemetrasení je obvinená z únosu detí a ich nelegálnej adopcie do zahraničia. V ohrození života sa ocitá nielen detektív, ktorý jej má pomôcť, ale hlavne jej spolupracovníci.

piatok, 27 september 2019 19:20

Kvietok

Napísal(a)

Skrýva tajomstvo, o ktorom vedia len jeho najbližší. Nevie, prečo sa to v ňom deje. Zistí, že rovnaké tajomstvo ukrýva ešte niekto. Ale prečo?

utorok, 24 september 2019 14:45

Dievča pre Helenu

Napísal(a)

Práca opatrovateliek je tak trochu opradená akýmsi rúškom tajomstva. Každý si myslí, že by ju zvládal, no v skutočnosti by len málokto dokázal v tejto práci vydržať čo i len deň.

pondelok, 23 september 2019 18:40

Zvon

Napísal(a)

Slovenský jazyk pomiešaný s českým v nárečovej podobe, katolíci s evanjelikmi, veriaci s neveriacimi... Sme, akí sme, stačí si povzdychnúť a začítať sa.

pondelok, 23 september 2019 18:28

Srdcia štyroch

Napísal(a)

Absurdná ruská dráma, ktorá by sa mohla odohrať kdekoľvek. Pretože všade žijú šialenci zahlcujúci si vedomie neuskutočniteľnými túžbami alebo celkom jednoducho umelými chemickými látkami kvôli vidine šťastia.

nedeľa, 01 september 2019 08:12

Blízke diaľavy

Napísal(a)

Príbehy, ktoré voňajú človečinou, ktoré sú o ľuďoch, akých stretávame aj my sami. Neobyčajné zachytávania života v jeho najobyčajnejších podobách.

nedeľa, 01 september 2019 07:58

Pamäti gejše

Napísal(a)

Človek sa nerozhodne, že bude gejšou. Gejšou sa človek stane, pretože nemá na výber.

štvrtok, 22 august 2019 19:32

Výkrik do tmy

Napísal(a)

Z vraždy mladého študenta obvinili jeho spolužiačku. Franziska si ale na udalosti nespomína, má výpadok pamäti. Tak veľmi túži zistiť, čo sa stalo, až sa sama ocitne v smrteľnom nebezpečenstve.

štvrtok, 22 august 2019 19:15

V klietke

Napísal(a)

Preniknúť do mozgu vraha alebo umierajúceho je už po stáročia túžbou ľudstva ako takého. Čo bolo motiváciou v minulosti skúmať predsmrtný stav človeka a čo motivuje teraz? Môžu byť mozog a vnímanie dvere do iných svetov?

piatok, 09 august 2019 19:49

Sieť

Napísal(a)

Dve úkladné vraždy a žiadne indície, kto by mohol byť páchateľom. Rodinné vzťahy sú niekedy komplikovanejšie ako pavúčia sieť, na ktorú sa lepia ďalšie a ďalšie klamstvá, krivdy, zrady, nezriedka aj vraždy.

piatok, 09 august 2019 19:35

Pirátsky princ

Napísal(a)

Ako sa skončí stretnutie obávaného piráta s modrou krvou a dámy, ktorá sa stane jeho rukojemníčkou? Prepadne kapitán svojej túžbe pomstiť sa za krivdy spáchané na jeho rodine? Alebo dokáže odpustiť?

štvrtok, 08 august 2019 20:24

Prečo? Zvieratá

Napísal(a)

Čo rozžiari detské očká pri pohľade na knihu? Lákavá ilustrácia. A keď je doplnená peknými zvieratkami, verím, že zrak od nej ťažko odtrhnúť. Už príde len požiadavka „mami, oci, túto knihu chcem.“ A takto to bolo aj u nás.

sobota, 27 júl 2019 08:35

Sila

Napísal(a)

Ak by svetu vládli ženy, určite by to bol svet láskavejší, tolerantnejší, lepší. Určite. Určite???

sobota, 27 júl 2019 08:23

Vražda Rogera Ackroyda

Napísal(a)

Keď niekto napíše desiatky románov a jeden je lepší ako druhý, možno ho právom považovať za majstra pera. My však máme pred sebou majsterku, tú najpovolanejšiu. Kráľovnú detektívok, Agathu Christie.

nedeľa, 21 júl 2019 12:59

Priznania žien

Napísal(a)

Ženy sa priznajú k hocičomu. Anonymne.

nedeľa, 21 júl 2019 12:29

Manžel na objednávku

Napísal(a)

Máte všetko, po čom túžite, no nemáte nikoho, s kým by ste sa o svoju radosť podelili. Problém dnešného sveta. Všetkého je dostatok, len vhodní partneri sa javia ako nedostatkový tovar.

utorok, 16 júl 2019 14:53

Záhada troch štvrtín

Napísal(a)

Presviedčajú vás, že Agatha Christie bola len jedna a Hercule Poirot už zomrel? Určite už zomrel, veď nie je fyzicky nesmrteľný, ale teraz sa záhadne objavilo pár jeho prípadov, ktoré boli dosiaľ svetu neznáme. Jedným z nich je Záhada troch štvrtín. A s ňou Hercule opäť ožíva...

štvrtok, 11 júl 2019 17:39

Čisté zviera

Napísal(a)

Nedokážem byť kritická voči ľuďom, ktorých obdivujem. Táto recenzia bude preto nekritickým vyjadrením obdivu voči knihe mojej obľúbenej spisovateľky. V jej čítaní pokračujte len na vlastné riziko.

štvrtok, 11 júl 2019 17:19

Čítaj literatúru ako profesor

Napísal(a)

Pri štúdiu literatúry je dôležité uvedomiť si jedno: úplne originálne dielo neexistuje. Dnes už nie.

piatok, 28 jún 2019 08:20

Námesačná

Napísal(a)

Pokojný večer, tichá tmavá noc. Ráno sa zobudíte a niekto vám oznámi, že ste v noci zažili niečo, čo si vôbec nepamätáte. Kto vlastne ste?

utorok, 25 jún 2019 11:40

Morská panna

Napísal(a)

Niekedy trvá roky, kým si vás spravodlivosť nájde. Ale buďte si istí, že ak táto chvíľa nastane, nebude to príjemné stretnutie.

 

utorok, 25 jún 2019 11:13

Balík

Napísal(a)

Je paranoja dostatočným ospravedlnením vraždy? Niekedy je ale ťažké rozoznať, čo je skutočné a čo podstrčené našou fantáziou. Emma sa razom ocitá na mieste svojich pacientov, v psychiatrickej liečebni. Musí zistiť, čo sa stalo, no hlavne, prečo sa to stalo.

 

nedeľa, 09 jún 2019 09:33

Whiskey, krv a striebro

Napísal(a)

Drsný muž, kolt prekliate nízko za pásom, pochmúrne počasie. Ak si toto všetko viete predstaviť, je čas otvoriť nasledujúcu knihu.

Strana 4 z 99