Recenzie kníh od A po Z

V tejto sekcii nájdete všetky doteraz publikované recenzie na knihy, chronologicky zoradené podľa dátumu pridania, aby vám nič neušlo.

Ponúkame recenzie na knižné novinky, ale aj staršie tituly. Vďaka neustále rastúcemu počtu recenzentov vám vieme ponúknuť obsah knihy stručne, nezávislo a hlavne zaujímavo, vďaka čomu si určite vyberiete tú správnu.

Aké su naše knižné recenzie?

Naše recenzie sú tak akurát dlhé, nestranné, nie nudné, miestami dokonca až vtipné. Dbáme nato, aby sme vám predstavili obsah recenzovanej knihy len v takej miere, aby ste sa dokázali rozhodnúť a zároveň neprišli ani o zrnko pôžitku z čítania.

Dúfame, že si aj pomocou našich recenzií vyberiete tú správnu knihu, vrátite sa znova a znova, až sa stanete jedným z našich verných čitateľov. Veľa zážitkov pri knihe vám praje tím čítaj.to!

streda, 08 január 2020 18:56

Jedného dňa v decembri

Napísal(a)

Láska na prvý pohľad. Presladené, rozprávkové? Áno! Keď vám život do cesty pristaví muža vašich snov, no iba na krátky okamih, kedy nemáte šancu ho osloviť. A potom ho už nikdy neuvidíte, pretože to bol iba náhodný neznámy. Osud má však s vaším životom úplne iné plány, ktoré ani zďaleka nie sú bez komplikácií.

utorok, 07 január 2020 17:15

Päť jazykov lásky

Napísal(a)

Ako si udržať lásku aj v dlhoročnom manželstve? Ako sa znova zamilovať do partnera? Je niečo také vôbec možné? Tak presne týmito otázkami sa zaoberá táto tenká knižočka. Objavte znovu pocit zaľúbenosti, aj keď si myslíte, že je už dávno stratený. Ale nezabúdajte, vzťah je vždy o dvoch ľuďoch. Nikdy v tom nie ste sám.

pondelok, 06 január 2020 19:05

Biely havran

Napísal(a)

Svet je vo vojne. Nie príliš vzdialená realita aj pre nás. Hoci je tento svet úplne iný než náš obyčajný, vojna je všade rovnako hrozná. Zomierajú ľudia, ničia sa mestá. V rukách to má mladé dievča. Až príliš mladé na to, aby mohla vládnuť. Musí sa postaviť na vlastné nohy, ak chce niečo dokázať, ak chce zachrániť aspoň to, čo zostalo.

sobota, 04 január 2020 17:44

Zlatá klietka

Napísal(a)

Žila v zlatej a prepychovej bubline, až kým ju manžel nevyhodil z domu. Ustráchaná a ponižovaná Faye dala po tejto skúsenosti priestor svojmu zlému ja, aby pripravilo manželovi pomstu. 

streda, 01 január 2020 08:41

Pomaľované vtáča

Napísal(a)

Keď chytíte vrabca, straku, sokola alebo akéhokoľvek iného vtáka, namaľujete mu krídla absurdnými pestrými farbami a vypustíte ho späť do kŕdľa, ostatní ho uďobú k smrti. Pretože už nie je ich, už k nim nepatrí...

streda, 01 január 2020 08:28

NOCturná

Napísal(a)

Svetu nedominuje ružová farba. Je skôr hnedý, zelený, modrý, sivý. Má teda zemité farby, ktoré symbolizujú život. O živote a jeho smútkoch však nedokáže pútavo písať hocikto.

sobota, 14 december 2019 21:08

Snehová sestra

Napísal(a)

Väčšina rozprávok dodržuje dobre známu formu. Hlavný hrdina či hrdinka je človekom s krásnym silným vnútrom, ktorému osud nedoprial šťastia, a tak oň musí bojovať. Po prekonaní prekážok a zvládnutí skúšok je odmenený.

sobota, 14 december 2019 20:52

Nórske drevo

Napísal(a)

Japonsko je krásna krajina, ktorú vlastne ani nepoznáme. Asi málokto mal možnosť ísť tam a vidieť ju na vlastné oči. O to príjemnejšie sa čítajú knihy, ktoré v nás dokážu vyvolať pocit, že sme naozaj v Japonsku.

sobota, 14 december 2019 20:41

Doktor Mráz

Napísal(a)

Môžu príbehy venované problematike slovenského štátu a správaniu sa ľudí v ňom ešte priniesť niečo nové?

sobota, 14 december 2019 10:46

Virtus

Napísal(a)

Politický marketing je silná záležitosť a ten, kto sa v ňom orientuje a vie ho robiť, môže mať veľkú moc. Hlavne ak vlastní informácie, o ktorých sa iným ani nesníva.

nedeľa, 08 december 2019 12:22

Dotkni sa ohňa

Napísal(a)

Najviac bolí, keď vás sklamú tí, ktorých milujete.

nedeľa, 08 december 2019 12:09

Pod maskou

Napísal(a)

Kto sa skrýva za maskou klauna, čo nasprejoval slovo „Vrah“ na budovu neďaleko cintorína, kde je pochovaný tínedžerský idol Bas? Súvisí tento nápis s jeho samovraždou alebo je za tým klaunova minulosť?

nedeľa, 08 december 2019 11:47

Túžba a zrada

Napísal(a)

Ako vyzerali posledné mesiace života odsúdenej Ágnes, posledného človeka popraveného za vraždu na Islande?

nedeľa, 01 december 2019 09:33

V panoramatickom kine

Napísal(a)

Láska a smrť. Témy, ktoré sú večné, o ktorých sa dá písať stále a ktoré sú zároveň čitateľmi vždy žiadané. Koľko možností písať/ čítať o láske a smrti ešte máme?

nedeľa, 01 december 2019 09:23

Kirké

Napísal(a)

Bohovia nie sú vlastne bohviečo. Hádajú sa, sú malicherní, prchkí, pomstychtiví. Človek nakukne na Olymp a hneď mu je všetko jasné. Skoro akoby nakukol do parlamentu...

pondelok, 25 november 2019 16:55

Amnestie

Napísal(a)

Odpustenie trestu, udelenie milosti. Tak vysvetľuje amnestiu slovník. Čo ale znamenala v realite porevolučných dní?

sobota, 16 november 2019 16:37

Cudzinec z papiera

Napísal(a)

Dá sa bývať s niekým, koho vôbec nepoznáte a vlastne ste ho nikdy nestretli?

sobota, 16 november 2019 16:23

To, čo nás spája

Napísal(a)

Spája nás láska k rovnakej hudbe, cit pre umenie, potreba dobrodružstva a mnohé ďalšie veci, ktoré nám spôsobujú radosť. Ale spájať nás dokáže aj to zlé, čo nám život priniesol. A niekedy dokonca aj viac.

nedeľa, 10 november 2019 10:45

Kosec

Napísal(a)

Piate prikázanie znie: „Nezabiješ“. Čítali či počuli ste však také, ktoré by znelo: „Neskosíš“?

nedeľa, 10 november 2019 10:33

Chladnokrvne

Napísal(a)

Jedna zbraň, dvaja kriminálnici, štyria členovia rodiny. Príbeh, ktorý otriasol Amerikou, by sa mohol stať, žiaľ, kdekoľvek. Kým sa začítate, radšej si skontrolujte, či máte zamknuté dvere.

piatok, 25 október 2019 17:32

Posolstvo od protinožcov

Napísal(a)

Predstavte si, že sa prechádzate bosý po púšti a neviete, čo bude pred vami. Iba tušíte, čo všetko ste zanechali za sebou. Všetko alebo nič.

streda, 16 október 2019 17:44

Mesto zrkadiel

Napísal(a)

Svet v troskách. Naokolo žijúca smrť. Existuje vôbec možnosť na záchranu? Na spásu tohto sveta. A je vôbec ešte koho spasiť? Presne takto to vyzerá aj roky po útokoch výrov – odporných krvilačných tvorov – ktorí vznikli len a len pričinením ľudí. Veď za skazu sveta si môžu vždy len sami ľudia.

piatok, 11 október 2019 11:32

Sára

Napísal(a)

Správa o smrti vplyvného riaditeľa banky zaskočila detektívov, ale žiadneho z jeho zamestnancov či dokonca neprajníkov. Úkladná vražda neobyčajného človeka. O vyšetrovanie sa zaujímajú aj tajní, zo zahraničia.

 

piatok, 11 október 2019 10:52

Straka

Napísal(a)

Človek sa musí naučiť odpúšťať, a to predovšetkým sebe.

 

piatok, 11 október 2019 09:15

Smršť

Napísal(a)

Dom opradený legendami o dušiach stroskotaných námorníkov, ktoré sa stále potulujú po okolí. Mladá rodina, ktorá sa na statok nasťahovala, netušila, ako sa im za krátky čas zmenia životy. Sú legendy pravdivé?

 

štvrtok, 10 október 2019 06:42

Svätá trojica

Napísal(a)

Beletria, komiks, čierny humor či zlý vtip? Niektoré knižné diela klamú „telom“ oveľa viac ako iné. Tak pozor, aby ste nenaleteli!

nedeľa, 06 október 2019 06:51

Helma hrôzy

Napísal(a)

Bojíme sa nepoznaného. Je to prirodzené. Báť by sme sa však mali aj seba, toho, čo na seba prezradíme ľuďom, ktorých možno ani nepoznáme. Toho, čo o nás vypovedajú sociálne siete...

nedeľa, 06 október 2019 06:39

Žert

Napísal(a)

Nie každý vtip či žart padnú na úrodnú pôdu. Ak ho len nepochopíme, nič sa nestane, ak však zničí život človeka, ide o veľa.

piatok, 27 september 2019 19:48

Dlhé tiene Karibiku

Napísal(a)

Slovenka pôsobiaca na Haiti ako dobrovoľníčka po zemetrasení je obvinená z únosu detí a ich nelegálnej adopcie do zahraničia. V ohrození života sa ocitá nielen detektív, ktorý jej má pomôcť, ale hlavne jej spolupracovníci.

piatok, 27 september 2019 19:20

Kvietok

Napísal(a)

Skrýva tajomstvo, o ktorom vedia len jeho najbližší. Nevie, prečo sa to v ňom deje. Zistí, že rovnaké tajomstvo ukrýva ešte niekto. Ale prečo?

Strana 4 z 99