Recenzie kníh od A po Z

V tejto sekcii nájdete všetky doteraz publikované recenzie na knihy, chronologicky zoradené podľa dátumu pridania, aby vám nič neušlo.

Ponúkame recenzie na knižné novinky, ale aj staršie tituly. Vďaka neustále rastúcemu počtu recenzentov vám vieme ponúknuť obsah knihy stručne, nezávislo a hlavne zaujímavo, vďaka čomu si určite vyberiete tú správnu.

Aké su naše knižné recenzie?

Naše recenzie sú tak akurát dlhé, nestranné, nie nudné, miestami dokonca až vtipné. Dbáme nato, aby sme vám predstavili obsah recenzovanej knihy len v takej miere, aby ste sa dokázali rozhodnúť a zároveň neprišli ani o zrnko pôžitku z čítania.

Dúfame, že si aj pomocou našich recenzií vyberiete tú správnu knihu, vrátite sa znova a znova, až sa stanete jedným z našich verných čitateľov. Veľa zážitkov pri knihe vám praje tím čítaj.to!

nedeľa, 09 jún 2019 09:22

Vylúčení

Napísal(a)

Patrím k boháčom. Mám príjem, bývanie, jedlo, teplú vodu, elektrinu a ešte aj množstvo kníh. Patrím k privilegovanej menšine a žijem si nad pomery. Nad pomery veľkej väčšiny chudobného sveta na všetkých svetadieloch Zeme...

pondelok, 20 máj 2019 07:14

Zabi nudu!

Napísal(a)

Vlastnoručná tvorba má terapeutické účinky. Počas tvorenia zabúdame na svet okolo seba a náš mozog oddychuje napriek tomu, že funguje na plné obrátky. Veľkým plus je aj pocit hrdosti na vlastné dielko - a vôbec nezáleží na tom, či bude „dokonalé“.

štvrtok, 16 máj 2019 16:40

Agónia a extáza

Napísal(a)

Koľko ľudí má v živote šťastie robiť to, čo ich baví? Vykonávať to ako prácu a zároveň si tým krátiť dlhé chvíle a baviť sa tým? Venovať tomu celý svoj čas, schopnosti, zdravie, energiu... Priviesť svoje dielo k dokonalosti, bez ohľadu na to, či za to niečo bude mať? A koľko ľudí dokáže pútavo a majstrovsky opísať život niekoho iného? V tejto knihe sa stretlo jedno s druhým – Michelangelo Buonarroti ako tvorca nehynúcich umeleckých diel a Irving Stone ako exaktný kronikár jeho života a tvorby.

piatok, 10 máj 2019 11:42

Terapia

Napísal(a)

Dcéra známeho psychiatra vstúpi do ordinácie a zmizne. Viktor Larenz pátranie ani po rokoch nevzdáva. Nádej na objasnenie dcérinho zmiznutia mu dá až záhadná Anna.

 

piatok, 10 máj 2019 10:30

Nepriateľ štátu

Napísal(a)

Pokračovanie príbehu o niekdajšej pravej ruke obávaného mafiánskeho bossa, Michala Harvana. Teraz sa ako primátor musí zbaviť nielen tých, ktorí ohrozujú bezpečnosť v jeho meste, ale hlavne tých, ktorí ohrozujú demokraciu štátu.

 

utorok, 30 apríl 2019 13:27

Oheň v duši

Napísal(a)

Vysoká škola, študentské roky a vlastne celý život pred vami. Presne v tomto období si hľadáte tú takzvanú pravú lásku, o ktorej si myslíte, že je večná. No čo ak napriek všetkému krásnemu váš vyvolený skrýva tajomstvo, ktoré sa bojíte odhaliť, pretože vás zničí? Nie nadarmo sa vraví, mladosť pochabosť.

nedeľa, 28 apríl 2019 16:53

Princíp varenia

Napísal(a)

Varenie je dobrodružstvo. Aj výprava za sporák si preto vyžaduje dávku odhodlania a balíček vedomostí o tom, čo ako funguje. Ak vás dobre mienené rady vašej mamy míňajú a do varenia by ste sa najradšej pustili sami, inšpirujte sa knihou Princíp varenia. Podľa Mathiassa F. Mangolda stačí pochopiť princíp jednotlivých jedál a potom to už pôjde samo.

sobota, 27 apríl 2019 10:27

Vynález krídel

Napísal(a)

Sloboda a rovnoprávnosť tu neboli vždy. Za zrušenie otrokárstva a zrovnoprávnenie žien s mužmi bojovali v Amerike ženy, ktoré sa postavili vtedajšiemu systému. Obetovali pre to svoje dobro, postavenie v spoločnosti, reputáciu, ale hlavne životy.

sobota, 27 apríl 2019 10:00

Vikomtovo tajomstvo

Napísal(a)

Jane vyhľadá Dominicka po dvanástich rokoch s prosbou, aby jej pomohol nájsť jej sesternicu. Neverí, že ešte budú môcť oživiť ich niekdajšiu lásku. Čím viac času ale spolu trávia, tým viac je jasné, že im láska dáva druhú šancu.

sobota, 27 apríl 2019 09:37

Hriešne pokušenie

Napísal(a)

Major Garbiel Knight sa po ťažkom boji zotavuje zo zranení a je presvedčený, že zbrane sa už nikdy nedotkne. Má dosť krviprelievania, bojov, samoty a neistoty. Jedno stretnutie ale zmení jeho život natoľko, že je ochotný opäť bojovať. Tentoraz za lásku.

Superschopnosti ľudí fascinujú, a preto o nich vzniká mnoho príbehov v podobe kníh, filmov i seriálov. Deti sú však o čosi ochotnejšie uveriť, že superschopnosti patria aj do nášho opozeraného každodenného sveta. A práve na tom stoja príbehy o Viole Drobnej.

piatok, 19 apríl 2019 11:43

Čo som (ne)urobil, (ne)urobil som

Napísal(a)

Každý z nás si občas kladie základné filozofické otázky. Kto sme, prečo sme tu, kam smerujeme, aký zmysel má náš život. Otázky sú prirodzenou súčasťou života človeka, odpovede na ne však už nie.

piatok, 19 apríl 2019 11:32

3x Hercule Poirot 2

Napísal(a)

Pripravte sa. Na scénu prichádza starší gentleman nižšieho vzrastu s vajcovitou hlavou a veľkými fúzami. Jeho roztržitosť a poznámky mimo témy sú pracovnými nástrojmi, ktoré len málokto pochopí.

piatok, 19 apríl 2019 11:19

Matča

Napísal(a)

Máte radi čaj? S cukrom? S citrónom? Ovocný? Alebo radšej silný čierny či trpký zelený? Nuž, každému podľa chuti. Jedným z najznámejších druhov čaju je čaj matča.

piatok, 19 apríl 2019 10:49

Ztracená

Napísal(a)

Čítali ste už milostný thriller? Že nie? Tak je najvyšší čas začať. Hoci možno ani celkom presne neviete, čo si pod týmto pojmom predstaviť. V pohode, je nás (bolo) viac.

piatok, 19 apríl 2019 10:36

Anglický špión

Napísal(a)

Moja prvá „silvovka“. Padneme si do oka? Alebo náš vzťah po krátkej známosti skončí skôr, ako bude mať šancu plne sa rozvinúť?

pondelok, 08 apríl 2019 06:32

Nemaľuj ženu na stenu

Napísal(a)

Ak milujete skupinu Elán, určite vám meno Juraj Soviar nie je neznáme. Ak kapelu síce nemilujete, ale jej pesničky poznáte a pospevujete si ich, vedzte, že ich autorom je často práve tento muž.

pondelok, 08 apríl 2019 06:21

Stratila sa Anna

Napísal(a)

Stačí úplne krátka, len pár minútová chvíľa a k tomu jeden vybitý telefón a dievčatko nie je tam, kde by malo byť. Nešťastie je na svete.

pondelok, 08 apríl 2019 06:08

Priepasť

Napísal(a)

Objavil, čo chutí Slovákom. Jeho knihy sa predávajú aj samé, ľudia túžia čítať o veciach, ktoré sa nedajú vysvetliť. Navyše ich situuje do prostredia, ktoré poznáme, preto sú nám jeho knihy o to bližšie.

sobota, 06 apríl 2019 08:33

Krvavá karikatúra

Napísal(a)

Stala sa Adriana obeťou radikálnych islamistov, ktorí ju prinútili konvertovať na ich vieru? Stane sa manželkou bombového atentátnika či dokonca samovražednou atentátničkou? Stretne sa ešte niekedy Adriana so svojou matkou? Kniha inšpirovaná životom.

sobota, 06 apríl 2019 08:19

Ideálny starý mládenec

Napísal(a)

Ideálny starý mládenec. Návod ako zaujať muža, ktorý dobrovoľne žije bez ženy? Ste celkom mimo. Max Ensor sa nechce ženiť, rovnako, ako po tom netúži ani Constance Duncanová. Aj napriek tomu sa stane niečo, čo oboch donúti prehodnotiť svoje postoje.

nedeľa, 24 marec 2019 07:53

Dojmy naše každodenné

Napísal(a)

Každý z nás má svoj svet. Teraz môžete nahliadnuť do siedmich svetov siedmich ľudí a ich okolia.

streda, 20 marec 2019 16:35

Mŕtve body

Napísal(a)

Mladí ľudia rýchlo podľahnú rôznym zvodom sveta. Horšie je, ak ich podľahnutie znamená zmenu vnímania, zastrenie reality či konanie absurdných skutkov v presvedčení, že sa im nemôže nič stať. Kde je hranica trestnoprávnej zodpovednosti?

nedeľa, 17 marec 2019 18:28

Alžbetin dvor

Napísal(a)

Predstavte si, že 20 rokov žijete a vyrastáte na nejakom mieste, ale začnete ho skutočne spoznávať a odkrývať jeho tajomstvá až po tých dvadsiatich rokoch, keď sa vám náhle otvoria oči. Presne to sa stalo hlavnej postave tejto knihy – Filipovi Fabicimu.

utorok, 12 marec 2019 17:46

Láska v oblakoch

Napísal(a)

Silný človek padnúc na zem sa opäť postaví a nesmelým krokom kráča vpred. Pri poznaní budúcnosti, musí spoznať najskôr svoju minulosť. Taký príbeh je aj o Fleur.

 

utorok, 05 marec 2019 14:33

Končí sa to nami

Napísal(a)

Náročnej témy sa nemôže chopiť každý autor. Na spracovanie príbehu o domácom násilí totiž potrebujete poriadnu dávku empatie, vkusu a mnohokrát, bohužiaľ, aj skúsenosť.

nedeľa, 03 marec 2019 10:23

Venile

Napísal(a)

Svet, ktorý vyzerá ako náš, a predsa je iný. Svet, v ktorom ľudia žijú v symbióze s prírodou. Aj takáto môže byť fantasy.

nedeľa, 03 marec 2019 09:59

Anglický pacient

Napísal(a)

Romantické knihy sú si často veľmi podobné, o lásku v nich ide od začiatku do konca, očakáva sa happy end, inak sa to nedá. No sú i také romantické knihy, kde sa vlastne romantika ani nevyskytuje.

nedeľa, 03 marec 2019 09:44

Striga na vysávači

Napísal(a)

Pritiahnuť deti ku knihám, keď je všade toľko všakovakých lákadiel, vôbec nie je jednoduché. Sú však knižky, ktoré to, podľa mňa, určite dokážu.

sobota, 02 marec 2019 13:36

Láskavec

Napísal(a)

Pevné a úprimné priateľstvá nenájdete na každom kroku. Ak ale máte spriaznenú dušu, s ktorou sa delíte o svoj život a je vám oporou v každej chvíli, môžete povedať, že máte šťastie. Ale o šťastí sa hovorí, že je vrtkavé.

Strana 5 z 99