Recenzie kníh od A po Z

V tejto sekcii nájdete všetky doteraz publikované recenzie na knihy, chronologicky zoradené podľa dátumu pridania, aby vám nič neušlo.

Ponúkame recenzie na knižné novinky, ale aj staršie tituly. Vďaka neustále rastúcemu počtu recenzentov vám vieme ponúknuť obsah knihy stručne, nezávislo a hlavne zaujímavo, vďaka čomu si určite vyberiete tú správnu.

Aké su naše knižné recenzie?

Naše recenzie sú tak akurát dlhé, nestranné, nie nudné, miestami dokonca až vtipné. Dbáme nato, aby sme vám predstavili obsah recenzovanej knihy len v takej miere, aby ste sa dokázali rozhodnúť a zároveň neprišli ani o zrnko pôžitku z čítania.

Dúfame, že si aj pomocou našich recenzií vyberiete tú správnu knihu, vrátite sa znova a znova, až sa stanete jedným z našich verných čitateľov. Veľa zážitkov pri knihe vám praje tím čítaj.to!

piatok, 08 máj 2020 07:59

Noc v Lisabone

Napísal(a)

Písal sa rok 1942. Európa sa zmietala vo vojne, osudy mnohých boli poznačené stratou, strachom a bolesťou. Je možné pochopiť to v čase mieru?

piatok, 08 máj 2020 07:20

Hodiny z olova

Napísal(a)

Poznáte ten pocit, keď sa začítate do novej knihy a už po pár stránkach ju neveriaco obraciate v rukách, že ako toto a takto mohol niekto napísať? A že ako to, že ju/jeho čítam až teraz?

piatok, 01 máj 2020 21:05

Dvere

Napísal(a)

     Ak by ste mohli na malú chvíľku nazrieť cez kľúčovú dierku do života druhých a sledovať ich životné osudy a rozhodnutia bez možnosti zasiahnutia, nazreli by ste?

piatok, 01 máj 2020 17:37

Dvojčatá z ľadu

Napísal(a)

Smrť dieťaťa je veľká rana. Čo ak odíde vaše identické dvojča? Ako sa s tým vyrovnať, keď máte len šesť rokov?

piatok, 01 máj 2020 15:23

Smrť prekliatych

Napísal(a)

René Juhász dostane za úlohu vyriešiť prípad upálenej ženy. Je to jeho prvý prípad v teréne, prvýkrát vidí mŕtve telo a prvýkrát v živote dostane svojho ozajstného parťáka. Ako dopadne jeho vyšetrovanie, keď je tam až príliš veľa „poprvé“?

 

nedeľa, 26 apríl 2020 08:53

Rakovina

Napísal(a)

V období vzniku tejto recenzie je svet ochromený pandémiou korona vírusu. V knihách hľadáme východisko z reality, občas je však obsah knihy realite za oknom desivo podobný.

nedeľa, 26 apríl 2020 08:37

Vtedy v raji

Napísal(a)

Čítajú aj športovci? Napríklad horolezci? Čo robia, keď nelozia?

piatok, 17 apríl 2020 22:56

Šialená hra

Napísal(a)

Nervydrásajúci príbeh o rukojemníckej dráme v rádiu, dvaja psychológovia v priamom vysielaní, miestnosť plná rukojemníkov a žiadosť psychopata, aby do štúdia prišla jeho snúbenica. Tá je však už pár mesiacov mŕtva...

Predstavte si reality šou, kde dvanásť účastníkov plní rôzne úlohy v teréne. Každý deň ich pozoruje kamera, každý deň sa ich vytrvalosť a odolnosť preveruje a porovnáva. V skutočnom svete však prepukla rýchlo širiaca sa nákaza, ktorá postihla už aj členov filmového tímu. No súťažiacich sa nepodarilo kontaktovať, keďže plnia samostané úlohy. Nevedia ich dostať z ohrozenej zóny. Jedna zo súťažiacich, ochranárka prírody, je vytrvalá, ale netušila, že to bude také ťažké, že bude musieť bojovať o život.

pondelok, 13 apríl 2020 12:13

Horúce objatie

Napísal(a)

Nemá titul lady, nemá budúcnosť, s akou počítala, keď bola vychovávaná ako šľachtičná. Je len niekto obyčajný. Camille Westcottová sa po mesiacoch hanby a skrývania rozhodne zobrať svoj osud do vlastných rúk. Na začiatku 19. storočia však chudobná dievčina nemá veľa možností.

nedeľa, 12 apríl 2020 03:22

Siréna

Napísal(a)

"Romanca je sex a láska. Erotika je sex a strach."

sobota, 11 apríl 2020 11:46

Čierny rok - Vojna mafie

Napísal(a)

Štarchovi sa rozpadá nielen rodina, ale aj priateľstvo s Ľubošom. Jeho ľudia viac ako inokedy potrebujú cítiť pevnú a neomylnú ruku bossa. Vokoš si brúsi zuby na teplé miestečko. Bratia Čonkovci rozbiehajú spoluprácu so zahraničím. Príbeh pokračuje...

sobota, 11 apríl 2020 11:29

Vlk

Napísal(a)

Anonymný list presvedčí Mareka Wolfa, aby sa vrátil do Montrealu. Dúfa, že konečne zistí, kto v skutočnosti bol jeho otec. Bol policajtom alebo pravou rukou niekdajšieho mafiánskeho bossa?

sobota, 11 apríl 2020 08:56

Obete noci

Napísal(a)

Najsilnejšie city sú pravdepodobne láska a nenávisť. Áno, ešte smútok, ale ostaňme pri tých prvých dvoch. Viete, aká nesmierne tenká je hranica medzi nimi???

Sú knihy, pri ktorých vôbec nevadí, že záver možno vopred odhadnete. Pretože sú také pekné, že sa ich aj napriek tomu určite oplatí prečítať.

nedeľa, 29 marec 2020 21:37

Dve mince nádeje

Napísal(a)

Je možné ešte veriť v nádej na lepší život, na lásku a v dobro ľudí, ak vám vzali všetko, počnúc rodinou, domovom, ľudskou dôstojnosťou a vôbec, právom na život?

nedeľa, 29 marec 2020 11:10

Pianistka

Napísal(a)

Elfriede Jelinek nie je spisovateľkou pre každého. Aj keď; o ktorom či ktorej by to bolo možné povedať? Niekto obľubuje drámu, niekto romantiku, iný kriminálky. Faktom však je, že rakúska spisovateľka a laureátka Nobelovej ceny za literatúru za rok 2004 sa nečíta ľahko.

nedeľa, 29 marec 2020 10:55

SuperŽENY

Napísal(a)

Superhrdinov poznáme. Batman, Spiderman, Hulk, Superman. Existujú aj superhrdinky, Catwoman napríklad. Čo však tie reálne hrdinky, priekopníčky, ktoré vo svojej dobe vyvolávali nevôľu, no práve vďaka nim sú dnes ženy lekárkami, učiteľkami, vedkyňami?

pondelok, 23 marec 2020 18:21

Hodiny

Napísal(a)

Monsieur Poirot nemusí nikam chodiť a nemusí nič vidieť, on totiž dokáže prípad rozlúsknuť tak, že sa ani nemusí pohnúť z kresla. Bude to platiť aj v prípade, v ktorom obetí pribúda a stopa po páchateľovi je stále nejasná?

pondelok, 23 marec 2020 18:10

Mlč ako hrob

Napísal(a)

Ak by mal sudca Scott Sampson zvážiť svoju situáciu, musel by sa otvorene priznať, že sa má priam čertovsky dobre – dve zdravé deti, milovaná manželka a hoci náročné, no výnosné zamestnanie.

nedeľa, 22 marec 2020 09:48

Manželovo tajomstvo

Napísal(a)

Tajomstvá, ktoré ničia vzťahy. Tajomstvá, ktoré spia pod prikrývkou. Čo by ste urobili, kebyže zistíte, že váš dlhoročný manžel pred vami skrýva hrôzostrašnú vec? Takú, cez ktorú sa nedá preniesť, pretože ťaživá bolesť v celom tele sa každým dňom zhoršuje.

nedeľa, 08 marec 2020 13:02

Táto krajina nie je pre slabých

Napísal(a)

Ak človeku nestačí svet reálny, nevadí, môže si vybrať z iných. Svet fantastický, romantický, hororový, rozprávkový... Podľa chuti a nálady. Dnes to bude svet, v ktorom sa neskutočné stane skutočným.

nedeľa, 08 marec 2020 12:49

Sila rozumu

Napísal(a)

Nie je jednoduché rozumieť tomuto svetu. Možno tí, čo majú -násť, sú v ňom lepšie zorientovaní ako my starší. Valia sa na nás pojmy, ktoré sú nám cudzie, ľudia používajú anglické slová (pričom slovenčinu poriadne nevedia), internet nás zahlcuje správami.

nedeľa, 01 marec 2020 09:46

Vyhliadka

Napísal(a)

Obľúbená vyhliadka nad mestom sa zmení na miesto činu. Prvé odhalenia smerujú kroky vyšetrovateľov k teroristom, ktorí môžu ohroziť bezpečnosť v obľúbenom Los Angels.

nedeľa, 01 marec 2020 09:28

Stratené dievča

Napísal(a)

Ako dobre poznáte svojho partnera? Pretože aj v dlhodobom vzťahu môžu nastať situácie, pri ktorých partner reaguje inak ako zvyčajne, alebo dokonca presne opačne, ako vyplýva z jeho povahy. Ale čo ak si iba nahovárate, že svojho partnera poznáte?

nedeľa, 01 marec 2020 09:14

Budeš ma milovať

Napísal(a)

Dokáže žena presvedčiť muža, aby ju miloval, aj napriek tomu, že jej brat spôsobil jeho rodine veľké trápenie?

streda, 19 február 2020 16:24

Siréna – Rodení hriešnici 1

Napísal(a)

Ak si chcete okoreniť nudný sexuálny život a zároveň sa začítať do zákulisia „povolania“ dominy, nech sa páči. Táto kniha je stvorená pre vás.

sobota, 15 február 2020 18:46

Bez hanby o ohanbí

Napísal(a)

Bez hanby o ohanbí! Toto by sa malo stať zaužívaným heslom v spoločnosti, kde sa ľudské genitálie stali úplne tabu témou. Táto malá ružová biblia však ponúka nekrytý náhľad na ženské pohlavné orgány a mala by sa stať vernou priateľkou každej ženy (aj muža).

sobota, 15 február 2020 14:58

Vyhnanie Gerty Schnirch

Napísal(a)

V našich súčasných dejinách je viacero vecí, ktoré ostali nevypovedané, ktoré sa ututlávajú a s ktorými sme sa nevyrovnali. Čo neurobia politici, to často nahrádzajú spisovatelia. Otvárajú témy, o ktorých je dôležité hovoriť.

streda, 12 február 2020 18:19

Posledná krava

Napísal(a)

Zaľúbenosť. Nová láska. Ach ako rozprávkovo vtedy všetko vyzerá, ako neuveriteľne krásne. Keď je celý svet ružový, a potom vám život znenazdajky zrazí ružové okuliare. A vás obklopí realita, ktorá ani zďaleka nemá takú farbu, akú ste doteraz videli. To je tak, keď sa dáte dokopy s neverníkom.

Strana 2 z 99