Recenzie kníh od A po Z

V tejto sekcii nájdete všetky doteraz publikované recenzie na knihy, chronologicky zoradené podľa dátumu pridania, aby vám nič neušlo.

Ponúkame recenzie na knižné novinky, ale aj staršie tituly. Vďaka neustále rastúcemu počtu recenzentov vám vieme ponúknuť obsah knihy stručne, nezávislo a hlavne zaujímavo, vďaka čomu si určite vyberiete tú správnu.

Aké su naše knižné recenzie?

Naše recenzie sú tak akurát dlhé, nestranné, nie nudné, miestami dokonca až vtipné. Dbáme nato, aby sme vám predstavili obsah recenzovanej knihy len v takej miere, aby ste sa dokázali rozhodnúť a zároveň neprišli ani o zrnko pôžitku z čítania.

Dúfame, že si aj pomocou našich recenzií vyberiete tú správnu knihu, vrátite sa znova a znova, až sa stanete jedným z našich verných čitateľov. Veľa zážitkov pri knihe vám praje tím čítaj.to!

piatok, 14 september 2018 16:25

Tretie oko

Napísal(a)

Čo by ste urobili, keby váš pseudonym bol viac, ako len meno na papieri? Zhmotnil by sa, chcel by sa stať vami. On by bol vy, vaša súčasť, ktorej sa nedokážete zbaviť, aj keď si myslíte, že opak je pravdou. No cvrlikanie neprestáva. Vrabce už zasa letia.

piatok, 07 september 2018 18:48

I hate myselfie

Napísal(a)

Len ďalší youtuber vydávajúci knihu. V tomto svete nič nezvyčajné. Ak ste slávni, tak nie je problémom, aby sa na pulty kníhkupectiev dostalo od vás takmer čokoľvek. A vy môžete predstierať, že ste zrazu aj spisovateľ. Skoro vôbec nevenujem pozornosť takémuto typu kníh, no tejto som musela dať šancu.

štvrtok, 06 september 2018 09:13

Daj mi tvoje meno

Napísal(a)

Ako dlho trvá, kým sa spamätáte zo zaľúbenia? Týždne, mesiace a niekedy možno aj roky. Môže však jedna letná láska poznačiť človeka na celý život? Vyryť do pamäte žeravým perom všetko to, na čo by najradšej jeden zabudol, len aby to prestalo bolieť.

streda, 05 september 2018 17:27

Drž ma, keď padám

Napísal(a)

Matka mŕtva, otec pijan. Všetky peniaze, ktoré zarobí, investuje do alkoholu a na zaobstaranie detí mu nezostane. Tie si musia vystačiť samy a postarať sa jeden o druhého. Ale často nemajú ani čo do úst. Rodinná idylka, nezdá sa vám?

nedeľa, 26 august 2018 09:07

Nájdem si ťa

Napísal(a)

Znásilnenie je skutok, ktorý definitívne a navždy poznamená človeka. Jeho otvorenosť a dôvera v ľudí dostanú smrteľný úder. Niekedy sa z toho nikdy nespamätá...

nedeľa, 26 august 2018 08:51

Svet za chrbtom

Napísal(a)

Asi žiaden psychicky zdravý človek si nevie predstaviť prežívanie niekoho, kto trpí akoukoľvek psychickou poruchou či chorobou. Možnosť dostať sa k pocitom ľudí, ktorí toľko šťastia v živote nemali, ponúkajú nám, zdravým, knihy. Často s prekvapujúcim záverom.

nedeľa, 26 august 2018 08:22

Krutý kontinent

Napísal(a)

Druhá svetová vojna neskončila v tom okamihu, ako skončil Adolf Hitler, to by bolo príliš jednoduché. Vojna končila postupne na rôznych miestach v rôznych časoch s rôznymi následkami. 

nedeľa, 26 august 2018 08:03

Nevysloviteľné a iné konverzačné témy

Napísal(a)

Sú témy, o ktorých sa hanbíme rozprávať. Veci, ktoré nás ťažia hlboko v našom vnútri, no možno nie je „slušné“ vyťahovať ich na povrch a odhaľovať ich. A tým aj seba...

nedeľa, 26 august 2018 07:50

Grófov syn

Napísal(a)

Typická zápletka v romantických príbehoch je niečím, s čím každá ich milovníčka môže počítať. Láska je hlavným ťahúňom, otázne ostáva, ako sa s ňou tá ktorá spisovateľka či spisovateľ popasujú.

štvrtok, 23 august 2018 11:39

Prípad Sabotér

Napísal(a)

Bratislava na konci minulého tisícročia bola mestom, kde sa objavili noví podnikatelia. Tí si vytvorili nové možnosti podnikania a položili tak základ pre vznik paralelného sveta pre tých, ktorým nestačili už bežne dostupné cigarety a ľahké drogy. Svet drog sa rozvíjal a s ním aj nové praktiky mafiánov.

 

nedeľa, 19 august 2018 20:40

Rebelka

Napísal(a)

Poznáte rozprávku o ryšavej neskrotnej Rebelke, ktorá porazila svoju pýchu a zlú čarodejnicu? Tak krásna Cecília je jej podobná. Jej charizma a šarm vás pripúta ku knihe a vnorí vás do príbehu o láske, ktorú dnes už málokto zažije.

štvrtok, 09 august 2018 07:16

Kvapka

Napísal(a)

Detektív Bosch dostane od policajného riaditeľa delikátny prípad – vraždu syna Boschovho nepriateľa a politika Irvina Irvinga. Prečo si poslanec vybral práve Boscha, keď ho nenávidí a robí všetko pre to, aby ho vyzliekol z policajnej uniformy? Ako je možné, že DNA na obeti patrí osemročnému chlapcovi? Bosch sa nebude nudiť. Nudiť sa nebudete ani vy.

 

streda, 08 august 2018 06:22

Oklam ma

Napísal(a)

Maya opúšťa armádu, aby sa po vražde svojho manžela postarala o dcéru. Nie je ale spokojná s oficiálnym vyšetrovaním, preto začne pátrať na vlastnú päsť. Čoskoro začne mať podozrenie, že Joeova smrť a násilná smrť jej sestry spolu súvisia.

 

streda, 08 august 2018 05:57

Dievča s jahodami

Napísal(a)

Ticho. To ticho, ktoré sa vo mne rozhostilo. Nedovolilo sústrediť sa. Výkrik. Ticho pretne Výkrik. Pokrútená tvár smútku, beznádeje, bolesti. V pozadí horí červeň, ktorá emóciu znásobuje a oživuje. Munchov Výkrik zanechá nepokoj v každom, koho sa dotkne.

nedeľa, 05 august 2018 07:55

V orechovej škrupinke

Napísal(a)

V knihách môžete byť kýmkoľvek. Ženou, mužom, princeznou, vrahom, milovníkom, upratovačkou. Existuje nepreberné množstvo postáv, rozprávačov. To všetko si asi väčšinou vieme predstaviť. Ako sa však vysporiadať s nepredstaviteľným?

pondelok, 30 júl 2018 17:24

Posledné mesto

Napísal(a)

Na počiatku bolo Slovo. A to slovo bolo u Boha a slovo bol Boh. Tak začína najčítanejšia kniha sveta. Na počiatku tohto príbehu bol muž, ktorý sa chcel stať bohom, chcel byť tým, kto reštartuje ľudstvo a dá mu tak šancu v dobe, keď sa nezadržateľne ženie do záhuby. Byť bohom je však nezávideniahodná úloha, doslova nadľudská.

pondelok, 30 júl 2018 17:13

Nevyspytateľný

Napísal(a)

Už ste niekedy mali pocit, že sa okolo vás dejú veci, ktoré sa vám nezdajú celkom fér, no ostatní s nimi nič nerobia? Navyše máte dojem, že toho viete oveľa viac ako ktokoľvek iný. Necháte bežať veci tak, ako sú, alebo zasiahnete a pokúsite sa chod vecí zmeniť? V podobnej situácii je aj Ethan Burke.

Stroj času sa stal predmetom úvah a snov najrôznejších ľudí. K tomu, aby sme sa vrátili v čase však stačí málo – dobre napísaná kniha o časoch minulých...

nedeľa, 29 júl 2018 09:06

Borovice

Napísal(a)

Pomaly, pomaličky, s veľkou bolesťou otvoríte oči. Precitnete. Opäť silná bolesť rozlievajúca sa po celom tele. Všade navôkol len tráva a borovice, tie najvyššie, aké ste kedy videli. Pokúsite sa vstať. Postupne sa narovnáte, zakymácate sa a pohnete sa vpred. Po chvíli vstupujete do mestečka.

nedeľa, 29 júl 2018 08:52

Nenapravený omyl

Napísal(a)

Mýliť sa je ľudskému druhu vlastné. Mýlime sa dennodenne, od momentu kedy sme uzreli svetlo, až do momentu posledného výdychu. Naše životy sú plné omylov, často banálnych, zanedbateľných, niekedy sa však dopúšťame chýb, ktoré nás naozaj mrzia a ak by to šlo, chceli by sme ich napraviť.

utorok, 17 júl 2018 11:28

Sestra

Napísal(a)

Väčšina z nás určite pozná miesto prezývané Krvavé Šenky. Sú opradené rôznymi historkami a poverami, ktoré naháňajú husiu kožu. To môže zlákať nejednu dobrodružnú povahu. Ale čo ak sa toto strašidelné miesto stane naozaj desivým? Čo ak sa váš výlet za dobrodružstvom zmení na skutočnú nočnú moru?

piatok, 13 júl 2018 13:20

Vražda s pridanou hodnotou

Napísal(a)

Na políciu príde denne množstvo hlásení o takej či onakej trestnej činnosti. Menej často je to hlásenie o podozrení z vraždy. Ešte vzácnejšie je, keď to podozrenie príde od kolegu z ekonomickej kriminálky. Preveriť však treba všetko.

piatok, 13 júl 2018 10:26

Flóra a Odyseus

Napísal(a)

Všetko sa to začalo vysávačom. Naozaj...

piatok, 13 júl 2018 10:16

Tragédia v troch dejstvách

Napísal(a)

Ďalšia skvelá detektívka z pera Agathy Christie sa odohráva za pomyselnou oponou – urobte si pohodlie, nenechajte sa ničím rušiť a pohrúžte sa do Tragédie v troch dejstvách.

piatok, 13 júl 2018 08:57

Krkavčí súd

Napísal(a)

Niektoré knihy zháňate, niektoré dostanete ako darček, iné vám odporučia, no a sú aj knihy, pri ktorých ani neviete, ako ste sa k nim dostali. Jednoducho ste ich zobrali do rúk so slabým nutkaním dať im šancu, hoci vám ani názov, ani meno autora nič nehovoria. Tak ako mne meno Václav Neuer.

piatok, 13 júl 2018 08:03

Vražda na fare

Napísal(a)

Vraví sa, že ak chcete, aby sa vaše želanie splnilo, nesmiete ho vysloviť nahlas. Môžeme, no nemusíme tomu veriť. Slová, ktoré Leonard Clement tak ľahkovážne vysloví, sa, nanešťastie, vyplnia...

piatok, 13 júl 2018 07:50

Hra na milovanie

Napísal(a)

Čo sa stalo v opustenom panskom sídle v Apalačských vrchoch ďaleko od civilizácie? Skupina mladých ľudí sa rozhodne zažiť dobrodružstvo hlboko v horách na izolovanom mieste, ktoré je navyše opradené tajomnom.

 

piatok, 13 júl 2018 07:38

Vojvodova túžba

Napísal(a)

Vojvoda z Lyonsu dostane list, podľa ktorého jeho nezvestný brat Peter stále žije. Na svoju cestu za bratom sa musí vydať s Lisette, ktorej brat tento list napísal. Ako dopadne ich cesta za hľadaním bratov?

 

piatok, 13 júl 2018 07:28

Vlastná spravodlivosť

Napísal(a)

Počas niekoľkých dní dôjde vo švédskom mestečku Fjällbacka k dvom vraždám. Patrik a jeho policajní kolegovia majú plné ruky práce s vyšetrovaním. Keď ale zistia, že vrážd s rovnakým rukopisom je v krajine viacero, tušia, že chytiť vraha nebude jednoduché.

 

piatok, 13 júl 2018 07:06

Sama v búrke

Napísal(a)

Laura je šťastná žena. Má milujúceho snúbenca, v práci sa jej darí, rodičia ju vo všetkom podporujú, onedlho sa bude vydávať a jej byt je v dobrých rukách podnájomníčky Alice. Všetko je dokonalé, až kým jedného dňa Alica nezmizne.

 

Strana 4 z 94