Recenzie kníh od A po Z

V tejto sekcii nájdete všetky doteraz publikované recenzie na knihy, chronologicky zoradené podľa dátumu pridania, aby vám nič neušlo.

Ponúkame recenzie na knižné novinky, ale aj staršie tituly. Vďaka neustále rastúcemu počtu recenzentov vám vieme ponúknuť obsah knihy stručne, nezávislo a hlavne zaujímavo, vďaka čomu si určite vyberiete tú správnu.

Aké su naše knižné recenzie?

Naše recenzie sú tak akurát dlhé, nestranné, nie nudné, miestami dokonca až vtipné. Dbáme nato, aby sme vám predstavili obsah recenzovanej knihy len v takej miere, aby ste sa dokázali rozhodnúť a zároveň neprišli ani o zrnko pôžitku z čítania.

Dúfame, že si aj pomocou našich recenzií vyberiete tú správnu knihu, vrátite sa znova a znova, až sa stanete jedným z našich verných čitateľov. Veľa zážitkov pri knihe vám praje tím čítaj.to!

pondelok, 20 máj 2019 07:14

Zabi nudu!

Napísal(a)

Vlastnoručná tvorba má terapeutické účinky. Počas tvorenia zabúdame na svet okolo seba a náš mozog oddychuje napriek tomu, že funguje na plné obrátky. Veľkým plus je aj pocit hrdosti na vlastné dielko - a vôbec nezáleží na tom, či bude „dokonalé“.

sobota, 27 apríl 2019 09:37

Hriešne pokušenie

Napísal(a)

Major Garbiel Knight sa po ťažkom boji zotavuje zo zranení a je presvedčený, že zbrane sa už nikdy nedotkne. Má dosť krviprelievania, bojov, samoty a neistoty. Jedno stretnutie ale zmení jeho život natoľko, že je ochotný opäť bojovať. Tentoraz za lásku.

Superschopnosti ľudí fascinujú, a preto o nich vzniká mnoho príbehov v podobe kníh, filmov i seriálov. Deti sú však o čosi ochotnejšie uveriť, že superschopnosti patria aj do nášho opozeraného každodenného sveta. A práve na tom stoja príbehy o Viole Drobnej.

piatok, 19 apríl 2019 11:19

Matča

Napísal(a)

Máte radi čaj? S cukrom? S citrónom? Ovocný? Alebo radšej silný čierny či trpký zelený? Nuž, každému podľa chuti. Jedným z najznámejších druhov čaju je čaj matča.

piatok, 19 apríl 2019 10:36

Anglický špión

Napísal(a)

Moja prvá „silvovka“. Padneme si do oka? Alebo náš vzťah po krátkej známosti skončí skôr, ako bude mať šancu plne sa rozvinúť?

pondelok, 08 apríl 2019 06:32

Nemaľuj ženu na stenu

Napísal(a)

Ak milujete skupinu Elán, určite vám meno Juraj Soviar nie je neznáme. Ak kapelu síce nemilujete, ale jej pesničky poznáte a pospevujete si ich, vedzte, že ich autorom je často práve tento muž.

pondelok, 08 apríl 2019 06:08

Priepasť

Napísal(a)

Objavil, čo chutí Slovákom. Jeho knihy sa predávajú aj samé, ľudia túžia čítať o veciach, ktoré sa nedajú vysvetliť. Navyše ich situuje do prostredia, ktoré poznáme, preto sú nám jeho knihy o to bližšie.

sobota, 06 apríl 2019 08:33

Krvavá karikatúra

Napísal(a)

Stala sa Adriana obeťou radikálnych islamistov, ktorí ju prinútili konvertovať na ich vieru? Stane sa manželkou bombového atentátnika či dokonca samovražednou atentátničkou? Stretne sa ešte niekedy Adriana so svojou matkou? Kniha inšpirovaná životom.

sobota, 06 apríl 2019 08:19

Ideálny starý mládenec

Napísal(a)

Ideálny starý mládenec. Návod ako zaujať muža, ktorý dobrovoľne žije bez ženy? Ste celkom mimo. Max Ensor sa nechce ženiť, rovnako, ako po tom netúži ani Constance Duncanová. Aj napriek tomu sa stane niečo, čo oboch donúti prehodnotiť svoje postoje.

nedeľa, 24 marec 2019 07:53

Dojmy naše každodenné

Napísal(a)

Každý z nás má svoj svet. Teraz môžete nahliadnuť do siedmich svetov siedmich ľudí a ich okolia.

streda, 20 marec 2019 16:35

Mŕtve body

Napísal(a)

Mladí ľudia rýchlo podľahnú rôznym zvodom sveta. Horšie je, ak ich podľahnutie znamená zmenu vnímania, zastrenie reality či konanie absurdných skutkov v presvedčení, že sa im nemôže nič stať. Kde je hranica trestnoprávnej zodpovednosti?

nedeľa, 17 marec 2019 18:28

Alžbetin dvor

Napísal(a)

Predstavte si, že 20 rokov žijete a vyrastáte na nejakom mieste, ale začnete ho skutočne spoznávať a odkrývať jeho tajomstvá až po tých dvadsiatich rokoch, keď sa vám náhle otvoria oči. Presne to sa stalo hlavnej postave tejto knihy – Filipovi Fabicimu.

utorok, 12 marec 2019 17:46

Láska v oblakoch

Napísal(a)

Silný človek padnúc na zem sa opäť postaví a nesmelým krokom kráča vpred. Pri poznaní budúcnosti, musí spoznať najskôr svoju minulosť. Taký príbeh je aj o Fleur.

 

utorok, 05 marec 2019 14:33

Končí sa to nami

Napísal(a)

Náročnej témy sa nemôže chopiť každý autor. Na spracovanie príbehu o domácom násilí totiž potrebujete poriadnu dávku empatie, vkusu a mnohokrát, bohužiaľ, aj skúsenosť.

nedeľa, 03 marec 2019 10:23

Venile

Napísal(a)

Svet, ktorý vyzerá ako náš, a predsa je iný. Svet, v ktorom ľudia žijú v symbióze s prírodou. Aj takáto môže byť fantasy.

nedeľa, 03 marec 2019 09:59

Anglický pacient

Napísal(a)

Romantické knihy sú si často veľmi podobné, o lásku v nich ide od začiatku do konca, očakáva sa happy end, inak sa to nedá. No sú i také romantické knihy, kde sa vlastne romantika ani nevyskytuje.

nedeľa, 03 marec 2019 09:44

Striga na vysávači

Napísal(a)

Pritiahnuť deti ku knihám, keď je všade toľko všakovakých lákadiel, vôbec nie je jednoduché. Sú však knižky, ktoré to, podľa mňa, určite dokážu.

sobota, 02 marec 2019 13:36

Láskavec

Napísal(a)

Pevné a úprimné priateľstvá nenájdete na každom kroku. Ak ale máte spriaznenú dušu, s ktorou sa delíte o svoj život a je vám oporou v každej chvíli, môžete povedať, že máte šťastie. Ale o šťastí sa hovorí, že je vrtkavé.

sobota, 02 marec 2019 13:20

Odpojte sa

Napísal(a)

Chcete lepšie zvládať svoje povinnosti bez toho, aby ste viac pracovali? Skúsili ste meditovať? Zastaviť sa na chvíľu, nerobiť si nové zoznamy povinností, len tak sedieť a vnímať svet okolo seba?

štvrtok, 28 február 2019 19:51

Mizéria

Napísal(a)

Predstavte si, že prežijete hroznú autonehodu. Na jednej strane ďakujete Bohu, že vás zachránil, no na druhej by ste radšej zomreli. Pretože to nebol Boh, kto vás vytiahol z auta, ale bohyňa, žena šialenejšia než si viete predstaviť. A tá sa stane vašou väzniteľkou.

utorok, 26 február 2019 19:42

Amenmária

Napísal(a)

Vráťme sa do čias druhej svetovej vojny, cez stránky knihy, ktorá nám to ponúka. Pozrime sa na tú katastrofu minulosti očami sedemnásťročného chlapca, na ktorého mieste by sme určite nechceli byť. Pripomeňme si, prečo sa to už nikdy nesmie zopakovať.

sobota, 23 február 2019 13:57

Čierna vdova

Napísal(a)

Pochovala troch manželov a dieťa. Čiernej vdove z Brzotína aj tak našli ďalšieho manžela.

piatok, 22 február 2019 16:55

Zlomení anjeli

Napísal(a)

Čo má spoločné Židovka Elsi žijúca v lodžskom gete, Rumunka Matilda odvedená na germanizáciu a nacistický gynekológ Willem?

štvrtok, 21 február 2019 13:04

Ostrov paliem

Napísal(a)

Olivia „Lovie“ Rutledgeová sedí na verande svojho domu. Tvár jej ovieva vánok, ktorý jej priveje spomienky na najkrajšie chvíle, ktoré na Ostrove paliem prežila.

štvrtok, 21 február 2019 12:27

Každý má svojho Igora

Napísal(a)

Každý hľadá šťastie, niekto viac, iný menej. Dôležité je zahodiť minulosť a netrápiť sa vzťahmi, ktoré sme ukončili. Ak v živote definitívne zavriete jedny dvere, otvoria sa ďalšie. A možno toto rozhodnutie bude to najsprávnejšie, aké ste v živote urobili. 

štvrtok, 21 február 2019 11:57

Cisárova perla

Napísal(a)

Pri pretekoch dračích člnov zomrie muž. Kedysi si vidiečania vyprosovali bohatú úrodu živými obetami, aby si zabezpečili priazeň bohyne rieky. Je táto smrť obetou bohyne rieky? Za dva dni zomrú ďalší traja ľudia. Sudca Ti musí vraha odhaliť skôr, ako zomrie ďalší človek.

 

štvrtok, 21 február 2019 11:07

Sparta – 30 dní do štartu

Napísal(a)

Niekedy vnímame históriu len ako súbor udalostí, množstvo bitiek, rokov, politických rozhodnutí. Defilujú pred nami samí významní ľudia, o ktorých dokopy nič nevieme. Niekoho môže história nudiť, niekto nepozná lepšiu a vzrušujúcejšiu zábavu. Niekomu je ukradnutá, niekto sa z nej snaží poučiť a iných môže inšpirovať.

pondelok, 18 február 2019 16:55

Svišť

Napísal(a)

Fungovanie demokracie je založené na dôslednej deľbe moci. Ak čokoľvek zlyhá, pomôcť môže posledná inštancia – súd. Jeho nestrannosť a nezaujatosť má byť garantom udržania spoločnosti v medziach, ktoré je fungujúca demokracia schopná uniesť.

pondelok, 18 február 2019 14:43

Lakový paraván

Napísal(a)

Paraván je niekoľkodielová zástena, ktorej hlavnou funkciou je oddeľovať priestor a ukryť pred zrakom zvedavcov to, čo má zostať skryté. To vie, hádam, každý. Zároveň je kdesi v nás skrytá túžba nakuknúť a odhaliť, čo paraván ukrýva.

pondelok, 18 február 2019 14:18

Kriedové správy

Napísal(a)

Nie je správne generalizovať, no zdá sa, že väčšina dnešných detí potrebuje na to, aby sa zabavila, hlavne elektronické hračky. Napriek tomu sa na sídlisku pravidelne objavujú väčšie i menšie plochy poznačené detskou tvorivosťou. Nepotrebujú na to takmer nič. Postačí im krieda a kus asfaltového chodníka.

Strana 1 z 94