Chyba
  • JUser: :_load: Nemôžem načítať užívateľa s ID: 581
  • Go to Perfect Ajax Popup Contact Form configuration panel and correct your site errors.

Recenzie kníh od A po Z

V tejto sekcii nájdete všetky doteraz publikované recenzie na knihy, chronologicky zoradené podľa dátumu pridania, aby vám nič neušlo.

Ponúkame recenzie na knižné novinky, ale aj staršie tituly. Vďaka neustále rastúcemu počtu recenzentov vám vieme ponúknuť obsah knihy stručne, nezávislo a hlavne zaujímavo, vďaka čomu si určite vyberiete tú správnu.

Aké su naše knižné recenzie?

Naše recenzie sú tak akurát dlhé, nestranné, nie nudné, miestami dokonca až vtipné. Dbáme nato, aby sme vám predstavili obsah recenzovanej knihy len v takej miere, aby ste sa dokázali rozhodnúť a zároveň neprišli ani o zrnko pôžitku z čítania.

Dúfame, že si aj pomocou našich recenzií vyberiete tú správnu knihu, vrátite sa znova a znova, až sa stanete jedným z našich verných čitateľov. Veľa zážitkov pri knihe vám praje tím čítaj.to!

piatok, 26 júl 2013 18:14

Neverwhere

Napísal(a)

Čo by ste robili, ak by ste sa ocitli niekde pod súčasným Londýnom a v spleti kanálov a chodieb by ste našli tajomné bratstvo mníchov, vojakov rímskej ríše, anjelov, ľudí, ktorí rozumejú potkanom, otvárajú všetky existujúce i neexistujúce dvere a vedú stredoveký šľachtický život vo vozni metra?

piatok, 26 júl 2013 06:42

Zvieracia farma

Napísal(a)

O tom, ako niekoho sen môže zmeniť životy ostatných. V tomto prípade sen kanca Majora, ktorý chcel zabojovať za slobodu zvierat na farme a vzbúriť sa proti ľuďom. Sen, ktorý prežil aj jeho smrť.

štvrtok, 25 júl 2013 04:00

Dáma s kaméliami

Napísal(a)

Pre lásku sme ochotní často stvárať rôzne bláznovstvá. Bez váhania sa vrháme do jej osídiel. Zriekame sa všetkého. Rodiny. Priateľov. Peňazí. Dobrého mena. A to všetko len pre pár chvíľ strávených s milovaným či milovanou. Pre jeden pohľad. Objatie.

streda, 24 júl 2013 18:10

Ľubošova finta

Napísal(a)

Už ste sa dnes usmiali? Už ste vyčerpali svoju povinnú dennú dávku endorfínov? Nie? Tak šup! Pustite sa do čítania Ľubošovej finty od Borisa Filana. Tá vám úsmev zaručene vyčarí!

streda, 24 júl 2013 10:49

Ukradnuté dieťa

Napísal(a)

Počuli ste niekedy o podhodencoch? Existuje mnoho legiend a aj keď sa vždy v niečom líšia, v jednom sa zhodujú. Podhodenec môže byť hocikto z nás. Váš sused, kamarát či dokonca učiteľ! Len sa k tomu, samozrejme, neprizná a nám ostatným ostáva len dúfať, že ten človek, ktorého máme radi, je obyčajná bytosť z mäsa a kostí.

utorok, 23 júl 2013 19:26

Nesmrteľná žena

Napísal(a)

Navždy nesmrteľná amazonka, veliteľka, generálka, politička, spisovateľka, bojovníčka za ľudské práva, dcéra, matka, manželka. Jessie Benton Frémont. Žena, ktorej príbeh inšpiruje, povzbudzuje, šokuje a pohlcuje. Presvedčí vás, že dokážete všetko. Úplne všetko, pre čo sa rozhodnete.

utorok, 23 júl 2013 08:40

Ako byť bohatý

Napísal(a)

Peniaze, peniaze a ešte raz peniaze. Niekedy sa zdá, že sa celý svet točí iba okolo nich. Patríte k tým, ktorí ich milujú či odsudzujú? Alebo sa, nebodaj, hlásite k nešťastníkom, čo polovicu života premrhali ich naháňaním, aby tak zistili, že tie potvorky sú vždy o kúsok popredu?

nedeľa, 21 júl 2013 13:20

Hypnosova socha

Napísal(a)

Niektorí lekári a vedci zaoberajúci sa ľudskou mysľou veria, že sa človek vďaka hypnóze môže vrátiť do svojho predchádzajúceho života a vyriešiť tak niektoré problémy, ktoré prežíva v súčasnosti. „Keď sa fyzický organizmus rozpadne, duša prežije. Potom si privlastní ďalšie telo.“ (Paul Gaugin). Takéto a podobné myšlienky známych osobností si osvojíte pri čítaní knihy Hypnosova socha.

nedeľa, 21 júl 2013 13:00

Alabama Song Príbeh Zeldy Fitzgeraldovej

Napísal(a)

Zažili ste už niekedy naozaj veľkú lásku? Takú ako z rozprávky či hollywoodskych plátien? Takú, pre ktorú by ste boli ochotní opustiť svoju rodinu, priateľov i sladký domov?

sobota, 20 júl 2013 22:08

Vesmír je ženatý

Napísal(a)

Hovorte si, čo chcete. Hrajte sa na emancipované ženy, ale tak ako potrebuje soľnička svoju koreničku a káva cukor, potrebuje žena muža. Nuž, čo ak prídete neskoro a muž vášho života - váš vesmír - už bude ženatý?

sobota, 20 júl 2013 18:44

Cit slečny Smilly pre sneh

Napísal(a)

Každý z nás v sebe ukrýva jedinečný talent. Niekto vie kresliť, variť alebo ladne tancovať. A niekto sa vyzná v snehu, tak ako Smilla Jaspersenová, osamelá štyridsaťročná Grónčanka žijúca v Kodani. A práve schopnosť čítať zo snehu jej otvorí dvere do neznáma.

sobota, 20 júl 2013 16:33

Tajné preteky

Napísal(a)

Cyklistika je viac než len fučiace stádo, svalnaté zadky špurtérov, žilnaté nohy či fantastický Peter Sagan, ktorý so šibalským úsmevom a iskrou v oku valcuje svojich protivníkov. Cyklistika je vznešený šport, ktorý vyjadruje slobodu, rýchlosť, oceľové odhodlanie a hladnú túžbu po víťazstve.

streda, 17 júl 2013 10:00

Nestrácajte vieru

Napísal(a)

Veríte v Boha, Alaha či Šivu? Alebo ste ateisti? Na tom vôbec nezáleží, ak sa rozhodnete siahnuť po tejto knihe.

pondelok, 15 júl 2013 14:37

Sila

Napísal(a)

Rozmýšľali ste nad tým, čo by sa stalo, keby na jeden deň prestali existovať negatívne emócie? Všetky želania by sa nám splnili hneď, čo by sme na ne pomysleli, a odvšadiaľ by na nás číhala láska. Rhonda Byrne nedovolí, aby jej zlé pocity narušili deň, a tak k dokonalému modelu sveta už prispieva svojou dávkou optimizmu. Skúsite to tiež?

piatok, 12 júl 2013 12:20

Odísť navždy

Napísal(a)

Patríte medzi knižných gurmánov, ktorým výber tej správnej knihy trvá aj niekoľko hodín? Tiež sa mi občas stáva, že sa prechádzka kníhkupectvom zmení na pátraciu akciu. Keď však uchopím do ruky knihu od Harlana Cobena, môžem si spokojne vydýchnuť. Pátranie sa skončilo úspešne.

štvrtok, 11 júl 2013 22:12

Trója - Pád kráľov

Napísal(a)

Hektor jej pozrel do očí a s vážnou tvárou povedal: „Bude súboj, Andromacha.“ Zhlboka sa nadýchla a spýtala sa: „S Achillom, však?“ Prikývol. „Vieš, zabil som jeho priateľa Patrokla, chce sa pomstiť.“ Odrazu sa jej zmocnil hnev a vymanila sa mu z objatia. „Toto nie je hra, Hektor! Ten jeho priateľ sem prišiel s rovnakým cieľom ako Achilles: vyplieniť mesto a pozabíjať a zmrzačiť ľudí.“

streda, 10 júl 2013 09:02

Čierna skrinka

Napísal(a)

Má na svedomí vaše neúspešné pokusy o samovraždu, neraz si na vás dokazoval svoju prevahu, ktorej následky bolo vidno týždne (nehovoriac o neviditeľných), zaprel to posledné, čo ste milovali. Čo by vás prinútilo po rokoch kontaktovať tohto človeka? Takého, ktorý využije vaše temné tajomstvá najbolestivejšie? Ilana už pozná odpoveď – jej syn. Ich syn.

utorok, 09 júl 2013 15:28

Istou cestou k skvelosti

Napísal(a)

„Veľkosť je možné dosiahnuť iba myslením, iba veľkými myšlienkami. Žiadny človek sa nemôže stať veľkou osobnosťou navonok, kým nie je veľký vnútorne, a žiadny človek nemôže byť veľký vnútorne, pokým NEMYSLÍ.“

utorok, 09 júl 2013 11:51

Zlatý Skarabeus

Napísal(a)

Majster zimomriavok. Edgar Allan Poe. Zbierka hrôz, mystifikácií, neuveriteľných príbehov a ešte neuveriteľnejších opisov plná fantázie, ktorá viac ako len zľahka šteklí obrazotvornosť.

pondelok, 08 júl 2013 21:46

Dokonalé rande

Napísal(a)

Všetky sme večne mladé, neskonale krásne, bezhranične inteligentné a nechceme nič viac, len všetko. Máme dokonalé predstavy o nedokonalých mužoch a realita nás často privádza na pokraj zúfalstva. (Neberte to osobne, milí páni, ale „dokonalosť“ si predsa žiada „dokonalosť“.)

pondelok, 08 júl 2013 10:05

Moja ruská babka a jej americký vysávač

Napísal(a)

„Strýko neotáľal. Stiahol vrece a pred očami dedinčanov sa v plnej kráse ukázal vysávač babky Tone. Čeľuste klesali. Oči takmer vypadávali na zem. Nie každý chápal, čo vidí; niektorí si mysleli, že je to nový typ postrekovača proti škodcom alebo dômyselný stroj na dojenie, ktorý sa pohybuje za kravami na lúke.“

sobota, 06 júl 2013 13:30

Mechanický pomaranč

Napísal(a)

Existujú knihy, ktoré prečítate za niekoľko hodín, no žiadne hlbšie dojmy vo vás nezanechajú. A potom sú knihy, pri ktorých uvažujete nad každým prečítaným slovkom a neprestanete nad nimi rozmýšľať ani dlho potom, čo knihu dočítate. Mechanický pomaranč je presne takou knihou.

piatok, 05 júl 2013 19:18

Encyklopédia snehu

Napísal(a)

Čo majú láska a snehová vločka spoločné? Obe sú rovnako krehké, jemné a vyžadujú si opatrné zaobchádzanie. Majú nekonečne veľa podôb, no každá z nich je unikátna. Nikde na svete sa nenájdu dve totožné kópie.

štvrtok, 04 júl 2013 17:58

Intimita vlkov

Napísal(a)

„Všetko, čo si vymyslíme, sa nakoniec aj stane. Ak ste nešťastný, určite sa vám niečo nepríjemné skôr či neskôr prihodí. Vymýšľame si svoj život. Svoje neúspechy. Svoju neistotu. Svoje komplexy. Svoj strach. A potom sa čudujeme, že sa nám nedarí.“

streda, 03 júl 2013 20:46

Lov na Harryho Winstona

Napísal(a)

O knihe Diabol nosí Pradu už počul asi každý. No vedeli ste, že tento kúsok, ktorý narobil rozruch vo svete módy, má aj mladších súrodencov? Nič ste netušili? Tak potom mi dovoľte, aby som vám predstavila aspoň jedného z nich. Dámy a páni, Lov na Harryho Winstona.

streda, 03 júl 2013 10:43

Tales from Outer Suburbia

Napísal(a)

Pamätáš sa na toho zahraničného študenta, ktorý u nás býval na výmenu? Nebol trošku zvláštny? A čo ten deň, keď na dvore u susedov vyplavilo dugonga? Pláž je predsa ďaleko. Kde sa podeli všetky naše texty a básne z písacieho stola? Ja som ich nevyhodil. O koľko dní je bezmenný sviatok? Nikdy nezabudnem na deň, keď sme našli tajnú záhradu v našom dome..."

utorok, 02 júl 2013 19:13

Na vine sú hviezdy

Napísal(a)

Krehkosť života si málokedy naozaj uvedomíme. Z každej strany na nás vyskakuje smrť ako instantný spúšťač emócií a privádza nás do stavu otupenosti voči tomu, čo prináša. Preto zabudnite na mraky lacných brakov, John Green, naslovovzatý majster charakteru, bol konečne preložený do slovenčiny!

pondelok, 01 júl 2013 19:28

Zrada

Napísal(a)

Zrada je v poradí treťou knihou zo série Harry Hole. Áno, ten Harry Hole. Nevľúdny svojský alkoholik so zvláštnym zmyslom pre humor, ktorý sa napriek všetkému stal vo svete kriminálok pojmom.

pondelok, 01 júl 2013 08:36

Srdceboly

Napísal(a)

„Chcem sa s tebou rozviesť,“ hovorím a pritom pozorujem vlastnú vystrašenú tvár v zrkadle nad umývadlom v kúpeľni. Adam stojí ku mne chrbtom, prúd moču zurčí do záchodovej misy a vytvára zaujímavú zvukovú kulisu pre rozchod. Spláchnutie už znie ako symbolická bodka. Sedem rokov života v hajzli.“

sobota, 29 jún 2013 19:33

Slzy otcov

Napísal(a)

Málokto si uvedomuje, že rodičia majú v rukách tie najsilnejšie zbrane a sú odhodlaní ich kedykoľvek použiť. Urobia tak najmä v čase rozvodu, keď cítia zúfalstvo, bezradnosť a sú posadnutí chuťou vyhrať za každú cenu. O akých zbraniach to hovorím? O tých, ktoré sú síce najúčinnejšie, no zároveň sú krehké a ľahko ovládateľné. Tými zbraňami sú deti.

Strana 91 z 99