Chyba
  • JUser: :_load: Nemôžem načítať užívateľa s ID: 581
  • Go to Perfect Ajax Popup Contact Form configuration panel and correct your site errors.

Recenzie kníh od A po Z

V tejto sekcii nájdete všetky doteraz publikované recenzie na knihy, chronologicky zoradené podľa dátumu pridania, aby vám nič neušlo.

Ponúkame recenzie na knižné novinky, ale aj staršie tituly. Vďaka neustále rastúcemu počtu recenzentov vám vieme ponúknuť obsah knihy stručne, nezávislo a hlavne zaujímavo, vďaka čomu si určite vyberiete tú správnu.

Aké su naše knižné recenzie?

Naše recenzie sú tak akurát dlhé, nestranné, nie nudné, miestami dokonca až vtipné. Dbáme nato, aby sme vám predstavili obsah recenzovanej knihy len v takej miere, aby ste sa dokázali rozhodnúť a zároveň neprišli ani o zrnko pôžitku z čítania.

Dúfame, že si aj pomocou našich recenzií vyberiete tú správnu knihu, vrátite sa znova a znova, až sa stanete jedným z našich verných čitateľov. Veľa zážitkov pri knihe vám praje tím čítaj.to!

nedeľa, 09 jún 2013 09:29

Majster šarkanov

Napísal(a)

Tieň minulosti sa vznáša zákerne ako šarkan na oblohe. Svojím ostrým lankom sa vrýva do živých dlaní, do bijúceho srdca a zanecháva bolestivú jazvu. Amir má príležitosť chytiť posledného šarkana, konečne vyhrať nad svojou zbabelosťou a napraviť hriechy, ktoré spáchal ešte ako dieťa.

sobota, 08 jún 2013 08:31

Dcéra snehu

Napísal(a)

Poznáte rozprávkový príbeh o starenke a deduškovi, ktorí si zo snehu postavili dievčatko? Ak áno, tak pocítite pri čítaní mierne deja vu. Aj Mabel, manželke Jacka, je tento príbeh známy. Obaja sa presťahujú na Aljašku - do krajiny, ktorá je krutá, neľútostivá a nechá prežiť len tých najvytrvalejších. No ten, kto sa na svet pozerá srdcom, sa do nej zamiluje.

štvrtok, 06 jún 2013 06:23

Chlapec v kufri

Napísal(a)

Ak niekto na ulici nájde štvorlístok, vraví sa, že bude mať šťastie. Ale čo povedať, keď sa nájde kufor a v ňom je trojročný chlapec?

streda, 05 jún 2013 21:20

Robokalypsa

Napísal(a)

Je pravdepodobné, že akonáhle bol vynájdený mysliaci stroj, nebude trvať dlho, kým stroje prekonajú naše možnosti... Budú schopné komunikovať a cibriť si tak intelekt. Mali by sme teda predpokladať, že stroje v určitom momente prevezmú vládu."

utorok, 04 jún 2013 21:31

Nad vodu a chytiť dych

Napísal(a)

Poznáte ten desivý pocit, ktorý na človeka príde zavčas ráno? Pocítite ho zväčša v nohách, ale hovorí vám jasnejšie ako hocijaké slová: „Na ktorého čerta si máš potiť tričko? Vykašli sa na to starec. Strč hlavu do rúry a pusť si plyn!“ Nuž, George Bowling, mimochodom prekonávajúci krízu stredného veku, ho dôverne pozná.

utorok, 04 jún 2013 20:05

Chuť granátových jabĺk

Napísal(a)

Väčšina z nás si z dovolenky prinesie zážitky, ktoré sa navždy vryjú do pamäti alebo sú aspoň skromne vtesnané do stoviek fotografií. Zmysly spoznávajú príchuť cudzích krajín, nenásytným pohľadom pohládzame pestré farby a všetko okolo seba. Ale aké pocity v nás vyvolajú vône, ktoré nám pripomenú rodnú krajinu, do ktorej sa už nemôžeme vrátiť?

utorok, 04 jún 2013 19:33

Posledná prednáška

Napísal(a)

Je ťažké spropagovať knihu, ktorá to ani nepotrebuje, lebo sa propaguje sama. Vznik ´Poslednej prednášky´ má zvláštne, až kruté pozadie. Jediné, čo môžete spraviť, je prečítať si jej posolstvo a s ním aj pár skutočne dobrých rád do vášho každodenného života. Podelí sa s vami o ne Randy Pausch, známy počítačový vedec, zanietený učiteľ a človek s obrovskou fantáziou a snami.

utorok, 04 jún 2013 14:46

Premena

Napísal(a)

Kafkova krátka poviedka s názvom Premena je zaraďovaná k vrcholom modernej prózy a aj napriek tomu, že ju napísal skoro pred 100 rokmi, to, čo sa v nej odohráva, akoby bolo zrkadlom nastaveným našej dobe...

utorok, 04 jún 2013 06:01

Hriešnik

Napísal(a)

Radi čítate pri jedle? Tak potom vás nepoteším, pretože s touto knihou to možné asi nebude. Hlavnou postavou je totiž Maura Islesová, súdna patologička. A s jej prácou budeme dopodrobna oboznámení.

sobota, 01 jún 2013 14:15

Ópium

Napísal(a)

Písal sa rok 1831. Charles Stowe sa vydáva na svoju najväčšiu dobrodružnú cestu za čajom vo svojom živote. Hnaný túžbou objaviť čajovú cestu sa vydáva do krajiny, kde cudzinci nie sú vítaní. V čom spočíva tajomstvo lahodného zeleného čaju, ktorý sa dováža až z Číny a je nadpozemským pohladením ľudských zmyslov?

sobota, 01 jún 2013 10:47

Slzy púšte

Napísal(a)

Predstavte si, že máte veľkú rodinu, mnoho priateľov a známych, vzdelanie a šťastnú budúcnosť pred sebou. No zrazu je všetko preč. A to len preto, že iná národnosť si povedala, že vo svojej krajine už viac nemáte čo hľadať.

štvrtok, 30 máj 2013 05:45

Kniha bez názvu

Napísal(a)

„Milý čitateľ, len ľudia čistého srdca smú zhliadnuť stránky tejto knihy. S každou stránkou, s každou prečítanou kapitolou sa približuješ ku koncu. Nie každý sa tam dostane. Rozličné zápletky a štýly majú moc omámiť a zmiasť. A kým hľadáš pravdu, máš ju rovno pred sebou. Príde temnota a s ňou veľké zlo. A kto si túto knihu prečítal, už možno nikdy neuvidí svetlo. Anonym“

streda, 29 máj 2013 22:51

Pánu učiteľovi z lásky

Napísal(a)

Spomeniete si ešte na svojho triedneho učiteľa zo strednej školy? Hádzal po vás kriedu, kontroloval prezuvky, znárodňoval ťaháky, alebo bol, naopak, jedným z tých správnych a férových chlapíkov, pri ktorých vám prešla aj náhla „žalúdočná viróza“ na teste z Francúzskej revolúcie? Pôsobivá próza E. R. Braithwaita hovorí o takzvaných učiteľoch a UČITEĽOCH.

streda, 29 máj 2013 16:41

Správa vo fľaši

Napísal(a)

Hovorí vám niečo pojem „ľúbiť za hranice ľudských možností?“ Ľúbili ste, alebo ste už boli ľúbení spomínaným druhom lásky? Láskou čistou, bezúhonnou, doslova gnómickou? Myslím si, že len málokto sa odváži povedať, že takúto lásku prežil. Nicholas Sparks sa nám vďaka knihe Správa vo fľaši snaží presne tento cit sprostredkovať.

streda, 29 máj 2013 08:50

Šelma v meste

Napísal(a)

Keď som si v kníhkupectve prečítala úvodné informácie o knihe, povedala som si: fajn, na oddychové čítanie je to úplne ideálne. Znova sa mi však potvrdilo, že prvý dojem sa môže diametrálne líšiť od toho druhého.

utorok, 28 máj 2013 07:03

Blondínka

Napísal(a)

Muži, kamery, sláva. Lesk a bieda, vzostupy a pády. Dych vyrážajúca krása miestami naivnej, a predsa davmi zbožňovanej hollywoodskej hviezdy. O herečke-bohyni sa už popísalo mnoho kontroverzných článkov aj kníh. No zrejme prvý raz v živote mám pocit, že ja a Marilyn Monroe sme sa skutočne poznali...

pondelok, 27 máj 2013 11:04

Kamoš obor

Napísal(a)

Pamätáte si ten pocit, keď sa v noci veľmi bojíte a veríte, že ak sa schováte pod perinu, nič sa vám nemôže stať? No, malá Sophia v to verila tiež, až kým ju priamo z jej postieľky v sirotinci neuniesol obor...

pondelok, 27 máj 2013 00:56

Beštia

Napísal(a)

Ako je možné, že beštiu, ktorá brutálne vraždí spiace ženy a následne ich zneucťuje, nedokážu dolapiť policajné zložky troch štátov?

sobota, 25 máj 2013 18:56

Telo ako zrkadlo duše

Napísal(a)

„Kto rozumie svojmu telu a počúva ho, ten je šťastný človek. Dobre sa cíti vo svojej koži a zvnútra žiari smerom von.“

štvrtok, 23 máj 2013 19:29

Slučka

Napísal(a)

Názov tejto knihy môžeme chápať doslovne, ale aj metaforicky. Koronerka z malého mesta chce vyriešiť násilný trestný čin a samovraždu iba 13-ročného chlapca. Prečo zrazu vnímajú tohto citlivého a utiahnutého chlapca ako chladnokrvného vraha? Vyšetrovanie napokon odhalí, kto bol skutočne obeťou a kto vrahom.

štvrtok, 23 máj 2013 15:20

Učiteľka nad zlato

Napísal(a)

Namiesto vyučovania samé výlety, doučovatelia, ktorí za svojich zverencov urobia všetky domáce úlohy, a rodičia sťažujúci sa na to, že ich chúďa dieťa dostalo na hodine test! Áno, aj takto môže vyzerať americké súkromné školstvo.

streda, 22 máj 2013 19:13

Milenec lady Chatterleyovej

Napísal(a)

,,Prečo si teda taký bledý a namosúrený?“ ,,Mám plné zuby spomienok a hádam sa bojím sám seba.“ Mlčala. Bolo už neskoro. ,,A myslíš, že je to dôležité, žena a muž?“ dozvedala sa. ,,Pre mňa je to dôležité. Pre mňa je to zmysel života, nájsť správny vzťah k žene.“

utorok, 21 máj 2013 21:47

Čarodejník z krajiny Oz

Napísal(a)

Aj vy už máte dosť tohto šedého a beztváreho sveta? A čo keby ste sa preniesli na úplne inú planétu, do krajiny plnej kúzel, kde o lietajúce čarodejnice, rozprávajúce zvieratá či iné podivné tvory niet núdze? Čo keby ste sa preniesli na planétu čarodejníka Oz? Malá Dorotka vás určite veľmi rada vezme so sebou.

utorok, 21 máj 2013 19:53

V Írsku prší inak

Napísal(a)

Pocítili ste niekedy túžbu zbaliť sa, nechať všetko tak ako je, zabudnúť na staré krivdy a odísť do krajiny, ktorá je na kilometre vzdialená od tej našej? Ak kývate hlavou a máte pocit, že predošlé slová vám priam hovorili z duše, dajte si pozor! Môžete sa dostať z dažďa rovno pod odkvap!

utorok, 21 máj 2013 18:11

Patagónia

Napísal(a)

Made in SK to nie sú len variácie Steelovej a krimi mafiánske príbehy. Všetky knihy o „socíku“ nie sú depresívne a majú čo povedať súčasnej mladej generácii. Dušan Mitana je „len“ spisovateľ, ktorého knihy možno nenájdete v ponuke top bestsellerov. Ale napriek tomu (alebo práve vďaka tomu?) píše majstrovsky.

utorok, 21 máj 2013 18:06

Jedz, modli sa a miluj

Napísal(a)

Bezzubý prírodný liečiteľ, príťažlivé zákutia ostrova Bali, opisy talianskych jedál, pri ktorých sa vo vás nezaprie Pavlovov reflex či modlitba v sanskrite. Príbeh popretkávaný cestopisnými zážitkami hlavnej hrdinky vo vás pravdepodobne vyvolá nielen túžbu po cestovaní, ale aj chuť hľadať cestu k vášmu vlastnému Ja.

utorok, 21 máj 2013 12:18

Americkí bohovia

Napísal(a)

Zaujímavý mix mytológie, záhad a problémov reálneho sveta. Kniha, čo donúti zamyslieť sa nad kultúrnym dedičstvom či individuálnou identitou ľudí. No a samozrejme, ako to už u Neila Gaimana býva, s prídavkom primeraného množstva fantastiky.

pondelok, 20 máj 2013 14:48

Duchovia medzi nami

Napísal(a)

Zaspávate bez toho, aby ste mali pocit, že pri vašej posteli stojí niekto, kto tam nemá čo robiť? S tmou nemáte žiadny problém a nad nevysvetliteľnými zvukmi iba mávnete rukou? Po prečítaní tejto knihy sa môže všetko zmeniť!

sobota, 18 máj 2013 16:44

AXOLOTL ROADKILL

Napísal(a)

Drogy sú realitou, ktorej sa človek nevyhne a je len jeho voľba či skúsi „odletieť“ do iných sfér, alebo zostane stáť pevne na zemi. Ak vás láka možnosť spoznať svet „iným spôsobom“, musíte rátať s tým, že po odoznení fatálneho snenia, riskujete svoje duševné zdravie rovnako ako 16-ročná Mifti.

sobota, 18 máj 2013 15:22

Stratená kniha zo Salemu

Napísal(a)

Akú predstavu vo vás evokuje leto? Slnko, oddych, stretnutia s kamarátmi, žiadna škola, nijaká práca? Hm, Connie si to myslela tiež...

Strana 93 z 99