Recenzie kníh od A po Z

V tejto sekcii nájdete všetky doteraz publikované recenzie na knihy, chronologicky zoradené podľa dátumu pridania, aby vám nič neušlo.

Ponúkame recenzie na knižné novinky, ale aj staršie tituly. Vďaka neustále rastúcemu počtu recenzentov vám vieme ponúknuť obsah knihy stručne, nezávislo a hlavne zaujímavo, vďaka čomu si určite vyberiete tú správnu.

Aké su naše knižné recenzie?

Naše recenzie sú tak akurát dlhé, nestranné, nie nudné, miestami dokonca až vtipné. Dbáme nato, aby sme vám predstavili obsah recenzovanej knihy len v takej miere, aby ste sa dokázali rozhodnúť a zároveň neprišli ani o zrnko pôžitku z čítania.

Dúfame, že si aj pomocou našich recenzií vyberiete tú správnu knihu, vrátite sa znova a znova, až sa stanete jedným z našich verných čitateľov. Veľa zážitkov pri knihe vám praje tím čítaj.to!

utorok, 01 január 2019 11:33

Chodba hrôzy

Napísal(a)

Minulosť je minulosť. Čas, ktorý nevieme zmeniť, len sa s ním zmieriť. Čo ak sa ale minulosť objaví vo chvíli vášho najväčšieho šťastia? Čo ak zistíte, že smrť vašej mamy nemusela byť náhoda, ako vás o tom presviedča vaše okolie?

sobota, 29 december 2018 16:54

Stromy rastú do neba

Napísal(a)

Dá sa zostať ľudským v živote plnom drám, nešťastia, zúfalstva i nenávisti? Je vôbec možné prekonať útrapy a prežiť normálny život napriek všetkému zlému? O sile ľudskosti, áno, najmä o nej, je tento nezvyčajný i dojímavý román.

utorok, 25 december 2018 12:48

Podstata

Napísal(a)

Knižná prvotina je náramne krehká vec. Autor ju pustí z hlavy a rúk do sveta s nádejou i obavami. Dúfa, že sa v ňom nestratí, že nájde svoje miesto pod slnkom, spokojných čitateľov, verných priaznivcov.

utorok, 25 december 2018 12:36

Gottland

Napísal(a)

Európska kniha roka. Cena varšavských kníhkupcov. Cena čitateľov. Všetkými týmito titulmi sa hrdí knižka Gottland od poľského autora Mariusza Szczygiela. A pritom je o Českej republike.

utorok, 25 december 2018 12:22

Nočný lov

Napísal(a)

Detektívky sú nielen v súčasnosti obľúbeným žánrom. Keď si človek vytvorí vzťah k nejakému vyšetrovateľovi alebo vyšetrovateľke, obvykle sa nevie dočkať pokračovania jeho príbehov. Šéfinšpektorka Erika Fosterová vyšetruje svoj druhý prípad...

utorok, 25 december 2018 12:09

Amerikánka

Napísal(a)

Odchod do zahraničia, život v novej krajine, prispôsobenie sa, začlenenie do spoločnosti a potom opäť návrat do pôvodnej vlasti. Človek prestane byť doma v rodnej krajine, nikdy sa úplne neudomácni v druhej a návrat späť vôbec nemusí byť idylický...

piatok, 07 december 2018 20:47

Krvavý erb

Napísal(a)

Je ťažké rozhodnúť sa medzi priateľstvom a láskou. Čo by ste uprednostnili vy? Priateľstvo, ktoré vzniklo vo veľmi zvláštnej situácii ,alebo ženu, ktorá vo vás rozdúcha potláčané city?

piatok, 07 december 2018 20:18

Láskavosť

Napísal(a)

Ak máte priateľov, je normálne, keď vás občas požiadajú o láskavosť. Zvyčajne ide o stráženie detí, odvoz z pracovnej akcie domov alebo niečo podobné. Už ste niekedy rozmýšľali, čo by sa stalo, keby sa vaša kamarátka nevrátila pre syna, ktorého vám dala postrážiť?

pondelok, 03 december 2018 16:03

Prebijem sa! M.R. Štefánik

Napísal(a)

Sú knihy, ktoré sa stanú bestsellermi cez noc a po chvíli zhasnú. A potom sú tu veľdiela, ktoré sa stanú klasickou literatúrou a budú sa čítať aj o dvadsať rokov. Prebijem sa! – Milan R. Štefánik má ambíciu na oboje.

sobota, 24 november 2018 17:07

Rosemary má děťátko

Napísal(a)

V knižničnej burze som objavila malý poklad. Starú knižku s názvom Rosemary má deťátko, o ktorej som ani nevedela, že existuje. Poznám totiž film. Výborný, psychologicko-hororový triler. Objavenie jeho knižnej predlohy bolo pre mňa zázrakom.

sobota, 24 november 2018 16:45

Všetci by sme mali byť feminist(k)ami

Napísal(a)

Na feministky sa kedysi pozerali ľudia cez prsty. Niektorí si pred nimi aj odpľúvali. Doba sa zasa až tak veľmi nezmenila. Kedy si verejnosť uvedomí, že byť feministkou nerovná sa nenávidieť mužov?!

sobota, 24 november 2018 16:33

Temnota z Pressburgu

Napísal(a)

Muž, sila, boj. Ak máte radi hrdinov, ktorí sú rozhodne veľkými chlapmi, Kladivák by mohol byť pre vás tým pravým.

štvrtok, 22 november 2018 18:59

Úlomky ženy

Napísal(a)

Mať priateľku, na ktorú sa môžete za každých okolností spoľahnúť, je na nezaplatenie. Niekedy je však dosť náročné nájsť takú spriaznenú dušu. Tak prečo by jej úlohu nemohla zastať na chvíľu kniha?

streda, 21 november 2018 17:36

Boh plače potichu 2

Napísal(a)

Napätie, smiech cez slzy a bolesť. Štyri slová, ktoré sprevádzajú priateľov ich ďalším príbehom. Ten je pretkaný aj zaujímavou krimi zápletkou, ktorá do tejto love story zapadla.

nedeľa, 18 november 2018 10:50

Boh plače potichu 1

Napísal(a)

Hovorí sa, že „priateľstvo násobí radosť a delí žiaľ.“ Tak je to aj v tomto príbehu.  Štyria ľudia prežívajú svoje skúsenosti a rany, ktoré im udelil život.  Dokážu ich prekonať tak, aby sa ich priateľstvo nerozmotalo? 

piatok, 16 november 2018 10:32

Dve tváre pravdy

Napísal(a)

Detektív Harry Bosch sa znova vracia do policajných radov, aby svojimi skúsenosťami pomohol mladším kolegom. Jeho najnovším prípadom sa stane dvojitá vražda otca a syna. Omnoho zaujímavejšie ale môže byť opätovné prešetrovanie prípadu, kde Harry dostal za mreže vraha – na doživotie. Teraz môžu vraha prepustiť a zdiskreditovať tak Boschovo meno. Teraz ide naozaj o všetko!

piatok, 16 november 2018 10:16

V manželskej posteli

Napísal(a)

Čo by ste robili, keby vám rodičia prikázali, aby ste sa vydali za muža, ktorého ste v živote videli iba raz a ešte k tomu potajomky a nahého? A on dokonca o vašej existencii ani len netuší?

piatok, 16 november 2018 09:50

Správa od mŕtveho chlapca

Napísal(a)

Čo by ste robili, keby ste zistili, že osoba, s ktorou si píšete, je niekoľko týždňov mŕtva? Aspoň tak to tvrdia ľudia okolo vás, no vy viete, že to nie je pravda. Je toto znak šialenstva a pomätenia alebo iba nechutné praktiky ľudí okolo vás?

nedeľa, 11 november 2018 16:49

Dilemy obyčajných žien

Napísal(a)

Každá žena to pozná... Nekonečné dilemy, ktoré berú spánok a sprevádzajú ich neriešiteľné otázky bez odpovedí. Ilona, Etela a Paulína sa zmietajú vo svojich obyčajných životoch plné pochybností. Majú právo na omyly a zlyhania, keď vlastne chcú byť len šťastné?

sobota, 10 november 2018 11:33

Príbeh služobníčky

Napísal(a)

Svet je definovaný farbami. Služobníčky sú červené, Marty zelené, Velitelia čierni a ich manželky modré. Mohla by z toho byť celkom pekná dúha, keby...

sobota, 10 november 2018 11:21

Dievča z kalendára 4

Napísal(a)

Život sa človeku môže zmeniť v okamihu. K dobrému či k zlému, to je v rukách osudu. Jedinec s tým môže bojovať len tak, ako vie, aké má schopnosti a možnosti.

sobota, 10 november 2018 11:04

Človek na ulici

Napísal(a)

Na prvý pohľad jednoduché čítanie. Na ten druhý analýza rôznych typov osobností, prehľad odlišného konania aj pri rovnakých popudoch.

sobota, 10 november 2018 10:03

Chaos

Napísal(a)

Popis na obálke o obsahu knihy, ako aj informácie o jej autorke, vzbudili môj záujem. Ako sa ukázalo, nebol príliš oprávnený...

streda, 07 november 2018 15:38

Umenie sebapoznania

Napísal(a)

Ak chceme v živote dosiahnuť harmóniu, šťastie, získať bezpodmienečnú lásku, alebo vychovať samostatné a duševne zdravé deti, nepôjde to skôr, než spoznáme človeka, s ktorým trávime najviac času. Seba samého.

nedeľa, 04 november 2018 18:09

Pieseň zajtrajška

Napísal(a)

Každý človek sa rodí s tým, že raz musí zomrieť. Od okamihu počatia sa nám odpočítava čas. Všetci ho máme presne vymeraný, no nikto nevie, na ako dlho. Niekedy nám možno napadne myšlienka: „Koľko rokov sa dožijeme?“ Ale chceli by ste to skutočne vedieť? Sú ľudia, ktorí to však majú spočítané už odmalička a v tejto desivej skutočnosti musia žiť.

piatok, 02 november 2018 18:30

Červený pavilón

Napísal(a)

Legendárny sudca Ti z pera Roberta van Gulika je späť v novom vydaní s obálkou schopnou konkurencie aj medzi súčasnými vizuálnymi skvostmi v kníhkupectvách, aby mohol porozprávať svoje zážitky z vyšetrovania i tým neskôr narodeným!

streda, 31 október 2018 12:09

Moja cesta s piesňou

Napísal(a)

Je viac ako pravdepodobné, že po memoároch slovenského bonvivána Františka Krištofa Veselého by aj vaši starí rodičia okamžite, ak nie chňapli, tak minimálne siahli. Spravte si čas a zistite, prečo by ste mali urobiť to isté...

streda, 31 október 2018 09:59

Rozprávky pre neposlušné deti

Napísal(a)

Deti sú radosť, ale aj obrovská starosť. Obzvlášť tie, ktorým poslušnosť nie je úplne najbližšia, rady sa vzpierajú a robia naprieky. Podobá sa to aj na vaše dieťa? A hľadáte riešenie? Obráťte sa na najlepšieho pomocníka v tejto situácii  túto tenkú knižku.

pondelok, 29 október 2018 15:29

Smäd po živote

Napísal(a)

Pri poznávaní tých, čo niečo dokázali, niečo znamenali a niečím nás ovplyvnili, môžeme siahnuť po najrôznejších encyklopédiách. Tlačených či virtuálnych. Určite mi však dáte za pravdu, že čítaniu encyklopedických informácií niečo chýba. Niečo, čo sa nás zmocní a my môžeme vstúpiť do života tých, ku ktorým mnohí vzhliadame.

pondelok, 29 október 2018 15:18

Cesta za mesačného svitu

Napísal(a)

Konečne sa začína vaša svadobná cesta. Plány dlho vopred spriadané sa majú stať skutočnosťou a vy a milovaná osoba máte spoločne tráviť čas na tzv. medových týždňoch. Zámerne píšem tráviť a nie stráviť. Dvojica, ktorá sa vydala na cesty, totiž tie svoje stráviť nedokáže...

Strana 7 z 99