Recenzie kníh od A po Z

V tejto sekcii nájdete všetky doteraz publikované recenzie na knihy, chronologicky zoradené podľa dátumu pridania, aby vám nič neušlo.

Ponúkame recenzie na knižné novinky, ale aj staršie tituly. Vďaka neustále rastúcemu počtu recenzentov vám vieme ponúknuť obsah knihy stručne, nezávislo a hlavne zaujímavo, vďaka čomu si určite vyberiete tú správnu.

Aké su naše knižné recenzie?

Naše recenzie sú tak akurát dlhé, nestranné, nie nudné, miestami dokonca až vtipné. Dbáme nato, aby sme vám predstavili obsah recenzovanej knihy len v takej miere, aby ste sa dokázali rozhodnúť a zároveň neprišli ani o zrnko pôžitku z čítania.

Dúfame, že si aj pomocou našich recenzií vyberiete tú správnu knihu, vrátite sa znova a znova, až sa stanete jedným z našich verných čitateľov. Veľa zážitkov pri knihe vám praje tím čítaj.to!

pondelok, 14 august 2017 16:39

Srdcom a mečom

Napísal(a)

Stredoveké hrady s honosnými komnatami, dlhé cesty na koňoch aj v kočoch, intrigánske a falošné vzťahy mocných, nenásytnosť a boj o moc, vysoké studené nedobytné múry kláštorov a za nimi často nevinné trpiace nežné stvorenia, ale aj strhujúca vášeň a láska, čo „hory prenáša“ – to všetko je obsiahnuté v tejto knihe.

pondelok, 14 august 2017 08:05

Tolkienova Stredozem - Záhady a rébusy

Napísal(a)

J. R. R. Tolkien vytvoril unikátny svet plný bájnych postáv, vzrušenia a nezabudnuteľných príbehov. Azda žiadny fantazijný svet nie je taký unikátny a taký známy ako Stredozem. Preto sa niet čomu čudovať, že sa stala inšpiráciou pre ďalších autorov.

piatok, 11 august 2017 08:44

Připravena zemřít

Napísal(a)

Tik-tak. Tik-tak. Tik-tak. Týmito slovami začína ďalšia detektívka od Lisy Jackson a presne takto vrah odpočítava sekundy. Čas nemilosrdne beží ďalej a zabijak si zo zoznamu osôb postupne odškrtáva meno za menom. Čo by ste urobili, keby ste zistili, že ste na jeho zozname aj vy?

utorok, 08 august 2017 10:09

Naši a svetoví

Napísal(a)

Slováka stretneš po celom svete. Umývať riady, opatrovať starých ľudí... a pracovať na tých najvyšších pozíciách v oblasti vedy, umenia či informatiky. Sme národ plný šikovných a cieľavedomých ľudí, ktorí zanechávajú stopu všade, kam prídu.

pondelok, 07 august 2017 06:52

Špiónka

Napísal(a)

Striptérka, tanečnica, umelkyňa, prostitútka, radodajka, špiónka, klamárka, H21. Skrátka: Mata Hari. Žena s mnohými menami, desiatkami mužov a ohybným telom sa pod perom Paula Coelha vyzlieka, aby vám ukázala dno svojho srdca. Máte odvahu nahliadnuť?

pondelok, 07 august 2017 06:43

Tri mačiatka tety Mily

Napísal(a)

Múdrosť, sila, krása. Takto si svoje silné stránky podelili tri rozkošné mačiatka tety Mily. Nechýba ani dobrodružstvo, preto sa táto drobná trojica tak trochu náhodou, či skôr omylom, vyberie do sveta. Čo všetko zažijú, kým sa vrátia domov?

nedeľa, 06 august 2017 18:41

Babička pozdravuje a ospravedlňuje sa

Napísal(a)

Po smrti blízkeho človeka sa zdá, že život odrazu stratil zmysel a nič nebude ako predtým. Elsa však vďaka odkazom od babičky našla v živote smer a aj oveľa väčší poklad – priateľov.

sobota, 05 august 2017 12:34

Tajnosti pobláznenej baby

Napísal(a)

Ľahký tínedžerský román o prvej láske zo slovenského prostredia? Všetkými uvedenými vlastnosťami nepochybne oplýva známy Džínsový denník. Po ôsmich rokoch prišiel jeho ďaleký príbuzný, ktorý sa síce nevyrovná kultovej 6-dielnej sérii, ale jej fanúšikov určite poteší a uspokojí – nenápadné dielo s názvom Tajnosti pobláznenej baby.

piatok, 04 august 2017 07:33

Hniezdo

Napísal(a)

Niekedy je katastrofa v živote človeka práve tým správnym impulzom, ktorý ho dokáže prebrať z letargie a postrčiť smerom dopredu. Žiť.

piatok, 04 august 2017 07:19

Po pohrebe

Napísal(a)

Zdá sa, že tí najmajetnejší majú aj najviac tajomstiev, v ktorých sa ukrýva priveľa rodinnej nevraživosti. Nečudo, že sem-tam niekto niekoho pripraví o život...

piatok, 04 august 2017 07:03

Piata loď

Napísal(a)

Žblnk, žblnk. Plavím sa morom. Unáša ma lodička, taká celkom malá, bielo-modrá. Je tichúčko, všade je pokoj a ja viem, že je to len sen. Je však taký pekný, až dúfam, že sa nikdy neskončí.

piatok, 04 august 2017 06:50

Nočný cirkus

Napísal(a)

Svet kúzelníkov je magickým svetom. Ako to, že vedia z prázdneho klobúka vytiahnuť zajaca? Prečo vyložia presne tú kartu, na ktorú myslíme? Je skutočne možné preťať človeka na polovicu a potom ho opäť spojiť? Čo to tie kúzla vlastne sú?

štvrtok, 03 august 2017 17:43

Chrabrí rytieri a chladné hrady

Napísal(a)

Hoci už dnes rytieri vymenili biele kone za biele autá, fascinácia týmito chrabrými mužmi pretrváva a deti si dodnes stavajú pevnosti a hrajú sa na vojakov zo stredoveku.

streda, 26 júl 2017 17:34

Harry Potter a Dary Smrti

Napísal(a)

Príbeh o chlapcovi, o ktorom bude vedieť každé dieťa, každý človek. Príbeh o mladom čarodejníkovi s jazvou na čele a vopred určeným osudom – bojovať proti veď-viete-komu. Otvorte knihy a zoznámte sa s chlapcom, ktorý prežil. 

pondelok, 24 júl 2017 17:13

Hra s ohňom

Napísal(a)

Vraždiace dieťa, prenasledujúce svoju matku. Minulosť, ktorá aj v súčasnosti robí šarapatu. Skvelý príbeh zabalený ako cukrík čakajúci na vychutnanie.

nedeľa, 23 júl 2017 17:47

Tuskulské rozhovory

Napísal(a)

Marcus Tullius Cicero. Autor, ktorého diela potešia každého čitateľa so záľubou v rozmýšľaní o živote, smrti a o ľudskej duši. Múdry muž, filozof, rečník a politik so cťou, ktorého meno azda pozná veľa ľudí, no správne skloňovať ho vie len málokto. 

nedeľa, 23 júl 2017 11:11

Požierač

Napísal(a)

Čo sa stalo s ľuďmi, ktorých niekto unáša? Miznú bez jedinej stopy, detektív Bronský tápa, až kým neunesú jeho kolegyňu a partnerku Líviu. Vo vyšetrovaní nastáva zásadný zlom.

nedeľa, 23 júl 2017 10:46

Ranný lov

Napísal(a)

Myslíte si, že dokonale poznáte človeka, s ktorým žijete dlhé roky? Myslel si to aj Peter, kým mu do života nevtrhol muž so zbraňou v ruke. 

sobota, 22 júl 2017 12:21

Stíny před úsvitem

Napísal(a)

Rozprava o láske k sebe. Od jasnovidky a ženy, ktorá hmatom cíti energiu ostatných. Takisto od ženy, ktorá si prešla týraním, drogami a inými ťažkosťami. Niekomu pomôže, niekoho vytočí.

piatok, 21 júl 2017 18:46

DANŠARI - Umenie upratovať

Napísal(a)

Ak sa vám zatiaľ nepodarilo upratať domácnosť pomocou metódy Marie Kondo, skúste to s ďalšou japonskou upratovacou poradkyňou Hideko Jamašitovou, ktorá vás naučí danšari, umenie upratovať.

piatok, 21 júl 2017 07:38

Elegantná s madam Chic

Napísal(a)

Francúzska madam Chic vie presne, čo si obliecť, ako sa nosiť na opätkoch, kedy je make-up vkusný a aký parfum má sprevádzať upravenú ženu. Okrem toho je dokonalá hostiteľka, vedie bezchybnú domácnosť a obostiera ju rúško tajomnosti. Chceli by ste byť ako ona?

štvrtok, 20 júl 2017 14:55

Siréna

Napísal(a)

Siréna – slovo evokujúce kvílivý hlučný výstražný tón. Komu by napadlo, že by sa ňou mohol stať? Ani Kahlen sa ňou nestala úplne dobrovoľne a ťažko sa zmieruje so svojím osudom.

Biografií je dnes plno. Niet sa čomu čudovať, keď naša spoločnosť slávnymi ľuďmi len tak prekypuje. Ale čo takto biografia psa? Ako sa na svet zdola pozerá štvornohý miláčik ľudí, ktorý je prítomný často pri všetkých aktivitách svojich majiteľov?

 

pondelok, 17 júl 2017 15:48

Krásne maličkosti

Napísal(a)

Máte trápenie, s ktorým si neviete poradiť? Čo tak obrátiť sa na virtuálnu linku dôvery, kde vám odpovie Milá Sugar?

nedeľa, 16 júl 2017 10:29

Janičiarova žena

Napísal(a)

Si milovníkom pravej Lovestory? Osudovej lásky? Lásky až za hrob? Tak si nenechaj ujsť Janičiarovu ženu!

štvrtok, 13 júl 2017 12:27

Stále som mama

Napísal(a)

Byť mamou je povolanie na celý život. Žena ťahá nočné i celodenné zmeny a často sa nemá čas ani poriadne najesť alebo namaľovať. Kristína Farkašová so svojou druhou knihou ukazuje rôzne úskalia rodičovskej dovolenky a všestrannosť dámskej populácie. Ešte stále je mamou a snaží sa zvládnuť svoje dve neposedné ratolesti.

utorok, 11 júl 2017 17:43

Krajina kanibalov

Napísal(a)

Na smrť niekedy stačia aj štyri horúce augustové dni...

nedeľa, 09 júl 2017 15:05

Mestečko Wayward Pines – Borovice

Napísal(a)

Keď svojho nepriateľa poznáte, ľahšie sa proti nemu bojuje. No ak si nespomínate ani na svoje meno a ani na to, prečo ležíte celý doráňaný na zelenom trávniku v čudnom meste, kde nikto nie je nešťastný, tak máte vážny problém. Najskôr vám ide o život.

sobota, 08 júl 2017 08:25

Proces

Napísal(a)

„Kafkovský“ je adjektívum, ktoré vyjadruje stratenosť a bezmocnosť človeka. Postavy Franza Kafku nebývajú hrdinami, nedokážu premôcť zlé sily. Väčšinou im podľahnú, a tak čitateľ obvykle sleduje bezmocný zápas už vopred strateného človeka.

sobota, 08 júl 2017 08:09

1Q84

Napísal(a)

Koľko svetov existuje? Len jeden, ten náš, v ktorom žijeme, alebo je tu možnosť, že má viac alternatív? Niekedy stačí, aby človek zišiel z diaľnice, nečakane objavil kývajúce sa schody a zdolal ich. V tom momente možno vstúpi do celkom inej dimenzie.

Strana 10 z 94