Recenzie kníh od A po Z

V tejto sekcii nájdete všetky doteraz publikované recenzie na knihy, chronologicky zoradené podľa dátumu pridania, aby vám nič neušlo.

Ponúkame recenzie na knižné novinky, ale aj staršie tituly. Vďaka neustále rastúcemu počtu recenzentov vám vieme ponúknuť obsah knihy stručne, nezávislo a hlavne zaujímavo, vďaka čomu si určite vyberiete tú správnu.

Aké su naše knižné recenzie?

Naše recenzie sú tak akurát dlhé, nestranné, nie nudné, miestami dokonca až vtipné. Dbáme nato, aby sme vám predstavili obsah recenzovanej knihy len v takej miere, aby ste sa dokázali rozhodnúť a zároveň neprišli ani o zrnko pôžitku z čítania.

Dúfame, že si aj pomocou našich recenzií vyberiete tú správnu knihu, vrátite sa znova a znova, až sa stanete jedným z našich verných čitateľov. Veľa zážitkov pri knihe vám praje tím čítaj.to!

piatok, 28 jún 2013 03:50

Drobec

Napísal(a)

Vedeli by ste si predstaviť, že by vás niekto pripravil o vaše vlastné dieťa? Už len predstava niečoho takého je plná strachu a úzkosti. Avšak nie nereálna, najmä pre bohaté rodiny, kde je pikantnou vidinou štedré výkupné. A čo tak začať si reálne uvedomovať, že vaše bezbranné dieťa uniesol obor v ľudskom preoblečení s nie až tak rozvitou schopnosťou logicky uvažovať?

štvrtok, 27 jún 2013 12:16

Urobila by som to zas

Napísal(a)

Dá sa nájsť láska v oblakoch? Túto otázku si kladie Kukú, Slovenka pracujúca ako letuška pre prestížne arabské aerolinky.

streda, 26 jún 2013 22:41

Zrazu klope ktosi na dvere

Napísal(a)

Predstavte si takúto situáciu: Zrazu klope ktosi na dvere. Vy otvoríte a pred vami stojí chlapík so zbraňou mieriacou na vás a chce... aby ste mu povedali príbeh.

streda, 26 jún 2013 14:50

Posledný súd

Napísal(a)

Každý jeden z nás má v budúcnosti isté jedno: Bude musieť prekročiť prah smrti a postaviť sa pred posledný súd. Zanechať rodinu, priateľov, svet a jasne pochopiť, že smrť je definitívna dovolenka od všetkého.

utorok, 25 jún 2013 23:39

Život je krátky

Napísal(a)

Život môžeme prežiť hocako, ale je príliš krátky na to, aby sme ho zahodili..."

utorok, 25 jún 2013 20:41

Metafyzika trubíc

Napísal(a)

Životopis. Opis ľudského života, príhod a príbehov, postojov a myšlienok. Ľudský život od narodenia po smrť. A čo takto životopis od narodenia do troch rokov? Lebo potom sa už nestalo nič.

utorok, 25 jún 2013 18:43

Turecký med

Napísal(a)

Láska má mnoho podôb – je sladká a trpká zároveň, hreje a schladí následne. Chutí ako cukrová vata alebo turecký med - sladkosť s príchuťou exotiky. Od prvého pohľadu, cez prudké vzplanutie citov, milostné hry, až po úplný koniec. Toto psychologické dielo vykresľuje lásku, oddanosť, závislosť a úzkosť za oponou obscénnosti a nespútaného divokého milovania.

utorok, 25 jún 2013 16:14

Venussha: Ťažký týždeň

Napísal(a)

No dobre, každý z nás už pubertu zažil, práve touto špecifickou chorobou trpí alebo by sa na ňu mal aspoň dobre pripraviť. Pre všetky spomenuté prípady je táto kniha dobrou voľbou.

pondelok, 24 jún 2013 14:37

Pekelné príbehy

Napísal(a)

Kniha o pekle na zemi a jeho podobách. O príbehoch, ktorých pravdivosti nebudete chcieť veriť. O chorobách, o ktorých si ľudstvo myslí, že ich dávno prekonalo. O ľuďoch, ktorí sú skutočnými hrdinami. A o mnohom inom, ktoré vám skutočne zatají dych a doženie vás k slzám.

nedeľa, 23 jún 2013 19:33

Závislá od nákupov

Napísal(a)

Ktorá z nás by nemilovala nákupy? Veď to prezeranie tovaru, hľadanie správnej veľkosti, radenie sa s kamarátkami a skúšanie v kabínkach je predsa návykové! Ale vieme si v správny čas povedať: A dosť!?

nedeľa, 23 jún 2013 18:44

Glamour Paríža

Napísal(a)

Hľadáte nezáväzné literárne potešenie? Siahnite po tejto knihe, ktorá je ako dovolenkový flirt. Pritiahne vás svojím obalom a za chvíľu ste spolu v izbe alebo na pláži. Samotný akt má rýchly priebeh, sľúbené vyvrcholenie dosiahnete ešte v tú noc. Na druhý deň si toho síce nebudete veľa pamätať, avšak to neprekáža. Príjemne ste sa pobavili, relaxovali a o to predsa na dovolenke ide či nie?

nedeľa, 23 jún 2013 13:34

Chatrč

Napísal(a)

Mack pozoroval každý pohyb svojej drahej Missy. „Odpustila mi?“ spýtal sa. „Čo ti mala odpustiť?“ „Zlyhal som a neuchránil ju,“ zašepkal. „Odpustenie je v jej podstate, ak by mala čo odpúšťať, ale nemá.“

sobota, 22 jún 2013 18:57

Pieseň mien

Napísal(a)

Touto piesňou nevyjadríte lásku k žene. Pieseň mien vedeli zaspievať tí, ktorí prežili hrôzy koncentračných a vyhladzovacích táborov počas druhej svetovej vojny. Verše tvoria mená všetkých, ktorí podľahli v ťažkých časoch najväčšiemu zlu tej doby – ľudskej nenávisti. Židia v nej prespievajú mená svojich bratov a sestier, aby neupadli do zabudnutia ani pre nasledujúce generácie.

štvrtok, 20 jún 2013 20:56

Písačky pre milovanú Lutéciu

Napísal(a)

Nie je sex ako milovanie a nie je erotika ako Tatarkova erotika. Kniha je pornografiou vtedajšej i dnešnej doby. Autorove obnaženie do nahoty tela i duše. Výpoveď taká autobiografická až fikcia, erotika taká bezprostredná až (vrchol)ne sexuálna. Tatarka svojím jazykom obtiahne skryté kúty milovanej ženy i národa, ktorého sa stal (ne)dobrovoľným väzňom.

štvrtok, 20 jún 2013 20:32

Svitanie nad púšťou

Napísal(a)

Po medzinárodne úspešnom trháku Púštny kvet a skôr faktograficky ladenej knižke Deti púšte sa s Waris stretávame opäť. Je Svitanie nad púšťou iba spôsobom, ako vyžmýkať zo svojej slávy čo najviac peňazí, alebo mala autorka potrebu opäť sa s nami podeliť o časť svojho života? Možné sú oba varianty. Isté však je, že Waris sa na pár dní vracia do Somálska a chce nám o tom porozprávať.

streda, 19 jún 2013 11:45

Noc temných klamstiev

Napísal(a)

Oddelenie vrážd Nášho mesta sa už muselo popasovať s rôznymi prípadmi. No ak ich o pomoc prosí tajná služba, ochranka ústavných činiteľov a dokonca i ministerstvo, dá sa tušiť, že pôjde o ozaj delikátnu záležitosť...

utorok, 18 jún 2013 20:05

Juliet a tá druhá

Napísal(a)

Niekedy sa do knihy pustíme bez toho, aby sme presne vedeli, čo nás čaká. Nepomáha anotácia, recenzie na webe, ani odporúčania kamarátok. Stále sa z tej spleti informácií nevieme vymotať, všetko sa zdá neurčité a splýva do jednej machule.

utorok, 18 jún 2013 16:22

Deti púšte

Napísal(a)

„Nestala som sa modelkou preto, aby som zarábala veľké peniaze alebo preto, že by som po tom túžila. Modelingom som mohla upozorniť na to, čo sa deje v Afrike, ako sa ubližuje malým dievčatkám. Je to mučenie.“

utorok, 18 jún 2013 15:05

Ukradnutý život

Napísal(a)

Reality show vraj dnes vládnu svetu. Ale čo poviete na skutočný príbeh, ktorý nie je prifarbený a nezasahuje doňho režisér? Ak máte záujem, vezmite do rúk knihu od autorky, ktorá si prežila svoju krutú realitu. Únos. Pre čitateľa neuveriteľné, pre autorku nezmazateľná minulosť.

nedeľa, 16 jún 2013 23:48

Sex na mieste činu

Napísal(a)

Darovanému koňovi na zuby nehľaď – najmä ak ide o knihu so šteklivým názvom Sex na mieste činu. Cesta vo vlaku je dlhá a charakter oddychovej literatúry naznačuje príjemné dvojité riadkovanie – už sa neviem dočkať! No nie všetko je vždy také, ako na prvý pohľad vyzerá, a už po prvej kapitole som nevychádzala z úžasu...O vražde vibrátorom som veru ešte nečítala.

nedeľa, 16 jún 2013 21:01

Trója - Štít hromu

Napísal(a)

„Musíš pochopiť, kráľ Priamos,“ povedal Agamemnón, „že my tu nechceme dakoho urážať len tak pre nič za nič. Schválil si manželstvo Parida s Helenou. Helena je spartská princezná, ktorú sem poslal jej otec počas nedávnej vojny. Môj brat Menelaos je teraz kráľom Sparty a Helena je jeho podriadená. V záujme svojho ľudu rozhodol, že sa s ňou ožení.“

nedeľa, 16 jún 2013 10:18

Šlabikár šťastia

Napísal(a)

„Život je skutočne ako klavír. Biele klávesy sú šťastné okamihy, čierne sú smutné chvíle. Ale príjemnú hudbu nezahráte iba na bielych, je to súhra oboch klapiek.“

nedeľa, 16 jún 2013 07:30

Alchymista

Napísal(a)

„Z miesta, kde som,“ hovorilo Slnko, „a som veľmi ďaleko od sveta, som sa naučilo milovať. Viem, že keby som sa len o trochu viac priblížilo k Zemi, všetko na nej zahynie a Duša sveta prestane existovať. Preto sa na seba dívame a milujeme sa; ja jej dávam život a teplo a ona zase mne zmysel života.“

štvrtok, 13 jún 2013 09:39

Cabot-Caboche

Napísal(a)

Je škaredý. Nevie sa správať. Je tvrdohlavý. Večne sa niekde zašpiní. Je to Pes. Pes s veľkým P, pretože má kamarátov, odvahu a výdrž. Myslel si, že má aj paničku, ale až potom prišiel na to, že si ju musí najskôr skrotiť.

streda, 12 jún 2013 18:01

Minulosť ťa dostane

Napísal(a)

Vydať knihu, ktorú písalo viac spisovateľov, nie je dnes ničím výnimočným. Ale keď sa vydavateľstvo rozhodne uviesť na trh román od dvanástich autorov, ktorí o sebe doposiaľ nikdy nepočuli, tomu sa hovorí odvaha.

streda, 12 jún 2013 12:10

Utrpenie starého kocúra

Napísal(a)

Utrpenie starého kocúra s podtitulom MOR(T)ALITKA je mierne detektívnou novelou zo zákulisia literárneho sveta. Sveta, ktorý sa nám môže javiť ako nablýskaný a vznešený, no v skutočnosti vie byť plný špiny, egoizmu a povrchných ľudí.

utorok, 11 jún 2013 16:20

Where the Wild Things Are

Napísal(a)

Max je chlapec tak neposlušný, že keď sa loďou doplaví až tam, kde žijú všetky divočiny, stane sa ich kráľom. Pretože v ten večer vystrájal a vystrájal, až sa z neho stala najdivšia divočina. Bude sa chcieť vrátiť domov alebo zostane neposlušným a dokonca života bude kráľom divočín?

pondelok, 10 jún 2013 12:21

Choroby vyčítané z tváre

Napísal(a)

Niektoré knihy by mali mať na obálke viditeľný nápis: Čítať len na vlastnú zodpovednosť. Pri Chorobách vyčítaných z tváre to platí dvojnásobne. Je tu totiž vysoká pravdepodobnosť, že obyčajná prechádzka mestom sa zmení na hľadanie chorôb v tvárach okoloidúcich.

pondelok, 10 jún 2013 09:27

Denník citového vydierača

Napísal(a)

Žijete vo vzťahu, o ktorom si myslíte, že vás nenapĺňa? Tak to by ste si mali zadovážiť Denník citového vydierača. Po jeho prečítaní sa pozriete na vedľa spiaceho partnera a poviete si, aké ste šťastné, že ho máte.

nedeľa, 09 jún 2013 12:00

Artemis Fowl

Napísal(a)

„Ako by sa dal opísať Artemis Fowl? Rozliční psychiatri sa o to pokúšali, ale bez úspechu. Hlavným problémom je jeho inteligencia. Dopletie každý test, ktorý mu predložia. Nejednu lekársku kapacitu z neho rozbolí hlava a mnohí sa vracajú do nemocníc, a pritom nezrozumiteľne bľabocú.“

Strana 92 z 99