Chyba
  • JUser: :_load: Nemôžem načítať užívateľa s ID: 581
  • Go to Perfect Ajax Popup Contact Form configuration panel and correct your site errors.

Recenzie kníh od A po Z

V tejto sekcii nájdete všetky doteraz publikované recenzie na knihy, chronologicky zoradené podľa dátumu pridania, aby vám nič neušlo.

Ponúkame recenzie na knižné novinky, ale aj staršie tituly. Vďaka neustále rastúcemu počtu recenzentov vám vieme ponúknuť obsah knihy stručne, nezávislo a hlavne zaujímavo, vďaka čomu si určite vyberiete tú správnu.

Aké su naše knižné recenzie?

Naše recenzie sú tak akurát dlhé, nestranné, nie nudné, miestami dokonca až vtipné. Dbáme nato, aby sme vám predstavili obsah recenzovanej knihy len v takej miere, aby ste sa dokázali rozhodnúť a zároveň neprišli ani o zrnko pôžitku z čítania.

Dúfame, že si aj pomocou našich recenzií vyberiete tú správnu knihu, vrátite sa znova a znova, až sa stanete jedným z našich verných čitateľov. Veľa zážitkov pri knihe vám praje tím čítaj.to!

štvrtok, 05 september 2013 20:00

Bejby sníva o mori

Napísal(a)

Dieťa je len malý človek s veľkými snami a túžbou po láske. A úlohou rodiča je chrániť ho a pripraviť na život. Keď však túto svoju základnú úlohu neplní, dieťa tým trpí a útek sa stane jeho jedinou možnosťou. A tak uteká pred zlobou dospelých v papučkách a v daždi.

streda, 04 september 2013 13:30

100 skriniek

Napísal(a)

Ako si predstavujete Kansas? Nudné ďalekosiahle prérie alebo miesto, v ktorom sa občas dejú zázraky? Bol to práve Kansas, v ktorom zmizla Dorotka v Čarodejníkovi z krajiny Oz. A teraz sa tam nasťahoval Henry York, ktorý objavil 100 skriniek. Avšak 100 zázračných skriniek.

streda, 04 september 2013 08:47

Amnestia na zradu

Napísal(a)

„Budem rozdávať rany, aby som žiadne nedostala.“ Príbeh o mladej a bezcitnej zlatokopke, ktorá si užíva život, milencov a prachy. Život Líviu naučil, že city sú slabosť a muži hajzli. Až kým sa neobjaví Adam a v jeho diabolských pätách tá pravá, tá legendárna L.A.S.K.A.

utorok, 03 september 2013 13:12

Sprisahanie grálu

Napísal(a)

„Snažila sa pochopiť, čo sa stalo v tej krypte. Jeden muž sa pokúsil zavraždiť iného pre škatuľu, o ktorej ani nevedela, čo vlastne obsahuje. Zomierajúci jej potom povedal čosi, čo by pokladala za nejaké stony v delíriu, keby nebolo jednej veci. Hovoril s ňou v jazyku, ktorý poznala iba ona a jej sestra – jej dvojča, ktoré zomrelo pri pôrode.“

nedeľa, 01 september 2013 21:41

Ema a Barón v meste

Napísal(a)

Vraví sa, že je ľahšie napísať kriminálku ako knihu pre deti. Priblížiť sa svojimi slovami detskému svetu a vymyslieť príbeh, ktorý je hravý, pestrý, pútavý a jednoduchý zároveň sa rovná výkonu profesionálneho športovca.

sobota, 31 august 2013 16:11

Meno ako osud

Napísal(a)

Na svoje meno sme si počas života zvykli natoľko, že prestávame vnímať jeho špecifickosť. Stala sa z neho len akási spleť hlások, na ktorú vieme zareagovať nevediac, že v jej pozadí sa ukrýva hotová alchýmia.

sobota, 31 august 2013 16:01

Artemis Fowl - Arktický incident

Napísal(a)

„Viete, Artemis,“ povedal zahľadený do zrkadielka. „Ideme sa ťahať za prsty s ruskou mafiou.“

piatok, 30 august 2013 22:00

Don Giovanni

Napísal(a)

Každý človek je iný, niečím výnimočný. Originál. No navzájom nás všetkých spája viera. A nemusí to byť práve viera v boha. Môže to byť viera v samého seba, vo svoje schopnosti. Viera v to, že máme určité poslanie. Že naše bytie na zemi je dôležité.

piatok, 30 august 2013 15:40

Hľadám lepšiu mamu

Napísal(a)

Občas sme si všetci v detstve trochu zatrucovali. Ak nám rodičia nechceli niečo dovoliť, vbehli sme do svojej izby a dušovali sa, že my si poradíme aj bez nich. No Katka, len sedemročná hlavná hrdinka tejto knihy, neostala iba pri myšlienkach. Zbalila si veci a vydala sa hľadať lepšiu mamu. Takú, ktorá jej už nič nezakáže.

štvrtok, 29 august 2013 19:45

Životopis Sabiny Spielreinovej

Napísal(a)

Videli ste už Keiru Knightley ako pacientku psychiatrie? Vo filme Nebezpečná metóda si zahrala Sabinu Spielreinovú. O Freudovi či Jungovi ako o zakladateľoch psychoanalýzy ste určite počuli. Vedeli ste však, že za tým všetkým stojí žena? Ruska, ktorá narobila poriadny rozruch a vzrušenie v živote vážených psychiatrov, a tým zmenila spôsob, akým dnes vnímame ľudskú psychiku.

streda, 28 august 2013 21:53

Let 365

Napísal(a)

Každé začítanie sa do novej knihy je obrovským rizikom. V stávke je sklamanie, hnev a pocit bezmocnosti. Veď nie každý príbeh sa skončí tak, ako by sme si želali. A občas po prečítaní len obraciame knihu v rukách, skúmame ju a premýšľame, k čomu bola táto fraška vlastne dobrá.

utorok, 27 august 2013 14:58

Slepý inštinkt

Napísal(a)

Kriminálka bez šikovne vypracovanej postavy zločinca kriminálkou ani nie je. Andreas Winkelmann sa touto zásadou riadi tiež, a preto do svojho románu zapracoval vraha, ktorý má všetky predpoklady udomácniť sa v pamäti každého čitateľa. Je bláznom i géniom zároveň, dopredu ho ženie strach aj chuť víťaziť. A všetci arachnofobici pred ním radšej utečú...

nedeľa, 25 august 2013 11:02

Peter a Lucia

Napísal(a)

Stalo sa vám, že ste čítali knihu, na ktorej konci ste sa hnevali, že má primálo strán? Hnevali ste sa, že svet je krutý, dáva, aby mohol brať, spája, aby mohol rozdeliť? Presne takéto rozhorčenie vo mne vyvolala kniha Peter a Lucia.

sobota, 24 august 2013 12:06

Štyri dohody

Napísal(a)

Dohody uzatvárame každý deň bez toho, aby sme si to uvedomili. Dávame sľuby, robíme kompromisy a keď sa zdá, že ideme zlým smerom, povieme si, že sa radšej stiahneme späť. No len málokedy sa vedome dohodneme sami so sebou. Nežilo by sa nám lepšie, keby sme si vždy ráno rozkázali, aby sme svojej duši nerobili prieky?

piatok, 23 august 2013 14:26

Žiarenie

Napísal(a)

„A tie modriny, Danny? Kto sa ťa pokúšal uškrtiť?“ Dannyho tvár potemnela. „Ona. Žena v tej izbe. Na dvestosedemnástke. Tá mŕtva pani.“ Pery sa mu znovu rozochveli. „Ja som vedel, že je to tu zlé,“ povedal Danny ticho. „Tony mi to ukázal v snoch.“

štvrtok, 22 august 2013 11:39

O Kazovi, ktorý si hľadal domček

Napísal(a)

Zober nohy na plecia aj s paplónikom a utekáááj! V pätách sa ti totiž valí najväčšia katastrofa zo všetkých. Zubná kefka. So zubnou pastou. S tou štipľavou, zelenou.

streda, 21 august 2013 07:36

Nočný cirkus

Napísal(a)

„Napokon slnko zájde za obzor a šero prechádza do tmy. Zhromaždení ľudia začínajú byť nespokojní, šuchtajú nohami a mrmlú, že už nebudú ďalej čakať na otvorenie a radšej pôjdu stráviť večer niekam do tepla. Aj vy rozmýšľate o odchode, keď vtom sa to stane.“

nedeľa, 18 august 2013 04:15

Umenie pretekať v daždi

Napísal(a)

Umenie pretekať v daždi je jednou z kníh, ktorú zrejme čítala polovica americkej populácie – priznajme si úprimne, nie celkom náročnej na umeleckú hodnotu diel. Napriek tomu som po nej siahla. Už len preto, aby som mohla na svojom knižnom „čekliste“ odškrtnúť bod „Čítala som príbeh rozprávaný psom“.

piatok, 16 august 2013 22:06

Medveď, ktorý nebol

Napísal(a)

Päť dôvodov prečo otvoriť stránky tejto knihy: Si medveď. Si dieťa. Tvojím koníčkom je dívať sa na pekné veci. Niekto popiera tvoju existenciu. Ak máš dôvod číslo štyri, máš problém s identitou a tiež by si ju mal otvoriť.

piatok, 16 august 2013 20:29

Grafikon

Napísal(a)

Premýšľali ste už niekedy nad tým, ako asi vyzerá ľudská duša? Predstaviť si ju ako niečo hmatateľné, niečo, čo možno pohladiť rukou, nemusí byť veľmi ťažké. Dokázala to aj Eva Kmeťová. Zhmotnenú ľudskú dušu doslova prepílila na dve časti a jej prierez nám opisuje v Grafikone.

streda, 14 august 2013 10:35

Stačí si (ne)želať

Napísal(a)

O problémoch žien v strednom veku sa už popísalo nemálo kníh. Čo teda robiť, aby dielo s už toľkokrát omieľanou témou pôsobilo aspoň trochu originálne? Stačí pridať za hrsť vtipu, pravidelne premiešavať vzťahy medzi postavami či niektoré pasáže dlhšie povariť, aby nadobudli lahodnosť a stali sa nezabudnuteľnými? Alebo tu už nepomôže vôbec nič?

pondelok, 12 august 2013 13:50

Pena dní

Napísal(a)

Aká je najkrajšia kniha o láske? Ako cukrová pena. Zalepí prsty, ústa, celú tvár. Sekundové lepidlo na problémy sveta. Kde sú starosti, kde je Zem a kde ste vy, letiac fantáziou v ústrety mliečnej dráhe? Krátko po vzlete narazíte temenom hlavy do Marsu, keď vás do zadku pichne osa. Pretože ste zabraní do lietania cukrovou penou nezaznamenali ten húf hmyzu letiaci za vašou penou dní.

utorok, 06 august 2013 18:48

Strašiak

Napísal(a)

Pamätáte si známeho detektíva zo zadného sedadla Hieronyma Boscha? Práve on je ústrednou postavou viacerých Connellyho kníh. V tejto knihe však autor príjemne prekvapil – v úlohe vyšetrovateľa sa totiž predstaví investigatívny reportér Los Angeles Times, Jack McEvoy. A práve táto malá zmena urobila z detektívky rovnaký svetový trhák ako jeho predchádzajúca kniha Básnik smrti.

pondelok, 05 august 2013 20:42

Tajomstvo pre mladých

Napísal(a)

Paul Harrington, producent svetoznámeho filmu Tajomstvo, sa pri natáčaní pravdepodobne cítil mierne v úzadí. Veď prečo inak by si povedal, že začne ťažiť z úspechu iných? Pozorne si prečítal prvú knihu od Rhondy Byrne a začal písať. Jej presný duplikát.

streda, 31 júl 2013 20:41

Jamy

Napísal(a)

Ako môže hĺbenie jám zoceliť charakter človeka? Stanleymu to tiež nešlo do hlavy. Nechápal, prečo musí denne stáť niekoľko hodín na horúcom slnku. Potom však začal tušiť, že v Tábore pri Zelenom jazere ide o viac ako len o nápravu dospievajúcich osobností.

utorok, 30 júl 2013 13:45

Fenomén Krstného otca

Napísal(a)

Čo má spoločné Michael Corleone, Francis Ford Coppola, Mario Puzo a Tom Santopietro? „Prví traja sú predsa spätí s knihou a filmovou trilógiou Krstného otca,“ pomyslíte si. A ten štvrtý?

utorok, 30 júl 2013 00:30

Mlčanie jahniat

Napísal(a)

„Pri stretnutí s Hannibalom Lecterom musíte byť veľmi opatrná. Ak s vami Lecter vôbec začne hovoriť, bude to preto, aby sa dozvedel niečo o vás. Viete, čo urobil Willovi Grahamovi?“ „Čítala som o tom, keď sa to stalo.“ „Rozrezal Willa nožom na linoleum, keď sa do seba pustili. Willova tvár teraz kvôli Lecterovi vyzerá, akoby na nej maľoval Picasso.“

pondelok, 29 júl 2013 11:59

Vplyv mena na život

Napísal(a)

„Meno v sebe nesie náboj energie, čo je celkom pochopiteľné: ustavičným opakovaním rovnakých hlások, rovnakej „nôty“ napokon akosi nasiakneme. Pôsobí ako vývojka, čo z množstva možností utajených v nás poniektoré vyvolá, a bude ich tým viac, čím silnejšie „nôta“ zaznie.“

nedeľa, 28 júl 2013 11:53

Kámasútra našich klamstiev

Napísal(a)

Každý z nás už okúsil sladkosť, ale aj trpkosť života. Zo snov si skladáme život, aký by sme chceli prežiť, a snažíme sa k nemu čo najviac priblížiť. Založíme si rodinu, budujeme kariéru, cestujeme, nezáleží v akom poradí. Čo by ste ale urobili, keby ste zistili, že to, ako ste prežili svoje manželstvo, je iba fraška? Svoj životný príbeh rozpovie Sabina, ktorá to svoje prežila v klamstve a pretvárke.

piatok, 26 júl 2013 20:18

Čo ti chce povedať choroba

Napísal(a)

Skutočnosť, že každá choroba nám chce niečo povedať už dnes nie je žiadnym tajomstvom. Nie všetci si však vedia jej príznaky správne pretlmočiť. Ako je to s vami? Zanadávate si pri každom kýchnutí na zlú imunitu alebo je pre vás bolesť signálom, že sa máte ponoriť do svojho vnútra a načúvať?

Strana 90 z 99