Recenzie kníh od A po Z

V tejto sekcii nájdete všetky doteraz publikované recenzie na knihy, chronologicky zoradené podľa dátumu pridania, aby vám nič neušlo.

Ponúkame recenzie na knižné novinky, ale aj staršie tituly. Vďaka neustále rastúcemu počtu recenzentov vám vieme ponúknuť obsah knihy stručne, nezávislo a hlavne zaujímavo, vďaka čomu si určite vyberiete tú správnu.

Aké su naše knižné recenzie?

Naše recenzie sú tak akurát dlhé, nestranné, nie nudné, miestami dokonca až vtipné. Dbáme nato, aby sme vám predstavili obsah recenzovanej knihy len v takej miere, aby ste sa dokázali rozhodnúť a zároveň neprišli ani o zrnko pôžitku z čítania.

Dúfame, že si aj pomocou našich recenzií vyberiete tú správnu knihu, vrátite sa znova a znova, až sa stanete jedným z našich verných čitateľov. Veľa zážitkov pri knihe vám praje tím čítaj.to!

štvrtok, 02 marec 2017 14:42

Podivuhodná kniha, ktorá vyčistila more

Napísal(a)
Ohodnotiť túto položku
(0 hlasov)

Myslíte si, že kniha nemôže dokázať zázraky? Napríklad vyčistiť more, pomôcť nájsť životné nasmerovanie, osudového partnera či skutočný domov? Tak by ste si mali prečítať túto neobyčajnú knihu a svoj názor rýchlo zmeníte.

Keď som prvýkrát zbadala názov knihy, tak som sa mierne začudovala. Najprv som sa trochu obávala, či to skutočne nebude príručka o čistení vodných biotopov, ale napokon sa z toho vykľula veľmi príjemná knižka na nedeľné popoludnie, ktorá je aj vtipná, aj poučná a prekvapivo dobre napísaná. Je to oddychovka, ktorá Vás dostane svojím šarmom a možno privedie k tomu, aby ste verili na zázraky, ktoré sa stanú, či už chcete, alebo nechcete.

Hlavnými protagonistami sú štyria rôzni ľudia, ktorých zdanlivo nič nespája. Len sa im dostane do rúk kniha s čudným názvom: Príručka negatívneho myslenia. S podtitulom: načo chcete meniť svoj život? Nie je už teraz dostatočne tragický? Dosť zaujímavá na to, aby ste v nej, v osobnej kríze, začali hľadať riešenia, najmä keď sú v podobe jednoduchých kúziel. A mágia začína pôsobiť...

...aby ste verili na zázraky, ktoré sa stanú, či už chcete, alebo nechcete.

Postava prvá je Ivana, úspešná lekárka, matka dvoch dospelých synov, tesne po päťdesiatke, ktorá žije v harmonickom vzťahu s manželom. Kým nezistí, že jej manžel čaká dieťa s oveľa mladšou ženou a po tridsiatich rokoch manželstva si náhle uvedomil, že s Ivanou už nemajú rovnaký pohľad na život. Rok sa preto spamätáva zo šoku, ale neúspešne. Až nútená dovolenka jej dáva priestor nájsť si čas na vytriedenie myšlienok. Keď v kníhkupectve objaví Príručku negatívneho myslenia, zistí, že je to presne to, čo potrebovala. Neváha vyskúšať jedno z kúziel, na ktoré potrebuje bizarné pomôcky a v jej živote sa začínajú dramatické zmeny. Až sa nestačí čudovať.

„Najdôležitejšia na celej veci bola formulácia magickej formulky. Bola v knihe zvýraznená a bola jej hlavnou myšlienkou: zaklínadlo musí byť vyslovené v zápore, čím sa budú dodržiavať princípy negatívneho myslenia a vnútorného nastavenia samotného človeka realizujúceho rituál. S tým nebude problém, som kráľovná negatívnych nastavení.“

Postava druhá je Martin. Kedysi úspešný jadrový fyzik, ktorý pre alkohol a neveru prišiel o všetko. Žije vo vinohrade a už dvadsať rokov abstinuje. Má svoju dennú osamelú rutinu, no v nej ho začína nahlodávať vnútorný hlas. Vyzýva ho, aby vyšiel z ulity a našiel odvahu zmeniť svoj život. Už sa nemusí kajať za svoje hriechy, prišiel čas žiť. Martin však na volanie reaguje po svojom, rozhodne sa vyskúšať kúzlo z príručky. Komicko-dramatickým spôsobom ukradne z dedinského obchodu mop na podlahu (keďže nemajú metlu, ktorú potrebuje pre čarovanie) a dve fľaše whisky. Následne takmer zastrelí vzduchovkou predavačku a dostáva sa do väzenia. To mu paradoxne zmení život k lepšiemu.

Vyzýva ho, aby vyšiel z ulity a našiel odvahu zmeniť svoj život.

„Vyšetrovateľ s ním viedol dlhý výsluch. Počas neho sa Martin dozvedel podrobnosti večera, po ktorom v jeho mozgu nezostala žiadna pamäťová stopa. Tak napríklad, že bol v miestnych potravinách, kde s pomocou strelnej zbrane odcudzil alkohol a metlu a že v ohnisku pred hajlochom bola nájdená kostra bicykla, ukradnutá metla, surové mäso a spálené pozostatky niečoho v liatinovom pekáči. Uprostred toho sedela čierna mačka, zjavne čakajúca na raňajky.“

Postava tretia je Andrea. Mladá mamička rozkošných dvojičiek Danky a Janky je bývalá vegetariánka, aktuálne vitariánka, ktorá sa riadi len najnovšími trendmi o zdravých potravinách a jej útekom pred realitou sa stávajú seansy so Sáramajstrom, obéznym postarším mužom žijúcim v luxusnom dome, ktorý učí svojich žiakov „tajomstvá určené len pre vyvolených“. Andrea je očarená svojím guru tak, že si nevšíma rozpad svojej rodiny. Keď sa rozhodne nestráviť Vianoce s deťmi a rodinou a namiesto toho ide sláviť Saturnálie s osvieteným majstrom, tak to vyzerá na rozpad manželstva. Opäť prichádza zázračná kniha a možno sa jej to podarí zvrátiť.

Poslednou postavou je Bystrík, mladý muž, ktorý vyrastal bez otca a ktorý miluje plávanie. Vďaka vzťahu s francúzskou kočovnou cigánkou sa dostáva do Marseille, kde sa mu musí podariť presvedčiť jej otca o svojich kvalitách a zároveň zvládnuť nástrahy spojené so životom kočovníkov. Keď umrie vajda, podujme sa ostať ho strážiť v márnici celú noc, čo mu takpovediac zmení život. V tomto prípade čaruje jeho vyvolená Miranda, síce jej kúzlo spôsobí dramatickú zmenu jeho života.

Kto z nás by nechcel vedieť kúzlo, ktoré mu pomôže vyriešiť životnú dilemu?

„Ak by tieto návody fungovali, boli by sme dávno všetci šťastní, naše životy by prekypovali láskou, úspechom a vzájomným porozumením. No opak je pravdou. Čím viac je kníh o pozitívnom myslení, tým je viac ľudí nešťastných a deprimovaných.“

Záver príbehu je síce ako vystrihnutý z romantického filmu, ale keďže táto kniha nie je obyčajná a je v nej možné všetko, tak to ani nevadí. Možno zaváňa nádychom magického realizmu, no je veľmi skutočná. Kto z nás by nechcel vedieť kúzlo, ktoré mu pomôže vyriešiť životnú dilemu? Paradoxne, z knihy vyplýva, že na kúzla sa netreba spoliehať, tieto zmeny by možno nastali aj tak, plynutím času, úplne prirodzene.

Ak máte radi obyčajné príbehy s nádychom neobyčajnosti, tak vám knihu vrelo odporúčam. Ja som si pri nej oddýchla, nemala som problém prečítať ju za jedno popoludnie, ale rozmýšľať sa nad ňou dá aj týždeň. Takú Príručku negatívneho myslenia by sme niekedy možno všetci prijali radšej ako všetky tie motivačné reči, ktoré v núdzi človeka len depcú. A čo ak popri tom vyčistíte aj more?

Ďaľšie informácie

  • Meno autora: Beatrix Zaťková
  • Národnosť: slovenská
  • Knihu vydalo: Beatrix Zaťková
  • Počet strán: 232
  • Dátum vydania: piatok, 01 január 2016
  • Žáner: ostatné
  • ISBN: 9788097248482
Čítané 1202 krát
Viac z tejto kategórie: « Ruská špiónka Sebevražda »

8 komentáre

  • Odkaz na komentáre Wellois štvrtok, 06 august 2020 01:47 Napísal(a) Wellois

    ďakujem chubygreat za pomoc. chubygreat pomôžte mi dostať späť moju manželku Myslel som, že som stratil, s jeho pomocou a magickou silou sa moja žena vrátila a teraz žijeme šťastne. môžete kontaktovať chubygreat s nasledujúcimi podrobnosťami 2348165965904 alebo e-mailom chubygreat@gmail.com

    Nahlásiť
  • Odkaz na komentáre Sikovic Mag štvrtok, 06 august 2020 01:26 Napísal(a) Sikovic Mag

    Chcem poďakovať chubygreatovi za to, že mi pomohol dostať moju ženu späť, Boh bude naďalej zvyšovať svoju múdrosť a silu robiť viac vykorisťovania. Ak máte akýkoľvek problém života, čokoľvek viete, je problém a hľadáte riešenie a neviete, čo máte robiť, kontaktujte chubygreat@gmail.com! Je riešiteľom problémov. Am Silvija Patrik menom Ja som nikdy neveril v láske kúziel alebo mágie, kým som sa nestretol s týmto kúzelníkom, keď som naposledy navštívil svojho priateľa v Afrike na obchodnom samite posledné tri roky. Stretol som muža menom chubygreat, bol skutočne mocný a mohol by pomôcť s kúzlami, ktoré by vrátili stratených milencov a kúzelné peniaze, kúzla alebo kúzla pre dobrú prácu alebo šťastie. Som teraz šťastný. Svedčím o tom, že muž, ktorého som sa chcel oženiť, ma opustil 5 týždňov pred svadbou a môj život bol hore nohami, pretože náš vzťah trvá 3 roky. Naozaj som ho miloval, ale jeho matka bola proti nám a ja som nemal dobre platenú prácu. Keď som sa stretol s týmto kúzelníkom, povedal som mu, čo sa stalo, a vysvetlil som mu situáciu. Spočiatku som bol nerozhodný a pochybný, ale snažil som sa. A o dva dni neskôr, keď som sa vrátil do Nemecka, zavolal mi priateľ (teraz môj manžel) a prišiel ku mne a ospravedlnil sa, že všetko sa vyriešilo s mojou matkou a rodinou a že mal nový pracovný pohovor a chcel sa oženiť. Neveril som tomu, pretože chubygreat sa pýtal na moje meno a meno môjho priateľa a všetko, čo som chcel, aby urobil. Teraz sme šťastne ženatí a očakávame, že naše malé dieťa a môj manžel má tiež nové zamestnanie a náš život sa stal oveľa lepším. stačí ho kontaktovať pomocou e-mailu chubygreat@gmail.com alebo Whatsapp alebo zavolať na číslo 2348165965904

    Nahlásiť
  • Odkaz na komentáre Viola Kikinova pondelok, 03 august 2020 13:00 Napísal(a) Viola Kikinova

    Som tak nadšený, že moje rozbité manželstvo bolo obnovené a môj manžel je späť, keď ma opustil a naše 2 deti pre inú ženu.

    Po ôsmich rokoch manželstva sme sa s manželom dostali do jedného boja alebo do druhého, pretože som mal nočné mory duchovného sexu, ktoré ma nútili nenávidieť sex s manželom, až kým ma konečne neopustil a nepresťahoval sa do Kalifornie, aby som bol s inou ženou. Cítil som, že môj život skončil a moje deti si mysleli, že už nikdy neuvidia svojho otca.

    Snažil som sa byť silný len pre deti, ale nedokázal som zvládnuť bolesti, ktoré trápia moje srdce, moje srdce bolo plné bolesti, pretože som bol naozaj zamilovaný do svojho manžela.

    Deň a noc som na neho myslel a vždy som si želal, aby sa ku mne vrátil, potreboval som pomoc, tak som hľadal pomoc online a narazil som na svedectvo doktora Obudua, ktorý môže pomôcť získať rýchly návrat späť a tiež liečiť nočné mory. skúsil ho. Kontaktoval som ho a povedal mi, čo mám robiť, aby som zastavil svoju nočnú moru, potom mi vráti manžela a on ma už nikdy neopustí, pretože začneme znova sex, urobil som to, potom urobil ( Láska kúzla) pre mňa. O 48 hodín ma zavolal môj manžel a povedal mi, že mu a deťom tak veľmi chýba.

    To bol koniec mojej osamelej noci a škodlivého srdca až do dnešného dňa.

    Ďakujem vám, doktor Obudu, ak to čítate a potrebujete, aby sa váš Ex späť alebo váš manžel presťahoval do inej ženy, už neplakajte, kontaktujte tohto mocného kúzla a teraz máte problémy.

    Jeho kontakty sú:

    obuduyang@gmail.com alebo WhatsApp: +1 503-773-9114 ... Veľa šťastia pri získaní šťastia späť

    Nahlásiť
  • Odkaz na komentáre Doretta streda, 25 marec 2020 11:09 Napísal(a) Doretta

    O MÔJ BOŽE!!! Toto je určite šokujúce a skutočné svedectvo ... Moje meno je Doretta Allison. Dňa 7. marca 2020 som navštívil fórum tu na internete. A videl som na fóre zdieľané ďalšou dámou úžasné svedectvo tohto mocného a veľkého kúzla, ktoré sa volá DR OGUNDELE. Nikdy som tomu neveril, pretože som nikdy nepočul ani Dozvedel som sa niečo o mágii alebo kúzle predtým. Ani duša by ma nemohla ovplyvniť magickými kúzlami, až kým mi to DR OGUNDELE neurobí a neobnoví moje manželstvo s 8-ročným rozchodom späť a neprinesie mi môj manžel. do 24 hodín, keď som o ňom predtým čítal na internete, urobil to isté pre mňa. Bol som skutočne ohromený a šokovaný, keď môj manžel pokľakol, prosil o odpustenie a prijal ho späť. prejavov a neviem, koľko ti mám vyjadriť svoje uznanie. DR OGUNDELE, ty si Boh poslaný ku mne a celej mojej rodine .. A teraz som opäť radostná žena. Súhlasil som s ním zdieľať jeho meno na každom fóre, a preto zdieľam toto svedectvo tu, ak potrebujete akúkoľvek pomoc, kontaktujte doktora Ogundeleho s WhatsApp alebo Viber Chat: +27638836445.

    Nahlásiť
  • Odkaz na komentáre Mance Vudic štvrtok, 27 február 2020 20:11 Napísal(a) Mance Vudic

    Chcem vám poďakovať chubygreat za pomoc. Moja žena ma opustila pred niekoľkými mesiacmi a v živote som ju potrebovala, pretože ju veľmi milujem. Kontaktoval som chubygreat, keď som o ňom v Google čítal, ako vracia milostné. Ubezpečil ma a povedal mi, že bude potrebovať veci, ktoré som poskytol, a nasledujúce dva dni po vrhnutí kúzla sa moja žena vrátila ku mne. Ďakujem chubygreat. Môžete ho kontaktovať s nasledujúcimi podrobnosťami. Chubygreat@gmail.com alebo Whatsapp 2348165965904

    Nahlásiť
  • Odkaz na komentáre tomas štvrtok, 04 júl 2019 14:54 Napísal(a) tomas

    Dobrý deň, diváci sa cítim tak dobre zdieľať svoje svedectvo tu na internete a píšem, aby som vedel, ako som zúfalý.Mám rodinu s dvoma deťmi. Môj vzťah bol šťastný 16 rokov.Na dva roky, všetko je môj priateľ daniela sa oddelila od mňa a teraz sa chce pohybovať s deťmi.She sa stretla s inou ženou na dva roky, od tej doby všetko ide s nami! Čas sa kráti. Nechcem stratiť ju. Nemal som inú možnosť, ako zabrániť jej opustiť a jej láska sa vracia ku mne, tak som išiel on-line a hľadať pomoc potom som narazil Greatlapola67.A silný warlock, ktorí priniesli šťastie do mnohých domov v okolí Svet tak som ho kontaktoval a on mi povedal, že som musel poskytnúť nejaké potrebné veci pre neho, aby som pracoval pre mňa, čo som urobil.am rád, že som povedal, že keď som hral svoju úlohu, ako to napovedal greatlapola, všetko okolo mňa zmena na good.my home je späť spolu viac ako to, čo bolo kedysi, vďaka vám skvelé lapola67 a ja sľubujem, že svet bude vedieť, aký silný ste. Môžete ho kontaktovať nasledovne: (Greatlapola67@gmail.com) ho upozornite na to, čo sa deje (+2349034970099)

    Nahlásiť
  • Odkaz na komentáre stano nedeľa, 09 jún 2019 21:56 Napísal(a) stano

    Príbeh skutočného života

    Moje meno je Stano, žijem v Poľsku Chcem sa podeliť o môj skutočný životný príbeh tu pre vás všetkých, aby ste sa so mnou poďakovali skvelému mužovi, ktorý do môjho života priniesol šťastie, môj manžel ma opustil pred 9 rokmi som bol zmätený Hľadal som pomoc všetko po celom svete, aby ho vrátili, bol som mnohokrát podvádzaný falošnými ľuďmi, minulý mesiac som videl reklamu jednu dámu z Nemecka zdieľajúcu meno Dr Odia, povedala, že je to skvelé kúzlo, ktoré vracia stratenú lásku a obnoviť vzťah a tiež priniesť riešenie pre akýkoľvek druh problému, rýchlo som ho kontaktoval, aby mi pomohol, Dr Odia mi povedal, že prinesie späť môjho manžela, ktorý ma opustil pred 9 rokmi len za 24 hodín, bol som tak rád, že to od neho počujem a čakal, až sa to stane, po jeho práci sa môj manžel vráti len za 24 hodín, ako povedal, povedal som mu, že sa o svoje meno podelím na internete a dokonca aj na rozhlasovej stanici, ktorá je dôvodom, prečo zdieľam jeho meno pre ľudí, ktorí potrebujú pomôcť ho kontaktovať, ak máte akýkoľvek vzťah problémy, kontaktujte tohto muža a som zadok Uveďte, že Dr. Odia prinesie vašim vzťahom riešenie a šťastie, pretože si za posledných 24 hodín urobil svoju prácu. Tu sú jeho kontaktné údaje pre tých, ktorí ho chcú kontaktovať. Email: odiasolutioncenter@gmail.com WhatsApp a Viber Chat: +27710187753. Každý, kto sa s ním chce skontaktovať, alebo mu ďakuje za to, že mi pomohol použiť svoje kontaktné údaje, ktoré som tu poskytol, tento človek je skutočný a silný.

    Nahlásiť
  • Odkaz na komentáre Jannikom nedeľa, 22 júl 2018 13:36 Napísal(a) Jannikom

    Dobrý deň, volám sa jannikom Brinkerhoffom, chcem poďakovať tomuto skvelému doktorovi Odii za to, čo urobil v mojom živote (pred 4 rokmi), a ja a moja žena mala pád, takže odišla bezo mňa, keď som vedel, kam odišla s mojimi dvoma deťmi , bol som naozaj šokovaný, že som išiel urobiť správu polícii o mojej manželke, že mojim deťom preč, takže hľadali a hľadali stále nemohli nájsť ju, bol som naozaj chorý a nemôžem žiť bez nej a bol som naozaj chýba moje deti Bol som naozaj rozrušený s mojimi seba, pretože som nemoh'nt kontrolu moja zbytočná hnev dvakrát ju, bol som si fraktoval som sa stal narkoman drog a piť acohol kvôli mojej situácii potom, čo moja žena opustila ma na dobrej (4roky) tak bohužiaľ, priateľ mi povedal o online kúzelnícke jazdectvo Dr Odia a povedal mi, aby som ho kontaktoval, aby mi pomohol vrátiť svoju ženu, najprv som sa naučila, že ma sranduje, kým som si všimol, že je to vážne vážne, takže rozhodol som sa ho kontaktovať, nemohol som veriť moje oči Dr Odia mi povedal, aby som sa nebál, že moja žena sa mi vrátia so mojimi deťmi bezpečne do 12 hodín. Po odovzdaní jeho kúzla mi zavolal a povedal, že by som sa nemal obávať, že moja žena príde teraz, v momente, keď dokončil hovoriť so mnou po telefóne bohužiaľ moje žena sa vrátila ku mne s mojimi deťmi som bol naozaj šťastný tento deň bol najviac najšťastnejší deň v mojom živote, takže som sa rozhodol podeliť o svoje svedectvo o ňom, jeho kúzlo funguje tak rýchlo ako blesk, veľká vďaka Dr Odii za to, že som šťastne priviedla svoju ženu. Prosím, ak máte nejaké problémy, prosím kontaktujte ho, pretože vám môže pomôcť vyriešiť vaše problémy. prostredníctvom e-mailu: odiasolutioncenter@gmail.com, viber číslo: +27638836445. Čo je číslo Whats-App: +2349065101630.

    Nahlásiť

Napíšte komentár


A teraz musíme zistiť, či nie ste robot, spam, scam atď. Na pokračovanie doplňte puzzle. Váš citaj.to team.