Recenzie kníh od A po Z

V tejto sekcii nájdete všetky doteraz publikované recenzie na knihy, chronologicky zoradené podľa dátumu pridania, aby vám nič neušlo.

Ponúkame recenzie na knižné novinky, ale aj staršie tituly. Vďaka neustále rastúcemu počtu recenzentov vám vieme ponúknuť obsah knihy stručne, nezávislo a hlavne zaujímavo, vďaka čomu si určite vyberiete tú správnu.

Aké su naše knižné recenzie?

Naše recenzie sú tak akurát dlhé, nestranné, nie nudné, miestami dokonca až vtipné. Dbáme nato, aby sme vám predstavili obsah recenzovanej knihy len v takej miere, aby ste sa dokázali rozhodnúť a zároveň neprišli ani o zrnko pôžitku z čítania.

Dúfame, že si aj pomocou našich recenzií vyberiete tú správnu knihu, vrátite sa znova a znova, až sa stanete jedným z našich verných čitateľov. Veľa zážitkov pri knihe vám praje tím čítaj.to!

pondelok, 29 október 2018 15:05

Krátky pád

Napísal(a)

Predvolebná kampaň vrcholí, Spojené štáty žijú nadchádzajúcimi primárkami, predvolebnými mítingami, sľubmi a usmiatymi tvárami s víziou. Médiá však nezamestnávajú len tradičné kortešačky, ale i smutné desiate výročie zmiznutia mladého dievčaťa. Výročie by zrejme nijako zvlášť nerezonovalo, keby zmiznuté dievča nebolo dcérou jedného z horúcich kandidátov, aktuálneho viceprezidenta Benjamina Lombarda.

piatok, 26 október 2018 08:51

Stále vládne mráz

Napísal(a)

Neverte všetkému, čo vidíte na prvý pohľad. Skutočnosť môže byť úplne iná a ten prvý pohľad absolútne klamlivý.

piatok, 26 október 2018 08:42

Tmavá komora

Napísal(a)

Ak ste človekom na vysokom poste a vo svojej minulosti máte niečo, na čo by ste najradšej zabudli, verte, že sa určite nájde niekto, kto vám to s chuťou pripomenie.

piatok, 26 október 2018 08:31

Dievča z kalendára 3

Napísal(a)

Vyberám si tak z ponuky detektívok, vyberám a ahaho, túto nepoznám. Aj keď názov mi je trochu povedomý... Však dobre, beriem, skúsim. Hm. Akoby som to poznať mohla, keď to žiadna detektívka nie je?!

nedeľa, 21 október 2018 20:34

Kľukatá cesta za šťastím

Napísal(a)

Jedného dňa si život nájde bočnú cestičku, nie však takú, akú by človek očakával. A v jej strede beznádejná situácia, dôležité riskantné rozhodnutie týkajúce sa života dieťaťa. Čakanie na výsledok, obava, či ste sa rozhodli správne. Silné emócie, napätie a pocit neistoty nás sprevádza celým príbehom, ktorý sa reálne odohral.

nedeľa, 21 október 2018 14:07

Mesto nemých králikov

Napísal(a)

Každý z nás hľadá v živote svoju vlastnú identitu, pochopenie a lásku. Úplne jednoduché to nie je takmer nikdy, no sú ľudia, ktorí to majú ešte zložitejšie ako väčšina z nás.

piatok, 19 október 2018 16:55

Somár je Švajčiar

Napísal(a)

Môže byť somár Švajčiarom? Alebo chce autor takto hanlivo označiť obyvateľov Švajčiarska? Veru aj toto vám môže napadnúť, keď dostanete do rúk knižku Jozefa Banáša. Ono je to však celé úplne inak, ako by sa mohlo zdať. Pre rozlúštenie zvláštneho názvu je potrebné začítať sa do nej.

streda, 10 október 2018 12:59

Izba v plameňoch

Napísal(a)

Boschovi ostáva ako policajtovi rok v aktívnej službe. Jeho úlohou je zaučiť mladú policajtku, aby sa z nej stala čo najlepšia detektívka. Jedným z prípadov je aj požiar, ktorý zažila Boschova nová partnerka. Podarí sa im po viac ako dvadsiatich rokoch nájsť tých, ktorí majú na svedomí smrť niekoľkých detí?

 

streda, 10 október 2018 09:56

Diablova zajatkyňa

Napísal(a)

Diablova zajatkyňa je pútavým príbehom o láske rebela a kňažnej. Ani triedne rozdiely nezabránia láske, ktorá medzi nimi vypukla v naozaj nečakanú chvíľu.

streda, 10 október 2018 09:20

Stratená nevesta

Napísal(a)

Isa a Victor sa proti svojej vôli stanú spolupáchateľmi pri krádeži kráľovských šperkov. Ich životy sa na dlhých desať rokov rozídu, aby sa stretli za iných okolností. Dokážu spolu prekonať minulosť, ktorá sa im pripomenula?

streda, 10 október 2018 09:08

Bosorkina dcéra

Napísal(a)

Aký život čaká Sorayu, ktorej v žilách koluje maurská krv? Zelené oči, vlasy čierne ako uhoľ a prenikavý pohľad, ktorý vás buď očarí alebo vám počaruje.

štvrtok, 04 október 2018 07:47

O Šutierikovi, kamennom mužíčkovi

Napísal(a)

Stačí len chcieť a aj takmer nemožné prianie sa môže vyplniť. Veď z obyčajnej kôpky kameňov vznikol Šutierik i celá jeho rodinka.

sobota, 15 september 2018 08:22

Scenár

Napísal(a)

Po rýchlych, dynamických, ľahko čítaných knihách človek občas bytostne túži siahnuť po niečo inom. Spisovateľkou, ktorá mňa zaručene vždy privedie k hlbšiemu ponoru do vlastného vnútra, je Etela Farkašová.

piatok, 14 september 2018 16:25

Tretie oko

Napísal(a)

Čo by ste urobili, keby váš pseudonym bol viac, ako len meno na papieri? Zhmotnil by sa, chcel by sa stať vami. On by bol vy, vaša súčasť, ktorej sa nedokážete zbaviť, aj keď si myslíte, že opak je pravdou. No cvrlikanie neprestáva. Vrabce už zasa letia.

piatok, 07 september 2018 18:48

I hate myselfie

Napísal(a)

Len ďalší youtuber vydávajúci knihu. V tomto svete nič nezvyčajné. Ak ste slávni, tak nie je problémom, aby sa na pulty kníhkupectiev dostalo od vás takmer čokoľvek. A vy môžete predstierať, že ste zrazu aj spisovateľ. Skoro vôbec nevenujem pozornosť takémuto typu kníh, no tejto som musela dať šancu.

štvrtok, 06 september 2018 09:13

Daj mi tvoje meno

Napísal(a)

Ako dlho trvá, kým sa spamätáte zo zaľúbenia? Týždne, mesiace a niekedy možno aj roky. Môže však jedna letná láska poznačiť človeka na celý život? Vyryť do pamäte žeravým perom všetko to, na čo by najradšej jeden zabudol, len aby to prestalo bolieť.

streda, 05 september 2018 17:27

Drž ma, keď padám

Napísal(a)

Matka mŕtva, otec pijan. Všetky peniaze, ktoré zarobí, investuje do alkoholu a na zaobstaranie detí mu nezostane. Tie si musia vystačiť samy a postarať sa jeden o druhého. Ale často nemajú ani čo do úst. Rodinná idylka, nezdá sa vám?

nedeľa, 26 august 2018 09:07

Nájdem si ťa

Napísal(a)

Znásilnenie je skutok, ktorý definitívne a navždy poznamená človeka. Jeho otvorenosť a dôvera v ľudí dostanú smrteľný úder. Niekedy sa z toho nikdy nespamätá...

nedeľa, 26 august 2018 08:51

Svet za chrbtom

Napísal(a)

Asi žiaden psychicky zdravý človek si nevie predstaviť prežívanie niekoho, kto trpí akoukoľvek psychickou poruchou či chorobou. Možnosť dostať sa k pocitom ľudí, ktorí toľko šťastia v živote nemali, ponúkajú nám, zdravým, knihy. Často s prekvapujúcim záverom.

nedeľa, 26 august 2018 08:22

Krutý kontinent

Napísal(a)

Druhá svetová vojna neskončila v tom okamihu, ako skončil Adolf Hitler, to by bolo príliš jednoduché. Vojna končila postupne na rôznych miestach v rôznych časoch s rôznymi následkami. 

nedeľa, 26 august 2018 08:03

Nevysloviteľné a iné konverzačné témy

Napísal(a)

Sú témy, o ktorých sa hanbíme rozprávať. Veci, ktoré nás ťažia hlboko v našom vnútri, no možno nie je „slušné“ vyťahovať ich na povrch a odhaľovať ich. A tým aj seba...

nedeľa, 26 august 2018 07:50

Grófov syn

Napísal(a)

Typická zápletka v romantických príbehoch je niečím, s čím každá ich milovníčka môže počítať. Láska je hlavným ťahúňom, otázne ostáva, ako sa s ňou tá ktorá spisovateľka či spisovateľ popasujú.

štvrtok, 23 august 2018 11:39

Prípad Sabotér

Napísal(a)

Bratislava na konci minulého tisícročia bola mestom, kde sa objavili noví podnikatelia. Tí si vytvorili nové možnosti podnikania a položili tak základ pre vznik paralelného sveta pre tých, ktorým nestačili už bežne dostupné cigarety a ľahké drogy. Svet drog sa rozvíjal a s ním aj nové praktiky mafiánov.

 

nedeľa, 19 august 2018 20:40

Rebelka

Napísal(a)

Poznáte rozprávku o ryšavej neskrotnej Rebelke, ktorá porazila svoju pýchu a zlú čarodejnicu? Tak krásna Cecília je jej podobná. Jej charizma a šarm vás pripúta ku knihe a vnorí vás do príbehu o láske, ktorú dnes už málokto zažije.

štvrtok, 09 august 2018 07:16

Kvapka

Napísal(a)

Detektív Bosch dostane od policajného riaditeľa delikátny prípad – vraždu syna Boschovho nepriateľa a politika Irvina Irvinga. Prečo si poslanec vybral práve Boscha, keď ho nenávidí a robí všetko pre to, aby ho vyzliekol z policajnej uniformy? Ako je možné, že DNA na obeti patrí osemročnému chlapcovi? Bosch sa nebude nudiť. Nudiť sa nebudete ani vy.

 

streda, 08 august 2018 06:22

Oklam ma

Napísal(a)

Maya opúšťa armádu, aby sa po vražde svojho manžela postarala o dcéru. Nie je ale spokojná s oficiálnym vyšetrovaním, preto začne pátrať na vlastnú päsť. Čoskoro začne mať podozrenie, že Joeova smrť a násilná smrť jej sestry spolu súvisia.

 

streda, 08 august 2018 05:57

Dievča s jahodami

Napísal(a)

Ticho. To ticho, ktoré sa vo mne rozhostilo. Nedovolilo sústrediť sa. Výkrik. Ticho pretne Výkrik. Pokrútená tvár smútku, beznádeje, bolesti. V pozadí horí červeň, ktorá emóciu znásobuje a oživuje. Munchov Výkrik zanechá nepokoj v každom, koho sa dotkne.

nedeľa, 05 august 2018 07:55

V orechovej škrupinke

Napísal(a)

V knihách môžete byť kýmkoľvek. Ženou, mužom, princeznou, vrahom, milovníkom, upratovačkou. Existuje nepreberné množstvo postáv, rozprávačov. To všetko si asi väčšinou vieme predstaviť. Ako sa však vysporiadať s nepredstaviteľným?

pondelok, 30 júl 2018 17:24

Posledné mesto

Napísal(a)

Na počiatku bolo Slovo. A to slovo bolo u Boha a slovo bol Boh. Tak začína najčítanejšia kniha sveta. Na počiatku tohto príbehu bol muž, ktorý sa chcel stať bohom, chcel byť tým, kto reštartuje ľudstvo a dá mu tak šancu v dobe, keď sa nezadržateľne ženie do záhuby. Byť bohom je však nezávideniahodná úloha, doslova nadľudská.

pondelok, 30 júl 2018 17:13

Nevyspytateľný

Napísal(a)

Už ste niekedy mali pocit, že sa okolo vás dejú veci, ktoré sa vám nezdajú celkom fér, no ostatní s nimi nič nerobia? Navyše máte dojem, že toho viete oveľa viac ako ktokoľvek iný. Necháte bežať veci tak, ako sú, alebo zasiahnete a pokúsite sa chod vecí zmeniť? V podobnej situácii je aj Ethan Burke.

Strana 8 z 99