Recenzie kníh od A po Z

V tejto sekcii nájdete všetky doteraz publikované recenzie na knihy, chronologicky zoradené podľa dátumu pridania, aby vám nič neušlo.

Ponúkame recenzie na knižné novinky, ale aj staršie tituly. Vďaka neustále rastúcemu počtu recenzentov vám vieme ponúknuť obsah knihy stručne, nezávislo a hlavne zaujímavo, vďaka čomu si určite vyberiete tú správnu.

Aké su naše knižné recenzie?

Naše recenzie sú tak akurát dlhé, nestranné, nie nudné, miestami dokonca až vtipné. Dbáme nato, aby sme vám predstavili obsah recenzovanej knihy len v takej miere, aby ste sa dokázali rozhodnúť a zároveň neprišli ani o zrnko pôžitku z čítania.

Dúfame, že si aj pomocou našich recenzií vyberiete tú správnu knihu, vrátite sa znova a znova, až sa stanete jedným z našich verných čitateľov. Veľa zážitkov pri knihe vám praje tím čítaj.to!

nedeľa, 01 september 2019 08:12

Blízke diaľavy

Napísal(a)

Príbehy, ktoré voňajú človečinou, ktoré sú o ľuďoch, akých stretávame aj my sami. Neobyčajné zachytávania života v jeho najobyčajnejších podobách.

nedeľa, 01 september 2019 07:58

Pamäti gejše

Napísal(a)

Človek sa nerozhodne, že bude gejšou. Gejšou sa človek stane, pretože nemá na výber.

štvrtok, 22 august 2019 19:32

Výkrik do tmy

Napísal(a)

Z vraždy mladého študenta obvinili jeho spolužiačku. Franziska si ale na udalosti nespomína, má výpadok pamäti. Tak veľmi túži zistiť, čo sa stalo, až sa sama ocitne v smrteľnom nebezpečenstve.

štvrtok, 22 august 2019 19:15

V klietke

Napísal(a)

Preniknúť do mozgu vraha alebo umierajúceho je už po stáročia túžbou ľudstva ako takého. Čo bolo motiváciou v minulosti skúmať predsmrtný stav človeka a čo motivuje teraz? Môžu byť mozog a vnímanie dvere do iných svetov?

piatok, 09 august 2019 19:49

Sieť

Napísal(a)

Dve úkladné vraždy a žiadne indície, kto by mohol byť páchateľom. Rodinné vzťahy sú niekedy komplikovanejšie ako pavúčia sieť, na ktorú sa lepia ďalšie a ďalšie klamstvá, krivdy, zrady, nezriedka aj vraždy.

piatok, 09 august 2019 19:35

Pirátsky princ

Napísal(a)

Ako sa skončí stretnutie obávaného piráta s modrou krvou a dámy, ktorá sa stane jeho rukojemníčkou? Prepadne kapitán svojej túžbe pomstiť sa za krivdy spáchané na jeho rodine? Alebo dokáže odpustiť?

štvrtok, 08 august 2019 20:24

Prečo? Zvieratá

Napísal(a)

Čo rozžiari detské očká pri pohľade na knihu? Lákavá ilustrácia. A keď je doplnená peknými zvieratkami, verím, že zrak od nej ťažko odtrhnúť. Už príde len požiadavka „mami, oci, túto knihu chcem.“ A takto to bolo aj u nás.

sobota, 27 júl 2019 08:35

Sila

Napísal(a)

Ak by svetu vládli ženy, určite by to bol svet láskavejší, tolerantnejší, lepší. Určite. Určite???

sobota, 27 júl 2019 08:23

Vražda Rogera Ackroyda

Napísal(a)

Keď niekto napíše desiatky románov a jeden je lepší ako druhý, možno ho právom považovať za majstra pera. My však máme pred sebou majsterku, tú najpovolanejšiu. Kráľovnú detektívok, Agathu Christie.

nedeľa, 21 júl 2019 12:59

Priznania žien

Napísal(a)

Ženy sa priznajú k hocičomu. Anonymne.

nedeľa, 21 júl 2019 12:29

Manžel na objednávku

Napísal(a)

Máte všetko, po čom túžite, no nemáte nikoho, s kým by ste sa o svoju radosť podelili. Problém dnešného sveta. Všetkého je dostatok, len vhodní partneri sa javia ako nedostatkový tovar.

utorok, 16 júl 2019 14:53

Záhada troch štvrtín

Napísal(a)

Presviedčajú vás, že Agatha Christie bola len jedna a Hercule Poirot už zomrel? Určite už zomrel, veď nie je fyzicky nesmrteľný, ale teraz sa záhadne objavilo pár jeho prípadov, ktoré boli dosiaľ svetu neznáme. Jedným z nich je Záhada troch štvrtín. A s ňou Hercule opäť ožíva...

štvrtok, 11 júl 2019 17:39

Čisté zviera

Napísal(a)

Nedokážem byť kritická voči ľuďom, ktorých obdivujem. Táto recenzia bude preto nekritickým vyjadrením obdivu voči knihe mojej obľúbenej spisovateľky. V jej čítaní pokračujte len na vlastné riziko.

štvrtok, 11 júl 2019 17:19

Čítaj literatúru ako profesor

Napísal(a)

Pri štúdiu literatúry je dôležité uvedomiť si jedno: úplne originálne dielo neexistuje. Dnes už nie.

piatok, 28 jún 2019 08:20

Námesačná

Napísal(a)

Pokojný večer, tichá tmavá noc. Ráno sa zobudíte a niekto vám oznámi, že ste v noci zažili niečo, čo si vôbec nepamätáte. Kto vlastne ste?

utorok, 25 jún 2019 11:40

Morská panna

Napísal(a)

Niekedy trvá roky, kým si vás spravodlivosť nájde. Ale buďte si istí, že ak táto chvíľa nastane, nebude to príjemné stretnutie.

 

utorok, 25 jún 2019 11:13

Balík

Napísal(a)

Je paranoja dostatočným ospravedlnením vraždy? Niekedy je ale ťažké rozoznať, čo je skutočné a čo podstrčené našou fantáziou. Emma sa razom ocitá na mieste svojich pacientov, v psychiatrickej liečebni. Musí zistiť, čo sa stalo, no hlavne, prečo sa to stalo.

 

nedeľa, 09 jún 2019 09:33

Whiskey, krv a striebro

Napísal(a)

Drsný muž, kolt prekliate nízko za pásom, pochmúrne počasie. Ak si toto všetko viete predstaviť, je čas otvoriť nasledujúcu knihu.

nedeľa, 09 jún 2019 09:22

Vylúčení

Napísal(a)

Patrím k boháčom. Mám príjem, bývanie, jedlo, teplú vodu, elektrinu a ešte aj množstvo kníh. Patrím k privilegovanej menšine a žijem si nad pomery. Nad pomery veľkej väčšiny chudobného sveta na všetkých svetadieloch Zeme...

pondelok, 20 máj 2019 07:14

Zabi nudu!

Napísal(a)

Vlastnoručná tvorba má terapeutické účinky. Počas tvorenia zabúdame na svet okolo seba a náš mozog oddychuje napriek tomu, že funguje na plné obrátky. Veľkým plus je aj pocit hrdosti na vlastné dielko - a vôbec nezáleží na tom, či bude „dokonalé“.

štvrtok, 16 máj 2019 16:40

Agónia a extáza

Napísal(a)

Koľko ľudí má v živote šťastie robiť to, čo ich baví? Vykonávať to ako prácu a zároveň si tým krátiť dlhé chvíle a baviť sa tým? Venovať tomu celý svoj čas, schopnosti, zdravie, energiu... Priviesť svoje dielo k dokonalosti, bez ohľadu na to, či za to niečo bude mať? A koľko ľudí dokáže pútavo a majstrovsky opísať život niekoho iného? V tejto knihe sa stretlo jedno s druhým – Michelangelo Buonarroti ako tvorca nehynúcich umeleckých diel a Irving Stone ako exaktný kronikár jeho života a tvorby.

piatok, 10 máj 2019 11:42

Terapia

Napísal(a)

Dcéra známeho psychiatra vstúpi do ordinácie a zmizne. Viktor Larenz pátranie ani po rokoch nevzdáva. Nádej na objasnenie dcérinho zmiznutia mu dá až záhadná Anna.

 

piatok, 10 máj 2019 10:30

Nepriateľ štátu

Napísal(a)

Pokračovanie príbehu o niekdajšej pravej ruke obávaného mafiánskeho bossa, Michala Harvana. Teraz sa ako primátor musí zbaviť nielen tých, ktorí ohrozujú bezpečnosť v jeho meste, ale hlavne tých, ktorí ohrozujú demokraciu štátu.

 

utorok, 30 apríl 2019 13:27

Oheň v duši

Napísal(a)

Vysoká škola, študentské roky a vlastne celý život pred vami. Presne v tomto období si hľadáte tú takzvanú pravú lásku, o ktorej si myslíte, že je večná. No čo ak napriek všetkému krásnemu váš vyvolený skrýva tajomstvo, ktoré sa bojíte odhaliť, pretože vás zničí? Nie nadarmo sa vraví, mladosť pochabosť.

nedeľa, 28 apríl 2019 16:53

Princíp varenia

Napísal(a)

Varenie je dobrodružstvo. Aj výprava za sporák si preto vyžaduje dávku odhodlania a balíček vedomostí o tom, čo ako funguje. Ak vás dobre mienené rady vašej mamy míňajú a do varenia by ste sa najradšej pustili sami, inšpirujte sa knihou Princíp varenia. Podľa Mathiassa F. Mangolda stačí pochopiť princíp jednotlivých jedál a potom to už pôjde samo.

sobota, 27 apríl 2019 10:27

Vynález krídel

Napísal(a)

Sloboda a rovnoprávnosť tu neboli vždy. Za zrušenie otrokárstva a zrovnoprávnenie žien s mužmi bojovali v Amerike ženy, ktoré sa postavili vtedajšiemu systému. Obetovali pre to svoje dobro, postavenie v spoločnosti, reputáciu, ale hlavne životy.

sobota, 27 apríl 2019 10:00

Vikomtovo tajomstvo

Napísal(a)

Jane vyhľadá Dominicka po dvanástich rokoch s prosbou, aby jej pomohol nájsť jej sesternicu. Neverí, že ešte budú môcť oživiť ich niekdajšiu lásku. Čím viac času ale spolu trávia, tým viac je jasné, že im láska dáva druhú šancu.

sobota, 27 apríl 2019 09:37

Hriešne pokušenie

Napísal(a)

Major Garbiel Knight sa po ťažkom boji zotavuje zo zranení a je presvedčený, že zbrane sa už nikdy nedotkne. Má dosť krviprelievania, bojov, samoty a neistoty. Jedno stretnutie ale zmení jeho život natoľko, že je ochotný opäť bojovať. Tentoraz za lásku.

Superschopnosti ľudí fascinujú, a preto o nich vzniká mnoho príbehov v podobe kníh, filmov i seriálov. Deti sú však o čosi ochotnejšie uveriť, že superschopnosti patria aj do nášho opozeraného každodenného sveta. A práve na tom stoja príbehy o Viole Drobnej.

piatok, 19 apríl 2019 11:43

Čo som (ne)urobil, (ne)urobil som

Napísal(a)

Každý z nás si občas kladie základné filozofické otázky. Kto sme, prečo sme tu, kam smerujeme, aký zmysel má náš život. Otázky sú prirodzenou súčasťou života človeka, odpovede na ne však už nie.

Strana 1 z 95