Recenzie kníh od A po Z

V tejto sekcii nájdete všetky doteraz publikované recenzie na knihy, chronologicky zoradené podľa dátumu pridania, aby vám nič neušlo.

Ponúkame recenzie na knižné novinky, ale aj staršie tituly. Vďaka neustále rastúcemu počtu recenzentov vám vieme ponúknuť obsah knihy stručne, nezávislo a hlavne zaujímavo, vďaka čomu si určite vyberiete tú správnu.

Aké su naše knižné recenzie?

Naše recenzie sú tak akurát dlhé, nestranné, nie nudné, miestami dokonca až vtipné. Dbáme nato, aby sme vám predstavili obsah recenzovanej knihy len v takej miere, aby ste sa dokázali rozhodnúť a zároveň neprišli ani o zrnko pôžitku z čítania.

Dúfame, že si aj pomocou našich recenzií vyberiete tú správnu knihu, vrátite sa znova a znova, až sa stanete jedným z našich verných čitateľov. Veľa zážitkov pri knihe vám praje tím čítaj.to!

nedeľa, 28 marec 2021 08:28

Bábkar

Napísal(a)

Svet internetu je temným miestom. Ak sa zapletiete s nesprávnymi ľuďmi, môže vás to stáť život. Ak aj prežijete, budete žiť v čiernej diere. Pretože ako uniknúť z chápadiel detskej online prostitúcie, to sa v škole nenaučíte.

pondelok, 15 marec 2021 16:03

Biografika Leonardo

Napísal(a)

Poďme sa vzdelávať netradičným spôsobom. Spoznajme taje známych/neznámych osobnosti. Toto ponuka edícia Biografika.

štvrtok, 04 marec 2021 16:19

Detektív z minulosti

Napísal(a)

Oslovil vás romantický bestseller Cudzinec z papiera? Tak to vás určite poteší, že autorka Ivica Ďuricová priniesla ďalší kúsok, v ktorom vystupuje tajomný muž.

sobota, 27 február 2021 19:16

Stratený svet

Napísal(a)

Keď má kniha viac ako sto rokov, ale je pútavá a zaujímavá aj dnes, je to taký malý zázrak. Občas je takto doslova možné objaviť stratený svet.

utorok, 23 február 2021 16:32

Posledný pojedač hriechov

Napísal(a)

Dieťa. Desaťročné dieťa. Dieťa, ktoré sa trápi hriechom tak veľmi, až mu vnukol túžbu uniknúť životu a jeho nespravodlivosti.

utorok, 23 február 2021 16:16

Katka a Azuro - Záhada okolo Serafíny

Napísal(a)

Na bažantiu farmu prichádza pretekársky kôň výnimočných kvalít, slávna kobyla Serafína, ktorá bude štartovať na majstrovstvách Európy. Kobyla je však pri kvalifikácii slabá a unavená a nikto nevie, čo sa s ňou deje. Keď ešte aj Azuro reaguje nečakane, Katka nadobudne podozrenie.

sobota, 20 február 2021 17:36

Ostrov

Napísal(a)

Spisovateľ píše o spisovateľovi, ktorý je synom spisovateľa. Zmätené? Ale kde, nedajte sa odradiť, cena čaká na tých, ktorí dorazia do cieľa. Na poradí nezáleží.

sobota, 20 február 2021 17:25

Volali ma Grace

Napísal(a)

Niekto zomrel. Nie prirodzenou smrťou. Išlo o vraždu. Sú vinní tí, ktorí boli zo zločinu obvinení?

utorok, 12 január 2021 20:16

Pár od susedov

Napísal(a)

Naozaj si myslíte, že poznáte svojich najbližších? A čo vaši susedia? Keď spolu trávite dlhé večery pri vínku a družnom rozhovore, to neznamená, že ich skutočne poznáte.

utorok, 12 január 2021 19:56

Ostrov šedých mníchov

Napísal(a)

Aká iná udalosť (okrem vraždy) dokáže pohnúť osudmi toľkých ľudí?

nedeľa, 10 január 2021 16:26

Čierny kruh - koniec mafie

Napísal(a)

Kruh sa uzatvára, pretože všetko má svoj začiatok a koniec.

štvrtok, 07 január 2021 10:33

Žiarenie

Napísal(a)

Manžel, bývalý alkoholik a rozhodne nervák, dieťa, čo vám dokáže vidieť až do hlavy a žena, ktorá sa pretĺkla životom. Aj týchto troch ľudí vykreslil Stephen King vo svojej knihe, v ktorej nadprirodzené javy nesmú chýbať, kde sa malému chlapčekovi stále zjavuje jeho neviditeľný kamarát a ukazuje mu príšerné obrazy. Tie sa však neskôr stávajú skutočnosťou.

štvrtok, 31 december 2020 10:59

Príliš málo paranoje

Napísal(a)

Motivácií, prečo siahnuť po konkrétnej knihe, je viacero. Obľúbený autor, overené vydavateľstvo, pekná obálka, zaujímavý názov... Siahli ste však už po knihe len preto, že sa autor volal ako vy?

štvrtok, 31 december 2020 10:31

Malý vlk s veľkým srdcom

Napísal(a)

Súrodenci sú prirodzenými prvými rivalmi v našom živote. Platí to najmä vo zvieracej ríši, ale vieme dobre, že aj u ľudí je to tak. Dôležité však je, aby bola rivalita podporená láskou a súdržnosťou.

štvrtok, 31 december 2020 10:12

Slová vďaky

Napísal(a)

Ďakujem, prosím. Zázračné slovíčka, ktoré sa deti učia medzi prvými, patria k základnej výbave slušného správania. Možno sa však i vám stalo, že ste sa ešte chceli niekomu za niečo poďakovať, no nestihli ste...

sobota, 26 december 2020 12:04

Nôž

Napísal(a)

Ak obľubujete trilery a detektívky a jednoducho knihy tohto žánru, slovenská literárna tvorba má čo ponúknuť. Aj čitateľom vycepovaným na menách ako Agatha Christie, Jo Nesbo či David Lagercranz.

sobota, 26 december 2020 11:53

Naničhodnica

Napísal(a)

Postav dom, zasaď strom, sploď syna. Dom sa však môže rozpadnúť, strom zahynúť a syn, ten sa môže aj nevydariť. A potom je človek aj tak odkázaný len sám na seba.

pondelok, 14 december 2020 13:33

Tvoja izba

Napísal(a)

Čo je tvoje, je aj moje, a čo je moje, do toho ťa nič. Poznáte tieto slová? Pokojne na ne môžete aj zabudnúť, pretože v tejto chvíli pôjde o viac. O naozajstnú literárnu krásu.

pondelok, 14 december 2020 13:19

Tajná záhrada

Napísal(a)

Čarovný príbeh o tom, ako je možné zmeniť seba i svet vnímaním prírody a prácou v nej.

nedeľa, 13 december 2020 11:59

Fašizmus

Napísal(a)

Čo vieme o fašizme? Vieme následky, možno nepoznáme teoretické východiská. Ak chcete porozumieť prečo, siahnite po knihe s jednoznačným názvom Fašizmus.

nedeľa, 13 december 2020 11:45

Antarktída

Napísal(a)

Niekedy nie je nič lepšie, ako sa v horúcom lete schladiť knihou so zimnou tematikou, a naopak, v zime siahnuť po čítaní, ktoré nás zaveje do horúcich krajín. Možnosti sú rôzne, čítacím túžbam nič nebráni v ich naplňovaní.

streda, 25 november 2020 13:44

Katka a Azuro - Záchrana Azura

Napísal(a)

Nový začiatok života, súdržnosť rodiny, láska ku koňom, záchrana týraného koňa, kopec dobrodružstva a jemného napätia. Takýto skvelý kokteil pre všetky deti ponúka kniha nemeckej autorky Anny Benzingovej .

nedeľa, 22 november 2020 16:08

Loft

Napísal(a)

Kto môže za smrť obľúbenej súťažiacej z reality show?

nedeľa, 22 november 2020 15:39

Obeta

Napísal(a)

Ako trávia agenti FBI voľné dni? Ak ste si mysleli, že oddychujú, vyvediem vás z omylu. Agenti nikdy neoddychujú. Aspoň tak to vyzerá, keď policajt na dovolenke nájde jaskyňu plnú ľudských kostier.

nedeľa, 22 november 2020 15:14

Modlitba za krutých

Napísal(a)

Milovať a tvoriť. Heslo mnohých duchom nespútaných umelcov, ktorí v živote hľadajú lásku.

pondelok, 09 november 2020 17:08

Zázračné ráno

Napísal(a)

 

Je pochmúrna noc, nevieš zaspať. Nocou ti víria myšlienky, ktoré ťa hlodajú. Ráno však začína začiatok, v ktorom sa môže všetko zmeniť. Tato kniha ponúka návod, ako sa do neho zobudiť.

sobota, 31 október 2020 16:33

Epidémie v dejinách

Napísal(a)

Píše sa rok 2020 a svet sa zmieta v katastrofe. Zasiahla nás epidémia, aká tu jakživ nebola. Padajú vlády (no, aspoň ministri), zdravotnícky personál siaha na dno svojich síl a my všetci nevieme, čo bude zajtra. Naozaj to tu jakživ nebolo?

streda, 07 október 2020 16:24

Dom na kopci

Napísal(a)

Osamelé a v ústraní stojace domy bývajú často miestom, ktoré je na strach ako stvorené. Občas však vládne väčší strach v domoch, ktoré sú obývané a možno aj v centre mesta....

nedeľa, 04 október 2020 08:06

Príručka zdravého rozumu

Napísal(a)

V histórii našich zemí a regiónov nájdeme skôr lovcov bosoriek ako napríklad lovcov slonov. Avšak lovci šarlatánov?

Nobelovu cenu za literatúru získal v roku 2019 rakúsky spisovateľ, Peter Handke. Udelenie ceny tomuto autorovi vyvolalo polemiku, Handke sa totiž netají sympatiami k režimom, ktoré potláčajú ľudskosť.

Strana 1 z 99