Chyba
  • JUser: :_load: Nemôžem načítať užívateľa s ID: 581
  • Go to Perfect Ajax Popup Contact Form configuration panel and correct your site errors.

Recenzie kníh od A po Z

V tejto sekcii nájdete všetky doteraz publikované recenzie na knihy, chronologicky zoradené podľa dátumu pridania, aby vám nič neušlo.

Ponúkame recenzie na knižné novinky, ale aj staršie tituly. Vďaka neustále rastúcemu počtu recenzentov vám vieme ponúknuť obsah knihy stručne, nezávislo a hlavne zaujímavo, vďaka čomu si určite vyberiete tú správnu.

Aké su naše knižné recenzie?

Naše recenzie sú tak akurát dlhé, nestranné, nie nudné, miestami dokonca až vtipné. Dbáme nato, aby sme vám predstavili obsah recenzovanej knihy len v takej miere, aby ste sa dokázali rozhodnúť a zároveň neprišli ani o zrnko pôžitku z čítania.

Dúfame, že si aj pomocou našich recenzií vyberiete tú správnu knihu, vrátite sa znova a znova, až sa stanete jedným z našich verných čitateľov. Veľa zážitkov pri knihe vám praje tím čítaj.to!

utorok, 18 december 2012 14:08

Ženy, které běhaly s vlky

Napísal(a)

V dnešnej dobe sú knihy o psychológii a rozvoji osobnosti písané tak, aby oslovili masy, často aj na úkor kvality. Veľmi ľahko sa vám potom stane, že si chcete prečítať čosi o medziľudských vzťahoch, ale dostanete iba otravné rady o tom, ako sa diplomaticky vyhnúť hádke s priateľom či priateľkou.

utorok, 18 december 2012 13:46

Nórske drevo

Napísal(a)

V kinosále klubového kina. Aj tak by mohol vyzerať váš prvý kontakt s nostalgickou drámou od japonského autora Harukiho Murakamiho. Titulky vám však prezradia, že film Nórske drevo nakrútili podľa rovnomenného románu. Ak dáte prednosť knihe, buďte rozhodne pripravení na oveľa intenzívnejší zážitok, akým je ten filmový.

utorok, 18 december 2012 12:27

Čajka

Napísal(a)

Plniť si svoje sny, to je túžbou každého z nás. Myslíme si, že len vtedy budeme skutočne šťastní a naša sebarealizácia nadobudne nové rozmery. No cesta k naplneniu našich snov je niekedy zložitejšia a náročnejšia, ako si predstavujeme. A niekedy nimi ubližujeme iným....

nedeľa, 16 december 2012 13:16

Zneuctená

Napísal(a)

Skutočný príbeh moslimky, ktorá aj napriek tomu, že žila v slobodnom Anglicku, bola spútaná okovami, pre mnohých nepochopiteľnej viery. Šikanovaná zo strany bratov, nepochopená rodičmi, nútená k sobášu bez lásky a uchýleniu sa k prostitúcii.

nedeľa, 16 december 2012 12:25

Byť sama

Napísal(a)

Slobodná žena bez priateľa a bez záväzkov na 6 písmen? ... SINGLE. Kníh ako zbaliť chlapa, ako si ho udržať a uspokojiť je na trhu veľmi veľa. Konečne je tu kniha, ktorá hovorí o žene žijúcej v 21.storočí, keď je sama a bez partnera. O single žene.

nedeľa, 09 december 2012 23:19

Život a smrť Charlieho St. Clouda

Napísal(a)

„Vidím mŕtvych ľudí.“* Slávna veta z ešte slávnejšieho filmu Šiesty zmysel. Osud mladého Charlieho St. Clouda z malého rybárskeho mestečka by sa dal touto jedinou vetou perfektne vystihnúť, spisovateľ Ben Sherwood ju však premenil na srdcervúci román.

nedeľa, 09 december 2012 23:00

Voda pre slony

Napísal(a)

Neznášam cirkusy. Neznášam hluk, zmätok, špinavú prácu a chudobnú šou. Neznášam predražené vstupné, artistov a zapáchajúci zverinec. Neznášam filmy o cirkusoch, ALE kniha Voda pre slony ma presvedčila o tom, že som sa celý život pekelne mýlila.

nedeľa, 02 december 2012 17:41

Jeden deň

Napísal(a)

Stalo sa vám už, že ste čakali na nejaký deň veľmi dlhý čas? Tešili sa naň, dúfali ste, báli ste sa? Ja osobne som na Jeden deň čakala dva ne-ko-ne-čné mesiace, no nakoniec sa to čakanie vyplatilo. Nehľadajte však za tým nejakú epickú historku či osudové stretnutie, to mi len poštárka konečne doručila moju dlho očakávanú zásielku s knihou „Jeden deň“ (a to, že som si k tomu ešte objednala aj knihu „Dlhé putovanie“ radšej nerozoberám, lebo by som sa uberala smerom, ktorým nechcem).

nedeľa, 02 december 2012 15:58

Pamäti gejše

Napísal(a)

Málokto vie, že Japonsko nie je len o sushi a najmodernejšej technike. Už v dávnej histórii sa v Japonsku objavovali gejše – azda najkrajší symbol Japonska. Kto sú, čo vlastne robia i nerobia?

nedeľa, 02 december 2012 14:26

Svet mi je dlžný

Napísal(a)

Ďalšia z radov Evitoviek je predsa len iná. Dramatický príbeh Denisy, večne nespokojnej so svojím životom, ktorá sa nakoniec zničila. A čo je horšie, nielen seba...

pondelok, 01 október 2012 17:59

Zimní duchovia

Napísal(a)

Kníh s tematikou prvej svetovej vojny a jej dosahu na obyčajných ľudí už bolo napísaných mnoho. Takmer všetci o niekoho vo Veľkej vojne prišli. Spôsob, akým sa so stratou vyrovnať (ak to vôbec bolo možné), však vôbec nebol jednoduchý...

pondelok, 01 október 2012 17:45

Farba mágie

Napísal(a)

Čary a kúzla, svet bizarných postavičiek, neuveriteľných poznámok a hlášok, pri ktorých si človek nie je istý, na koľko to autor myslí vážne. Vitajte v Plochozemi.

pondelok, 01 október 2012 17:14

Dievča, ktoré malo rado Toma Gordona

Napísal(a)

Slovné spojenie „byť stratený v lese“ má v anglickom jazyku aj prenesený význam a znamená byť zmätený a popletený". Mladučká Trisha v knihe amerického majstra hororu prejde všetkými možnými interpretáciami tejto frázy.

pondelok, 01 október 2012 16:58

Geraldova hra

Napísal(a)

On a ona, posteľ, putá, sex. Dávno pred rôznymi odtieňmi sivej, čiernej alebo hoci aj červenej. Ibaže Stephen King dokáže aj šteklivé sexuálne radovánky zmeniť na desivú nočnú moru.

pondelok, 01 október 2012 05:08

Diabol nosí Pradu

Napísal(a)

Ako si predstavujete ideálne zamestnanie? Nenáročná práca s nadpriemerným zárobkom, prestávky na kávu, poprípade na cigaretku, čulá mailová komunikácia s kolegami, kamarátmi, množstvo benefitov a primeraný pracovný čas. Tolerantný šéf, v práci sa takmer nezdržiavajúci. A čo tak práca, pre ktorú by milióny žien vraždili...?

nedeľa, 30 september 2012 22:03

Kto chytá v žite

Napísal(a)

Holden Caulfield je šestnásťročný chlapec, ktorého už po niekoľkýkrát vyhodili zo školy. Teraz mu však ostávajú ešte tri dni do Vianoc a on sa rozhodne, že ich strávi bezcieľnym potulovaním sa po New Yorku. A nad tým všetkým ostáva visieť otázka. Pre niekoho len rečnícka, pre niekoho životne dôležitá: „Kto chytá v žite?“

nedeľa, 30 september 2012 21:33

Stopárov sprievodca galaxiou

Napísal(a)

Je to jedna z tých kníh, ktoré buď milujete, alebo ich neveriacky krútiac hlavou zavriete po desiatej stránke s povzdychom: kto toto môže čítať. Je jednoducho tým výnimočným dielkom, ktoré nie je určené pre davy ľudí. Douglas Adams postavil svoju knižnú sériu na túto trojnožku: humor, nonsens a skvelé postavy.

nedeľa, 30 september 2012 20:24

PS, Milujem ťa

Napísal(a)

Nie je romantika ako romantika. To predsa pozná každý a rovnako známym faktom je aj to, že nie je pre každého. P.S. Milujem ťa v mojom prípade zbúralo predstavu o zákonitej gýčovitosti takéhoto typu literatúry, čo považujem za veľké plus.

Strana 93 z 93