Recenzie kníh od A po Z

V tejto sekcii nájdete všetky doteraz publikované recenzie na knihy, chronologicky zoradené podľa dátumu pridania, aby vám nič neušlo.

Ponúkame recenzie na knižné novinky, ale aj staršie tituly. Vďaka neustále rastúcemu počtu recenzentov vám vieme ponúknuť obsah knihy stručne, nezávislo a hlavne zaujímavo, vďaka čomu si určite vyberiete tú správnu.

Aké su naše knižné recenzie?

Naše recenzie sú tak akurát dlhé, nestranné, nie nudné, miestami dokonca až vtipné. Dbáme nato, aby sme vám predstavili obsah recenzovanej knihy len v takej miere, aby ste sa dokázali rozhodnúť a zároveň neprišli ani o zrnko pôžitku z čítania.

Dúfame, že si aj pomocou našich recenzií vyberiete tú správnu knihu, vrátite sa znova a znova, až sa stanete jedným z našich verných čitateľov. Veľa zážitkov pri knihe vám praje tím čítaj.to!

nedeľa, 24 jún 2018 15:23

Zmluva podľa Paganiniho

Napísal(a)

Obchod so zbraňami je výnosný biznis. Kto chce byť v tejto oblasti úspešný, musí byť tvrdý, nekompromisný, krutý.

sobota, 23 jún 2018 17:13

Mestečko Wayward Pines. Posledné mesto

Napísal(a)

Pravda môže zabíjať. Obzvlášť vtedy, ak patríte medzi posledných päťsto ľudí na Zemi a okolo vás sú milióny mutantov, ktorí čakajú len na to, aby vás zožrali. Budúcnosť nie je pre človeka ružová...

sobota, 23 jún 2018 16:57

Mestečko Wayward Pines. Nevyspytateľný

Napísal(a)

Ethan Burke, bývalý šerif, odhalil pravdu. Tá je absolútne neuveriteľná, ale zdá sa, že inak to asi nebude. Vitajte v malebnom mestečku Wayward Pines, v raji na zemi, z ktorého nebudete chcieť odísť.

sobota, 23 jún 2018 16:44

Mestečko Wayward Pines. Borovice

Napísal(a)

Milujem seriál Mestečko Twin Peaks. Že aj ty? Paráda, potom vstúp ďalej. Červená opona sa pomaly rozťahuje pred ďalším dejstvom...

Ak v sebe máte detského ducha, obálka knihy o Tomovi Gatesovi vás pritiahne ako magnet. Je posiata malými obrázkami, drobnými nápismi, leskne sa, hýri farbami a sľubuje tie najsuper príbehy pre všetky decká. Vnútro vás však môže sklamať.

pondelok, 18 jún 2018 18:53

Šachinšach

Napísal(a)

Šachinšach bol tradičný titul iránskych vládcov v staroveku, ktorého význam sa dá preložiť ako kráľ kráľov. V modernej dobe ho v Iráne nakrátko oživila dynastia Pahlaví.

pondelok, 18 jún 2018 18:41

Dvojčatá z ľadu

Napísal(a)

Žiť v pretvárke a len naoko sa nevypláca. Nie je to fér voči ostatným. Keď to však skončí smrťou dieťaťa, ide o ľudskú katastrofu.

pondelok, 18 jún 2018 18:29

Kvietok

Napísal(a)

Slovenské krimi od slovenskej autorky? Dnes sa už na niečo také, hádam, nik nedíva cez prsty...

sobota, 16 jún 2018 06:17

Šťastie je, keď človek aj tak miluje

Napísal(a)

Každý človek si hľadá kúsok šťastia na zemi. Isabelle Wagnerová žije svoj pokojný život nezadanej kvetinárky a v podstate jej nič nechýba. Možno len jej každodenná rezancová polievka zo zrušeného vietnamského bistra. A práve vďaka tej obľúbenej a náhle nedosiahnuteľnej polievke sa jej život zamotá...

nedeľa, 10 jún 2018 15:19

Hra na smrť

Napísal(a)

Detstvo... Jednoduchosť... Krása... Hry... Zábava... Kamarátstva... Nevinnosť... Nezabudnuteľné zážitky... Základy pre život... Alebo pre smrť?

piatok, 08 jún 2018 21:48

Spútaní časom

Napísal(a)

Stratiť rodinu za nejasných okolností je pre človeka nepredstaviteľná rana. Hlavný hrdina knihy Spútaní časom, Matt van den Bryll, začne pátrať po príčine úmrtia svojej ženy Vivien a syna Maxa. Je možné, že existujú aj iné svety okrem toho nášho? Sú práve tam jeho najbližší? Matt sa pustí do bezhlavého dobrodružstva. Počas snovej cesty objavuje tajomstvá rôznych hladín vedomia. 

nedeľa, 27 máj 2018 18:00

Zahoď starosti

Napísal(a)

Jej tvár spoznáte pod každým účesom. V jej očiach zakaždým môžete pozorovať veselé ohníčky... a jej hlas... ten si nemáte šancu zameniť. Dosť však bolo komplimentov, poďme sa spoločne pozrieť na memoáre speváčky, ktorá sa riadila vyspievaným heslom – zahoď starosti.

nedeľa, 20 máj 2018 09:03

Potopené duše

Napísal(a)

Niekedy je kniha na prvý pohľad láskou. Zamilujete sa, roznežníte, túžite sa pritúliť a stráviť spoločný čas v objatí. Medzi knihy, ktoré sa nepochybne najviac dotkli môjho srdca, patrí dielo Potopené duše.

nedeľa, 20 máj 2018 08:37

Láska a iné Pobláznenia

Napísal(a)

Má devätnásť rokov a na konte dve vydané knihy. Veľmi sľubný začiatok pre mladého človeka, nádejného spisovateľa.

nedeľa, 13 máj 2018 18:33

Cigaretka na dva ťahy

Napísal(a)

Druhá vydaná kniha slovenského autora Dominika Dána v roku 2017 môže u niektorých čitateľov vyvolať otázky, či môže v takom krátkom čase autor ponúknuť plnohodnotný detektívny príbeh? Dajte si cigaretku na dva ťahy a odpoveď príde sama.

nedeľa, 13 máj 2018 18:05

Cháronove čísla

Napísal(a)

V meste Ľvov sa stanú dve vraždy. Pri telách nájdu odkazy napísané v biblickej hebrejčine. V Ľvove je len niekoľko ľudí, ktorí môžu vraha odhaliť.

nedeľa, 13 máj 2018 12:22

Veľké maličkosti

Napísal(a)

Každé veľké rozhodnutie je ťažké. O to viac, ak sa bije rozum, srdce i svedomie. A ešte ťažšie, ak ide niekomu o život.

sobota, 12 máj 2018 13:37

Svorka

Napísal(a)

Druhá kniha mladej slovenskej autorky Kataríny Holetzovej dokázala, že slovenský knižný trh má novú talentovanú rozprávačku detektívnych príbehov.

štvrtok, 03 máj 2018 20:07

Spútaní časom

Napísal(a)

Stratiť rodinu za nejasných okolností musí byť pre človeka nepredstaviteľná rana. Hlavný hrdina knihy Spútaní časom, Matt van den Bryll, začne pátrať po príčine úmrtia svojej ženy Vivien a syna Maxa. Postupne zisťuje, že existujú aj iné svety, kde ich môže stretnúť. Na dobrodružnej ceste objavuje tajomstvá rôznych hladín vedomia. 

nedeľa, 29 apríl 2018 09:57

Požehnanie zeme

Napísal(a)

Nositelia Nobelovej ceny za literatúru sú rôzni. Známi, čítaní, obľúbení, vypredaní, ale aj nezrozumiteľní či kontroverzní. Ale len niektorí sa stali zradcami a hanbou svojho národa.

nedeľa, 29 apríl 2018 09:47

Jeden deň Ivana Denisoviča

Napísal(a)

Vyhladzovacie tábory, pracovné tábory, tábory smrti, gulagy... Minulosť ľudstva je v tomto zmysle, žiaľ, skutočne bohatá. A pri tom nejde o udalosti dávno minulé, dejúce sa na úsvite ľudstva, práve naopak. Hovoríme o časoch nedávnych, rátajúcich len niekoľko desaťročí dozadu.

nedeľa, 29 apríl 2018 09:39

Milenky

Napísal(a)

Život nejakého človeka môže byť pre kohosi iného vytúženým snom, no ani splnenie snov vôbec nemusí byť šťastím.

nedeľa, 22 apríl 2018 19:41

Oneskorené reportáže

Napísal(a)

Hranica medzi pravdou a lžou je niekedy nesmierne tenká. Najtenšia je v čase, keď o tom, čo je pravda a čo nie, rozhodujú politici. Tak to bolo v minulosti a tak je to aj dnes.

pondelok, 02 apríl 2018 10:41

Hrad

Napísal(a)

Rodinné vzťahy bývajú poznamenané rôznymi drámami. Detské hry môžu prerásť v krutosti ohrozujúce život. Dokáže ten, ktorému bolo ubližované, odpustiť tomu, kto ubližoval?

pondelok, 02 apríl 2018 10:24

Roviny života

Napísal(a)

Život človeka určuje láska. Jej prítomnosť i jej strata. Dá sa žiť bez nej?

pondelok, 02 apríl 2018 10:08

Profesor

Napísal(a)

Dnešné vzťahy majú s tými v minulosti máločo spoločné. Užívame si bez škrupúľ, oslovujeme toho, kto sa nám páči, nemusíme čakať, kým nám partnera či partnerku schvália rodičia a čo na to povedia spoločenské konvencie. No zároveň je všetko akési... povrchnejšie.

pondelok, 02 apríl 2018 09:57

Medea a jej deti

Napísal(a)

Medea bola v starogréckej mytológii dcérou kolchidského kráľa a čarodejnica. Iasonovi a argonautom pomohla získať Zlaté rúno. Keďže však jej plány nevyšli tak, ako si želala, kruto sa pomstila tým, ktorí ju oklamali.

Pracovali ste niekedy v štátnej inštitúcii? Nie? Chcete vedieť, ako vyzerá tamojšia pracovná morálka, spoznať písané, no hlavne nepísané pravidlá? Chcete spoznať návod na prežitie síce v modernej dobe, no v zastaranej a pravidlami prešpikovanej inštitúcii?

sobota, 31 marec 2018 16:24

Bratislavské kaviarne a viechy

Napísal(a)

Boli roky, a nie sú až tak vzdialené, keď bratislavské viechy pripomínali tak trochu Paríž. Ulice a podniky nášho hlavného mesta žili v hudobnom tempe a naši mladí umelci a intelektuáli obetovali peniaze určené na jedlo, aby si kúpili šaty a doplnky hodné reprezentantov slovenskej kultúry...

piatok, 30 marec 2018 15:59

Sofia alebo Začiatok všetkých príbehov

Napísal(a)

Po mnohých rokoch exilu v Taliansku sa Salmanovi podarí premeniť svoju túžbu po rodnej krajine – Damasku - na skutočnosť. Vo svojich snoch prechádza uličkami detstva, z ktorých musel utiecť ako mladý muž. Jedného dňa siahne na svoj sen a odcestuje, pričom nemá podozrenie, že nepriateľ z minulosti stále čaká na šancu...

Strana 4 z 93