Recenzie kníh od A po Z

V tejto sekcii nájdete všetky doteraz publikované recenzie na knihy, chronologicky zoradené podľa dátumu pridania, aby vám nič neušlo.

Ponúkame recenzie na knižné novinky, ale aj staršie tituly. Vďaka neustále rastúcemu počtu recenzentov vám vieme ponúknuť obsah knihy stručne, nezávislo a hlavne zaujímavo, vďaka čomu si určite vyberiete tú správnu.

Aké su naše knižné recenzie?

Naše recenzie sú tak akurát dlhé, nestranné, nie nudné, miestami dokonca až vtipné. Dbáme nato, aby sme vám predstavili obsah recenzovanej knihy len v takej miere, aby ste sa dokázali rozhodnúť a zároveň neprišli ani o zrnko pôžitku z čítania.

Dúfame, že si aj pomocou našich recenzií vyberiete tú správnu knihu, vrátite sa znova a znova, až sa stanete jedným z našich verných čitateľov. Veľa zážitkov pri knihe vám praje tím čítaj.to!

sobota, 08 júl 2017 07:44

Menivé oko

Napísal(a)

Rodina je základná bunka spoločnosti, tak sme sa to učili. Všeobecná poučka však nemyslí na rodiny nefunkčné, bezdetné či jednočlenné. Niekedy by človek najradšej rodinu ani nemal...

štvrtok, 06 júl 2017 19:20

Kvet

Napísal(a)

Nechcela dopadnúť ako jej predchodkyne, preto si vytvorila dokonalý plán. Mal však jednu chybičku, nerátala s tým, že stretne niekoho, kvôli komu bude ochotná svoje plány zmeniť.

štvrtok, 06 júl 2017 18:00

Druhá cisárovná

Napísal(a)

O Napoleonovi sa toho vie veľa, veď v škole sa o ňom učil každý. Koľko toho ale viete o jeho druhej manželke – Márii  Lujze?

Koláž ľudských osudov, akú nájdete vnútri Černobyľskej modlitby, sa nevidí tak často. Ak ste doteraz Černobyľ vnímali len ako technologickú katastrofu, po prečítaní reportáží Svetlany Alexijevič sa to zaručene zmení.

utorok, 04 júl 2017 11:18

Traja kamaráti

Napísal(a)

Traja mladí ľudia zlomení vojnou, hospodárska kríza, boj o prežitie, o prácu, boj o lásku a o život. Zlomené duše, ktoré vypľula nemilosrdná vojna. Človek potrebuje pokoj, oddýchnuť si od problémov vojny, no namiesto zaslúženého mieru sa mu dostáva neistota, pomaly ho doháňajú dlhy vojny, či už zdravotné alebo hmotné. 


pondelok, 03 júl 2017 15:58

Džínsový denník Lukášovými očami

Napísal(a)

Píšu si denník aj chlapci? Určite áno, len sa boja priznať si to a istotne je to aj dosť ojedinelé. Hlavne ho treba dobre ukrývať, pretože ak by na to nejaký z ich kamošov prišiel, bol by to koniec.

pondelok, 03 júl 2017 14:13

Grafitové dievča

Napísal(a)

Časy dospievania sú vraj tým najkrajším obdobím. Miroslava Varáčková a hrdinka jej nového románu vám však ukážu, že krutá realita dokáže zasiahnuť bez ohľadu na vek každého z nás. Rovnako nás ale presvedčia o tom, že vziať život do vlastných rúk a vytvoriť si tak svetlú budúcnosť sa môže javiť ako zložité, no nie nemožné. 

pondelok, 03 júl 2017 13:04

Geniálna priateľka

Napísal(a)

Elena a Lila sú odlišné ako deň a noc, no predsa sú napriek všetkým okolnostiam najlepšími kamarátkami. Príbeh jedného veľkého priateľstva sa odohráva na pozadí chudobnej neapolskej štvrte v búrlivých 50. rokoch minulého storočia.

nedeľa, 02 júl 2017 21:12

Inými očami

Napísal(a)

Vidieť veci inak je pre Hanku Sekulovú úplne prirodzené. Či vás vo svojej spovedi šokuje alebo motivuje vyliezť z ulity, je len na vás. Zmeniť svet k lepšiemu a vymaniť sa z deštruktívneho mainstreamového prúdu je ale jednoduchšie, ako by sa mohlo zdať.

 

sobota, 01 júl 2017 16:27

Kliatba

Napísal(a)

Kliatba. Sú to vyrieknuté slová, ktoré nadobúdajú úplne iný rozmer. Kliatba je živá. Žije v tebe, žije mimo teba. Dýcha. Je ako dieťa, ktoré nosíš stále pri sebe. Požiera ťa a ty ju kŕmiš stále viac. Dá sa vziať späť, alebo ťa bude prenasledovať až kým nezomrieš? 

štvrtok, 29 jún 2017 17:42

Bojovníčka

Napísal(a)

Aké to je vyrastať v rodine čínskych prisťahovalcov obklopená príbehmi a legendami zo zeme, ktorú ste nikdy nezažili? Kingston ponúka zaujímavý pohľad do ich komunity.

streda, 28 jún 2017 21:24

Ilúzia šťastia

Napísal(a)

Dvadsať rokov sa nevideli. Znovu sa zišli. Boli nerozlučné, bezstarostné, teraz majú svoje tajomstvá. Čo im osud privial? Budú opäť skvelé priateľky?

streda, 28 jún 2017 20:59

Kliatba

Napísal(a)

Poďme spolu vstúpiť do rozprávky pre dospelých. Aj v takomto duchu by sa mohla niesť kniha. Ak dnes nemáte nič v pláne a chcete si oddýchnuť, siahnite práve po Kliatbe.

streda, 28 jún 2017 17:06

Nežná fatamorgána

Napísal(a)

Vyčíňa na Slovensku sériový vrah? Alebo si len detektívi spájajú navzájom nesúvisiace prípady? Chvíľu bezradnosť, chvíľu nádej na dolapenie vraha, nálady vyšetrovateľov sa striedajú ako na horskej dráhe. Obetí brutálnych vrážd v Našom Meste pribúda a s nimi pribúdajú stopy, ktoré dovedú Krauza k násilníkovi.

streda, 28 jún 2017 15:57

Mraziar

Napísal(a)

Poznáte meno Richard Kuklinsky? Nájomný vrah, ktorého si najímali najmocnejšie mafiánske klany v Amerike, aby vykonal popravy, mučil ich nepriateľov, zbavoval sa nepohodlných svedkov a všetkých, ktorí im prekážali v biznise.

Ak ste matkou, určite zisťujete, že výchova dieťaťa je občas niečím nevyspytateľným, na čo neexistuje manuál a niekedy nepomáhajú ani zaručené dobré rady. Ako z tej malej bytosti vykresať vychovanú a samostatnú osobu a nestratiť pri tom nervy? Materstvo často nie je prechádzka ružovou záhradou, preto je dobré pozrieť sa na to, v čom spočíva tajomstvo výchovy à la France.

nedeľa, 25 jún 2017 16:02

451 stupňov Fahrenheita

Napísal(a)

Požiarnik, ktorý ohne nehasí, ale zakladá. Nie je to jeho úchylka, ale poslanie. Šialenstvo v utópii Raya Bradburyho.

nedeľa, 25 jún 2017 14:59

Anna Kareninová

Napísal(a)

Sú diela, ktoré sú jednoducho nesmrteľné. Klasika, ktorá sa dá čítať vždy, hoci jej odkaz sa možno rokmi mení. Nezáleží na tom, či má kniha desať alebo sto rokov. K autorom, ktorí sa nezmazateľne zapísali do literárnej histórie, patrí nepochybne Lev Nikolajevič Tolstoj.

nedeľa, 25 jún 2017 14:27

Zuby nehty

Napísal(a)

Nikde nikto, len vy a zvieravý pocit, že hoci ste v miestnosti sami, obklopuje vás niečo nedefinovateľné, neviditeľné. Je možné, že by vám ktosi stál za chrbtom? Obrátiť sa? Neobrátiť sa? Ako by ste sa rozhodli?

nedeľa, 25 jún 2017 14:16

Smrť na druhom brehu

Napísal(a)

Keď ide o život, občas musia spolupracovať aj tí, ktorí si na ten život inak navzájom celkom radi siahajú. Policajti a mafiáni. Niekedy to jednoducho inak nejde.

Každý z nás sníva o tom, že prežije krásny a naplnený život. Bez ťarchy minulosti, bez vŕtania sa v starých krivdách a ublíženiach. Na to, aby to človek zvládol, však musí byť dostatočne zrelým. Schopným povzniesť sa nad určité skutočnosti, ktoré sa síce stali, zmeniť ich však viac nemožno.

nedeľa, 25 jún 2017 13:54

Si ako slnko

Napísal(a)

Život dáva i berie. Kto sa narodí, musí aj zomrieť, inak to nejde. Keď však človek príde o niekoho veľmi blízkeho, má občas problém vyrovnať sa s touto stratou.

piatok, 23 jún 2017 18:26

Nie je tam

Napísal(a)

Oslava desiateho výročia svadby s milujúcim manželom, dvoma nádhernými dcérami a priateľmi na dovolenke v Mexiku. Rozprávková predstava. Splnený sen, ktorý sa však v momente skončil. V momente, kedy zmizla dvojročná dcérka  bez stopy, bez šance, že sa nájde. Jediné, čo zostáva, je len krik trpiacej matky.

štvrtok, 22 jún 2017 18:55

Za španielskou stenou

Napísal(a)

Tri diela združené v jednej knihe prinášajú netradičný, no originálny spôsob ako napísať detektívne príbehy. Na ich písaní sa totiž podieľali viacerí autori. Ste zvedaví, ako tento experiment dopadol? 

štvrtok, 22 jún 2017 14:29

Sedmilhářky

Napísal(a)

Ak hľadáte knihu, pri ktorej vám budú tiecť slzy od smiechu, tak jednoznačne odporúčam Sedmilhářky.

utorok, 20 jún 2017 13:51

Vražedná uspávanka

Napísal(a)

Hľadáte niečo, čo vás v horúcom počasí rýchlo schladí? Siahnite po trileri od Roberta McClura a tešte sa na kvalitnú dávku zimomriaviek. Chladnokrvné vraždy, pomsty a drogy vás prenesú do sveta mafie.

pondelok, 19 jún 2017 17:24

Sex s ex... alebo milujte ma ešte raz

Napísal(a)

Hovorí sa, že dvakrát do tej istej rieky nevstúpiš. Platí to ale aj pri vzťahoch? Že dávať rozbitému vzťahu druhú šancu nie je dobrý nápad?

pondelok, 19 jún 2017 15:32

Škola noci: Vykúpená

Napísal(a)

Bohyňa, upíri a mágia, ktorá môže byť dobrá alebo temná. Príbeh o upíroch, ktorý je úplne odlišný ako všetky ostatné. Zlo začalo prevyšovať a je potrebné ho poraziť, aby mohla byť opäť nastolená rovnováha medzi Svetlom a Temnotou. Ale je to možné vo svete plnom beštií?

 

piatok, 16 jún 2017 18:02

Slávna 5 opäť v akcii

Napísal(a)

Slávna päťka je späť! Po polroku strávenom v škole sa štyri deti a pes tešia na ďalšie prázdninové dobrodružstvo. Teda, až do chvíle, kým nezistia, že vianočné prázdniny budú musieť stráviť s domácim učiteľom v pätách... 

utorok, 13 jún 2017 18:59

S elegancí ježka

Napísal(a)

Paloma a Renée žijú v jednej budove, no rozdeľuje ich viac ako len steny medzi bytmi. Osudy mrzutej domovníčky a nadpriemerne inteligentného dievčatka spojí až záhadný nájomník z Japonska, ktorý obráti ich svet hore nohami.

Strana 16 z 99