Recenzie kníh od A po Z

V tejto sekcii nájdete všetky doteraz publikované recenzie na knihy, chronologicky zoradené podľa dátumu pridania, aby vám nič neušlo.

Ponúkame recenzie na knižné novinky, ale aj staršie tituly. Vďaka neustále rastúcemu počtu recenzentov vám vieme ponúknuť obsah knihy stručne, nezávislo a hlavne zaujímavo, vďaka čomu si určite vyberiete tú správnu.

Aké su naše knižné recenzie?

Naše recenzie sú tak akurát dlhé, nestranné, nie nudné, miestami dokonca až vtipné. Dbáme nato, aby sme vám predstavili obsah recenzovanej knihy len v takej miere, aby ste sa dokázali rozhodnúť a zároveň neprišli ani o zrnko pôžitku z čítania.

Dúfame, že si aj pomocou našich recenzií vyberiete tú správnu knihu, vrátite sa znova a znova, až sa stanete jedným z našich verných čitateľov. Veľa zážitkov pri knihe vám praje tím čítaj.to!

nedeľa, 09 február 2020 08:50

Jedenie

Napísal(a)

Ham, mňam, ble, fuj. Víťaz Anasoft litery 2019. Blahoželáme.

nedeľa, 09 február 2020 08:35

Vzdelaná

Napísal(a)

Cesta za splnením si vlastného sna býva obzvlášť ťažká, ak sú v nej mladému človeku hlavnou prekážkou rodičia. Ak mu namiesto podpory bránia, len silný jedinec sa dokáže zmieriť s tým, že ho najbližší odvrhnú.

nedeľa, 09 február 2020 08:20

Out

Napísal(a)

Štyri kolegyne, ženy, ktoré spojila náhoda do jednej šichty v továrni. Nie sú si blízke, keď však jedna z nich potrebuje pomôcť, urobia, čo je potrebné.

utorok, 28 január 2020 19:46

Neslušný návrh

Napísal(a)

Aká budúcnosť čakala na rozvedenú urodzenú ženu z vyššej spoločnosti? Nie lákavá. V prípade Thalie Lennoxovej ale osud urobil výnimku. Až po rozvode a vylúčení zo spoločnosti konečne našla to, po čom túžila.

utorok, 28 január 2020 19:14

V lesích

Napísal(a)

Život v pokojnom mestečku naruší násilná smrť dievčatka. Má táto vražda niečo spoločné s dvadsať rokov starým prípadom zmiznutia dvoch detí?

streda, 22 január 2020 15:13

Vojna nemá ženskú tvár

Napísal(a)

Hoci je vojna ženského rodu, len málo o nej vieme z toho ženského pohľadu. A nie je to preto, že by sa žien netýkala.

sobota, 18 január 2020 12:54

Nevyhorení

Napísal(a)

Téma vyhorenia rezonuje v spoločnosti čoraz častejšie. Čo presne vyhorieť znamená, aké sú jeho príznaky a kto každý je ohrození, nájdete v príbehoch 21 odvážnych ľudí, ktorí sa rozhodli o svoju skúsenosť podeliť.

streda, 15 január 2020 15:45

Tahiti

Napísal(a)

Aké by to bolo, keby územím Slovákov nebolo srdce Európy, ale Tahiti? A boli by sme vlastne ešte Slováci?

štvrtok, 09 január 2020 19:20

Hygge

Napísal(a)

V čom spočíva skutočné šťastie? Dá sa vôbec nájsť v tomto svete plnom stresu a chaosu, v ktorom sa každý niekam ponáhľa? Dáni to očividne vedia a s princípom svojho šťastia sa radi podelia. Každý si predsa zaslúži prežiť život s úsmevom na perách a dobrým pocitom v srdci.

streda, 08 január 2020 18:56

Jedného dňa v decembri

Napísal(a)

Láska na prvý pohľad. Presladené, rozprávkové? Áno! Keď vám život do cesty pristaví muža vašich snov, no iba na krátky okamih, kedy nemáte šancu ho osloviť. A potom ho už nikdy neuvidíte, pretože to bol iba náhodný neznámy. Osud má však s vaším životom úplne iné plány, ktoré ani zďaleka nie sú bez komplikácií.

utorok, 07 január 2020 17:15

Päť jazykov lásky

Napísal(a)

Ako si udržať lásku aj v dlhoročnom manželstve? Ako sa znova zamilovať do partnera? Je niečo také vôbec možné? Tak presne týmito otázkami sa zaoberá táto tenká knižočka. Objavte znovu pocit zaľúbenosti, aj keď si myslíte, že je už dávno stratený. Ale nezabúdajte, vzťah je vždy o dvoch ľuďoch. Nikdy v tom nie ste sám.

pondelok, 06 január 2020 19:05

Biely havran

Napísal(a)

Svet je vo vojne. Nie príliš vzdialená realita aj pre nás. Hoci je tento svet úplne iný než náš obyčajný, vojna je všade rovnako hrozná. Zomierajú ľudia, ničia sa mestá. V rukách to má mladé dievča. Až príliš mladé na to, aby mohla vládnuť. Musí sa postaviť na vlastné nohy, ak chce niečo dokázať, ak chce zachrániť aspoň to, čo zostalo.

sobota, 04 január 2020 17:44

Zlatá klietka

Napísal(a)

Žila v zlatej a prepychovej bubline, až kým ju manžel nevyhodil z domu. Ustráchaná a ponižovaná Faye dala po tejto skúsenosti priestor svojmu zlému ja, aby pripravilo manželovi pomstu. 

streda, 01 január 2020 08:41

Pomaľované vtáča

Napísal(a)

Keď chytíte vrabca, straku, sokola alebo akéhokoľvek iného vtáka, namaľujete mu krídla absurdnými pestrými farbami a vypustíte ho späť do kŕdľa, ostatní ho uďobú k smrti. Pretože už nie je ich, už k nim nepatrí...

streda, 01 január 2020 08:28

NOCturná

Napísal(a)

Svetu nedominuje ružová farba. Je skôr hnedý, zelený, modrý, sivý. Má teda zemité farby, ktoré symbolizujú život. O živote a jeho smútkoch však nedokáže pútavo písať hocikto.

sobota, 14 december 2019 21:08

Snehová sestra

Napísal(a)

Väčšina rozprávok dodržuje dobre známu formu. Hlavný hrdina či hrdinka je človekom s krásnym silným vnútrom, ktorému osud nedoprial šťastia, a tak oň musí bojovať. Po prekonaní prekážok a zvládnutí skúšok je odmenený.

sobota, 14 december 2019 20:52

Nórske drevo

Napísal(a)

Japonsko je krásna krajina, ktorú vlastne ani nepoznáme. Asi málokto mal možnosť ísť tam a vidieť ju na vlastné oči. O to príjemnejšie sa čítajú knihy, ktoré v nás dokážu vyvolať pocit, že sme naozaj v Japonsku.

sobota, 14 december 2019 20:41

Doktor Mráz

Napísal(a)

Môžu príbehy venované problematike slovenského štátu a správaniu sa ľudí v ňom ešte priniesť niečo nové?

sobota, 14 december 2019 10:46

Virtus

Napísal(a)

Politický marketing je silná záležitosť a ten, kto sa v ňom orientuje a vie ho robiť, môže mať veľkú moc. Hlavne ak vlastní informácie, o ktorých sa iným ani nesníva.

nedeľa, 08 december 2019 12:22

Dotkni sa ohňa

Napísal(a)

Najviac bolí, keď vás sklamú tí, ktorých milujete.

nedeľa, 08 december 2019 12:09

Pod maskou

Napísal(a)

Kto sa skrýva za maskou klauna, čo nasprejoval slovo „Vrah“ na budovu neďaleko cintorína, kde je pochovaný tínedžerský idol Bas? Súvisí tento nápis s jeho samovraždou alebo je za tým klaunova minulosť?

nedeľa, 08 december 2019 11:47

Túžba a zrada

Napísal(a)

Ako vyzerali posledné mesiace života odsúdenej Ágnes, posledného človeka popraveného za vraždu na Islande?

nedeľa, 01 december 2019 09:33

V panoramatickom kine

Napísal(a)

Láska a smrť. Témy, ktoré sú večné, o ktorých sa dá písať stále a ktoré sú zároveň čitateľmi vždy žiadané. Koľko možností písať/ čítať o láske a smrti ešte máme?

nedeľa, 01 december 2019 09:23

Kirké

Napísal(a)

Bohovia nie sú vlastne bohviečo. Hádajú sa, sú malicherní, prchkí, pomstychtiví. Človek nakukne na Olymp a hneď mu je všetko jasné. Skoro akoby nakukol do parlamentu...

pondelok, 25 november 2019 16:55

Amnestie

Napísal(a)

Odpustenie trestu, udelenie milosti. Tak vysvetľuje amnestiu slovník. Čo ale znamenala v realite porevolučných dní?

sobota, 16 november 2019 16:37

Cudzinec z papiera

Napísal(a)

Dá sa bývať s niekým, koho vôbec nepoznáte a vlastne ste ho nikdy nestretli?

sobota, 16 november 2019 16:23

To, čo nás spája

Napísal(a)

Spája nás láska k rovnakej hudbe, cit pre umenie, potreba dobrodružstva a mnohé ďalšie veci, ktoré nám spôsobujú radosť. Ale spájať nás dokáže aj to zlé, čo nám život priniesol. A niekedy dokonca aj viac.

nedeľa, 10 november 2019 10:45

Kosec

Napísal(a)

Piate prikázanie znie: „Nezabiješ“. Čítali či počuli ste však také, ktoré by znelo: „Neskosíš“?

nedeľa, 10 november 2019 10:33

Chladnokrvne

Napísal(a)

Jedna zbraň, dvaja kriminálnici, štyria členovia rodiny. Príbeh, ktorý otriasol Amerikou, by sa mohol stať, žiaľ, kdekoľvek. Kým sa začítate, radšej si skontrolujte, či máte zamknuté dvere.

piatok, 25 október 2019 17:32

Posolstvo od protinožcov

Napísal(a)

Predstavte si, že sa prechádzate bosý po púšti a neviete, čo bude pred vami. Iba tušíte, čo všetko ste zanechali za sebou. Všetko alebo nič.

Strana 3 z 99