Chyba
  • JUser: :_load: Nemôžem načítať užívateľa s ID: 581
  • Go to Perfect Ajax Popup Contact Form configuration panel and correct your site errors.

Recenzie kníh od A po Z

V tejto sekcii nájdete všetky doteraz publikované recenzie na knihy, chronologicky zoradené podľa dátumu pridania, aby vám nič neušlo.

Ponúkame recenzie na knižné novinky, ale aj staršie tituly. Vďaka neustále rastúcemu počtu recenzentov vám vieme ponúknuť obsah knihy stručne, nezávislo a hlavne zaujímavo, vďaka čomu si určite vyberiete tú správnu.

Aké su naše knižné recenzie?

Naše recenzie sú tak akurát dlhé, nestranné, nie nudné, miestami dokonca až vtipné. Dbáme nato, aby sme vám predstavili obsah recenzovanej knihy len v takej miere, aby ste sa dokázali rozhodnúť a zároveň neprišli ani o zrnko pôžitku z čítania.

Dúfame, že si aj pomocou našich recenzií vyberiete tú správnu knihu, vrátite sa znova a znova, až sa stanete jedným z našich verných čitateľov. Veľa zážitkov pri knihe vám praje tím čítaj.to!

štvrtok, 16 máj 2013 20:10

Vnútorné príčiny chorôb

Napísal(a)

Ako to, že si myšlienkami môžeme spôsobiť chorobu? Táto otázka skrsne v hlave asi väčšine ľudí, ktorí nájdu v kníhkupectve knihu od ukrajinského psychológa a liečiteľa Valerija Sineľnikova. Ak ste ochotní o sile myšlienok aspoň polemizovať, ste na dobrej ceste. Pretože najlepšie využitý čas je ten, ktorý venujeme sami sebe. A s touto knihou to bude úplná hračka.

štvrtok, 16 máj 2013 19:56

Denník samovraha

Napísal(a)

Aké myšlienky sa vynárajú v mysli človeka pred vraždou? A čo samovražda? Nečakajte, že vám dá tento denník návod na to, ako dať za svojím životom dokonalú bodku. Excelentný filmový scenár napísaný podľa skutočného a reálneho života jeho hlavného hrdinu, ktorý sa rozhodol zahrať si svoju životnú úlohu vo svojom najlepšom diele.

streda, 15 máj 2013 19:31

Fantastické poviedky

Napísal(a)

Roald Dahl je pacient. Ak by sa našiel niekto, kto by ho z jeho nadneseného čierneho humoru a literárneho psychopatizmu vyliečil, spácham zločin. Pán Dahl je pre mňa v súčasnej literárnej tvorbe stelesnením malého božstva a čítanie jeho príbehov je pravá nefalšovaná prechádzka „podivínskou“ záhradou, ktorá vás v prítmí pestrých kvetov stiahne až za hranice chápania.

utorok, 14 máj 2013 17:09

Ty proti mne

Napísal(a)

Uprednostniť lásku alebo rodinu? Nie, nie, tentoraz pred toto rozhodnutie neboli postavení Romeo a Júlia. Ale Mikey a Ellie, ktorých súrodenci kašlú na to, že oni dvaja sú si súdení.

pondelok, 13 máj 2013 18:44

Krstný otec

Napísal(a)

Mafia. Slovo, ktoré vzbudzuje strach a rešpekt a vyvoláva v nás obrazy slnkom zaliatej Sicílie alebo špinavých uličiek New Yorku. Nasaďte si klobúk a skontrolujte, či máte nabitý Thompson. Krstný otec vás možno bude potrebovať.

pondelok, 13 máj 2013 14:12

Mužské interiéry

Napísal(a)

Na svete existuje toľko druhov lásky, že keby ich chcete všetky zhrnúť do jednej knihy, poriadne by ste sa zapotili a Biblia by pravdepodobne iba bledla závisťou nad jej hrúbkou. Môžete milovať vášnivo, nežne, zúfalo, môžete milovať svoje dieťa, dom, zlozvyky. A práve o tom je táto kniha, o milovaní.

pondelok, 13 máj 2013 04:43

Fit pre život

Napísal(a)

Fit pre život je spoločný výtvor manželov, ktorí sa snažili o objasnenie zásad správneho stravovania a tým prispeli nielen k redukcii váhy, ale hlavne k zachovaniu toho najcennejšieho, čo máme – nášho zdravia.

nedeľa, 12 máj 2013 20:14

Rozprávky Barda Beedla

Napísal(a)

Ak ste fanúšikmi hádam najznámejšieho čarodejníckeho príbehu všetkých čias, určite si spomínate, že v poslednej časti sa Harrymu, Ronovi a Hermione podarilo záhadu horcruxov rozlúštiť vďaka Príbehu troch bratov z knihy Rozprávky Barda Beedla. No vedeli ste, že túto knihu si môžete reálne prečítať aj vy?

nedeľa, 12 máj 2013 08:21

Zmluva podľa Paganiniho

Napísal(a)

„Zmluva sa nedá zrušiť, dokonca ani vlastnou smrťou. A ten, kto sa pokúsi porušiť dohodu alebo si siahne na život, musí rátať s tým, že sa mu naplnia jeho najtajnejšie nočné mory.“

piatok, 10 máj 2013 06:46

E-maily Coco Pinchardovej

Napísal(a)

Časy, keď sme sa so svojimi problémami zverovali denníku, sú nenávratne preč. Papier a pero vystriedal počítač, súkromie sa stalo neznámym pojmom a jediné, na čo musíme klásť dôraz je to, aby sme zadali správnu e-mailovú adresu.

štvrtok, 09 máj 2013 10:55

S Williamom Burroughsom [ Správa z Bunkru ]

Napísal(a)

Bockris: "Počul si o tom chlapíkovi, ktorý dostal na víkend priepustku z blázinca, išiel rovno domov a zabil vlastnú ženu? Tvrdil, že tým vykonal Božiu spravodlivosť." Burroughs: "Čo všetko sa nezvalí na Božiu spravodlivosť. Som presvedčený, že Boh existuje. A je to idiot."

streda, 08 máj 2013 08:21

Hypnotizér

Napísal(a)

Joona Linna by si nikdy nepomyslel, že pri pátraní po vrahovi bude potrebovať aj iného odborníka. Doposiaľ sa spoliehal na svoju neomylnú intuíciu, no trojnásobná vražda, ktorá sa v tú noc odohrala, ho prinúti poprosiť o pomoc. A to má svoje dôsledky...

„Myslím, že ľudia, ktorí si píšu denníky a zapisujú si každú svoju myšlienku sú hlupáci. Ja to robím len preto, že mi to niekto poradil, takže ako vidíte, vlastne ani nie som nijako originálny hlupák. Písanie mi ale všetko uľahčuje. Proste tomu dávam voľný priebeh. Nech sa to kotúľa ako hovno z kopca.“

nedeľa, 05 máj 2013 08:51

Osamelosť prvočísiel

Napísal(a)

Nie vždy musia byť v modernom románe nekonečné vzťahové zápletky, nadávky a sexuálne scény. Aj bez toho môže byť príbeh pútavý a akoby vystrihnutý zo súčasnosti. Osamelosť prvočísiel je toho dôkazom.

sobota, 04 máj 2013 17:54

Otec Goriot

Napísal(a)

„A či dielo pochopia aj mimo Paríža? Možno o tom pochybovať. Svojskosti tohto príbehu, plného postrehov a miestneho koloritu, možno oceniť iba medzi vŕškami Montmartu a Montrougeskými výšinami.“

piatok, 03 máj 2013 18:03

Tajomstvo

Napísal(a)

Rhonda Byrne tvrdí, že prvýkrát verejne odhaľuje svetu Tajomstvo, po ktorom prahli mnohí. Tajomstvo, ktoré v skutočnosti nie je až také tajomstvo. Nové odhalenie? Skôr návod ako konečne žiť šťastný život a nerobiť z každého malého „zakopnutia“ svetovú katastrofu.

piatok, 03 máj 2013 06:35

Snehuliak

Napísal(a)

Kriminálka, ktorá navždy zmení váš pohľad na zimu. Mäkké snehové vločky usadzujúce sa na chodníkoch, autách a parapetných doskách zrazu nadobudnú trochu horký podtón. A o snehuliakoch ani nehovorím...

štvrtok, 02 máj 2013 21:46

Komu zvonia do hrobu

Napísal(a)

Mám rada príbehy lásky na pozadí vojny. Sú také intenzívne práve preto, lebo hrdinovia nevedia, koľko času im ostáva, a tak sa ho snažia prežiť naplno. Robert a Maria mali tri dni. Viete si to predstaviť?

štvrtok, 02 máj 2013 21:09

Veľký Gatsby

Napísal(a)

Veľký Gatsby je najznámejším románom amerického spisovateľa Francisa Scott Fitzgeralda, ktorý v čase svojho prvého vydania v roku 1925 zďaleka nezaznamenal taký úspech, ako o niekoľko desiatok rokov neskôr. Tento príbeh o nešťastnej láske, zničených ilúziách, povrchnej, cynickej spoločnosti je však aj v dnešných moderných časoch stále všeobecne obľúbený.

štvrtok, 02 máj 2013 18:36

Tajomstvo príťažlivosti sŕdc

Napísal(a)

Aj vy ste zažili vzťah, ktorý dopadol absolútnym fiaskom? Ak áno, mám pre vás malú radu: Bežte do kníhkupectva, nájdite tam kútik s motivačnou literatúrou a s Tajomstvom príťažlivosti sŕdc pod pazuchou utekajte domov čítať.

štvrtok, 02 máj 2013 17:43

Etiópia - Vysoká škola neočakávania

Napísal(a)

S láskou k „Paľkovým“ písmenkám, slovám a vetám som si pekne sadla a pustila sa do ďalšej z jeho knižiek. Veľmi ma zaujímalo, ako vyzerá cestopis v jeho réžii, vlastne, ako taký cestopis vôbec vyzerá (ešte som nemala s týmto žánrom tú česť).

štvrtok, 02 máj 2013 06:51

Nočné motýle

Napísal(a)

Milujem knihy, ktoré nie sú len prostým vyrozprávaním príbehu, ale dokážu sa cez svoje písmenká dotknúť našej duše a zanechať tam stopu. Milujem knihy, ktoré v sebe ukrývajú posolstvo. A Nočné motýle takou knihou bezpochyby sú.

streda, 01 máj 2013 18:39

Náhrdelník

Napísal(a)

Viete, kedy žena žiari? Keď je šťastná. A kedy je žena šťastná? Keď sa cíti výnimočne. A presne o výnimočných chvíľach je aj táto kniha. Skupina kamarátok investovala do kúpy diamantového náhrdelníka, ktorý im priniesol viac, ako si len mohli predstaviť. Tento náhrdelník sa stal symbolom priateľstva a jeho diamanty pomohli aj mnohým ďalším.

streda, 01 máj 2013 12:11

Mrcha Hollywood

Napísal(a)

Nie je všetko zlato, čo sa blyští. Slovák Janko Bryndza toto príslovie dozaista poznal. Pri balení do slnečného L.A. si však neuvedomil, že Hollywood je navonok nablýskaný až príliš.

nedeľa, 28 apríl 2013 19:37

Nemiluješ, zomrieš

Napísal(a)

Už ste v živote zažili pocit, že vás niekto sleduje? Nielen večer, keď sa zotmelo, ale aj cez deň? Alebo ste mali vo vzťahu pocit, že vás partner dusí a obmedzuje? Presne takto sa uberal aj vzťah hlavnej postavy tejto knihy. Žena v najlepších rokoch s dospievajúcim synom, túžiaca po objatí milujúceho a milovaného chlapa. Chlap sa aj našiel, ale až čas ukázal, čo v sebe skrýval a aký naozaj bol. Ale zistila to Elena včas?

nedeľa, 28 apríl 2013 14:51

Záblesky pamäti

Napísal(a)

Prichádzate do stretu s veľmi dobrým a podrobným životopisom Timothy Learyho, v ktorom sú popísané ako podrobnosti z jeho výskumov, tak celý jeho život od úplného počiatku až do konca. Veta: Osobní a kultúrni dějepis jedné epochy, ktorá sa nachádza na obálke knihy, dokonale vystihuje jej podstatu.

nedeľa, 28 apríl 2013 12:21

Mucholapka

Napísal(a)

Ďalšia výborná kniha od tohto slovenského autora. Mucholapka je pokračovaním knihy Mucha, v ktorej polícia Nášho mesta našla v rybníku za mestom mŕtvolu dievčaťa, vlastne len to, čo z nej ostalo. Mŕtvolu dlho nedokázali ani identifikovať, a už vôbec nemali indície, ktoré by ich doviedli k vrahovi a motívu. V Mucholapke sa dej nenápadne od tejto vraždy odvracia pre ďalšie, až veľmi podobné zmiznutia mladých žien. Vzápätí sa však vynoria nové skutočnosti aj v prípade mladého zavraždeného dievčaťa z rybníka.

štvrtok, 25 apríl 2013 19:00

Piata loď

Napísal(a)

Niektoré zvyky – občas im nadávame do konvencií – sa na škodu všetkých strán (ne)šikovne obchádzajú. Pretože sme slabí. Takto predostretý svet Moniky Kompaníkovej uvrhne hlavnú hrdinku Jarku do prostredia, v ktorom matky nechcú byť matkami, babky zase babkami a prežijú len najsamostatnejší. Lenže osamostatniť sa v tomto prípade znamená zostať sám.

pondelok, 22 apríl 2013 09:50

Bezhviezdna tma

Napísal(a)

Čo vám evokuje spojenie „bezhviezdna tma?" Temnotu, beznádej, hrôzu, strach, smrť, pomstu? Zbierka štyroch noviel Stephena Kinga to všetko bezpochyby obsahuje. Toto a ešte omnoho viac...

nedeľa, 21 apríl 2013 08:00

Madame de Pompadour

Napísal(a)

„Dieťa moje, jedného dňa budeš favoritkou francúzskeho kráľa. V tvojom osude vidím korunu zahalenú tajomstvom.“

Strana 94 z 99