Recenzie kníh od A po Z

V tejto sekcii nájdete všetky doteraz publikované recenzie na knihy, chronologicky zoradené podľa dátumu pridania, aby vám nič neušlo.

Ponúkame recenzie na knižné novinky, ale aj staršie tituly. Vďaka neustále rastúcemu počtu recenzentov vám vieme ponúknuť obsah knihy stručne, nezávislo a hlavne zaujímavo, vďaka čomu si určite vyberiete tú správnu.

Aké su naše knižné recenzie?

Naše recenzie sú tak akurát dlhé, nestranné, nie nudné, miestami dokonca až vtipné. Dbáme nato, aby sme vám predstavili obsah recenzovanej knihy len v takej miere, aby ste sa dokázali rozhodnúť a zároveň neprišli ani o zrnko pôžitku z čítania.

Dúfame, že si aj pomocou našich recenzií vyberiete tú správnu knihu, vrátite sa znova a znova, až sa stanete jedným z našich verných čitateľov. Veľa zážitkov pri knihe vám praje tím čítaj.to!

nedeľa, 18 november 2018 10:50

Boh plače potichu 1

Napísal(a)

Hovorí sa, že „priateľstvo násobí radosť a delí žiaľ.“ Tak je to aj v tomto príbehu.  Štyria ľudia prežívajú svoje skúsenosti a rany, ktoré im udelil život.  Dokážu ich prekonať tak, aby sa ich priateľstvo nerozmotalo? 

nedeľa, 11 november 2018 16:49

Dilemy obyčajných žien

Napísal(a)

Každá žena to pozná... Nekonečné dilemy, ktoré berú spánok a sprevádzajú ich neriešiteľné otázky bez odpovedí. Ilona, Etela a Paulína sa zmietajú vo svojich obyčajných životoch plné pochybností. Majú právo na omyly a zlyhania, keď vlastne chcú byť len šťastné?

sobota, 10 november 2018 11:33

Príbeh služobníčky

Napísal(a)

Svet je definovaný farbami. Služobníčky sú červené, Marty zelené, Velitelia čierni a ich manželky modré. Mohla by z toho byť celkom pekná dúha, keby...

sobota, 10 november 2018 11:21

Dievča z kalendára 4

Napísal(a)

Život sa človeku môže zmeniť v okamihu. K dobrému či k zlému, to je v rukách osudu. Jedinec s tým môže bojovať len tak, ako vie, aké má schopnosti a možnosti.

sobota, 10 november 2018 11:04

Človek na ulici

Napísal(a)

Na prvý pohľad jednoduché čítanie. Na ten druhý analýza rôznych typov osobností, prehľad odlišného konania aj pri rovnakých popudoch.

sobota, 10 november 2018 10:03

Chaos

Napísal(a)

Popis na obálke o obsahu knihy, ako aj informácie o jej autorke, vzbudili môj záujem. Ako sa ukázalo, nebol príliš oprávnený...

streda, 07 november 2018 15:38

Umenie sebapoznania

Napísal(a)

Ak chceme v živote dosiahnuť harmóniu, šťastie, získať bezpodmienečnú lásku, alebo vychovať samostatné a duševne zdravé deti, nepôjde to skôr, než spoznáme človeka, s ktorým trávime najviac času. Seba samého.

nedeľa, 04 november 2018 18:09

Pieseň zajtrajška

Napísal(a)

Každý človek sa rodí s tým, že raz musí zomrieť. Od okamihu počatia sa nám odpočítava čas. Všetci ho máme presne vymeraný, no nikto nevie, na ako dlho. Niekedy nám možno napadne myšlienka: „Koľko rokov sa dožijeme?“ Ale chceli by ste to skutočne vedieť? Sú ľudia, ktorí to však majú spočítané už odmalička a v tejto desivej skutočnosti musia žiť.

piatok, 02 november 2018 18:30

Červený pavilón

Napísal(a)

Legendárny sudca Ti z pera Roberta van Gulika je späť v novom vydaní s obálkou schopnou konkurencie aj medzi súčasnými vizuálnymi skvostmi v kníhkupectvách, aby mohol porozprávať svoje zážitky z vyšetrovania i tým neskôr narodeným!

streda, 31 október 2018 12:09

Moja cesta s piesňou

Napísal(a)

Je viac ako pravdepodobné, že po memoároch slovenského bonvivána Františka Krištofa Veselého by aj vaši starí rodičia okamžite, ak nie chňapli, tak minimálne siahli. Spravte si čas a zistite, prečo by ste mali urobiť to isté...

Deti sú radosť, ale aj obrovská starosť. Obzvlášť tie, ktorým poslušnosť nie je úplne najbližšia, rady sa vzpierajú a robia naprieky. Podobá sa to aj na vaše dieťa? A hľadáte riešenie? Obráťte sa na najlepšieho pomocníka v tejto situácii  túto tenkú knižku.

pondelok, 29 október 2018 15:29

Smäd po živote

Napísal(a)

Pri poznávaní tých, čo niečo dokázali, niečo znamenali a niečím nás ovplyvnili, môžeme siahnuť po najrôznejších encyklopédiách. Tlačených či virtuálnych. Určite mi však dáte za pravdu, že čítaniu encyklopedických informácií niečo chýba. Niečo, čo sa nás zmocní a my môžeme vstúpiť do života tých, ku ktorým mnohí vzhliadame.

pondelok, 29 október 2018 15:18

Cesta za mesačného svitu

Napísal(a)

Konečne sa začína vaša svadobná cesta. Plány dlho vopred spriadané sa majú stať skutočnosťou a vy a milovaná osoba máte spoločne tráviť čas na tzv. medových týždňoch. Zámerne píšem tráviť a nie stráviť. Dvojica, ktorá sa vydala na cesty, totiž tie svoje stráviť nedokáže...

pondelok, 29 október 2018 15:05

Krátky pád

Napísal(a)

Predvolebná kampaň vrcholí, Spojené štáty žijú nadchádzajúcimi primárkami, predvolebnými mítingami, sľubmi a usmiatymi tvárami s víziou. Médiá však nezamestnávajú len tradičné kortešačky, ale i smutné desiate výročie zmiznutia mladého dievčaťa. Výročie by zrejme nijako zvlášť nerezonovalo, keby zmiznuté dievča nebolo dcérou jedného z horúcich kandidátov, aktuálneho viceprezidenta Benjamina Lombarda.

piatok, 26 október 2018 08:51

Stále vládne mráz

Napísal(a)

Neverte všetkému, čo vidíte na prvý pohľad. Skutočnosť môže byť úplne iná a ten prvý pohľad absolútne klamlivý.

piatok, 26 október 2018 08:42

Tmavá komora

Napísal(a)

Ak ste človekom na vysokom poste a vo svojej minulosti máte niečo, na čo by ste najradšej zabudli, verte, že sa určite nájde niekto, kto vám to s chuťou pripomenie.

piatok, 26 október 2018 08:31

Dievča z kalendára 3

Napísal(a)

Vyberám si tak z ponuky detektívok, vyberám a ahaho, túto nepoznám. Aj keď názov mi je trochu povedomý... Však dobre, beriem, skúsim. Hm. Akoby som to poznať mohla, keď to žiadna detektívka nie je?!

nedeľa, 21 október 2018 20:34

Kľukatá cesta za šťastím

Napísal(a)

Jedného dňa si život nájde bočnú cestičku, nie však takú, akú by človek očakával. A v jej strede beznádejná situácia, dôležité riskantné rozhodnutie týkajúce sa života dieťaťa. Čakanie na výsledok, obava, či ste sa rozhodli správne. Silné emócie, napätie a pocit neistoty nás sprevádza celým príbehom, ktorý sa reálne odohral.

nedeľa, 21 október 2018 14:07

Mesto nemých králikov

Napísal(a)

Každý z nás hľadá v živote svoju vlastnú identitu, pochopenie a lásku. Úplne jednoduché to nie je takmer nikdy, no sú ľudia, ktorí to majú ešte zložitejšie ako väčšina z nás.

piatok, 19 október 2018 16:55

Somár je Švajčiar

Napísal(a)

Môže byť somár Švajčiarom? Alebo chce autor takto hanlivo označiť obyvateľov Švajčiarska? Veru aj toto vám môže napadnúť, keď dostanete do rúk knižku Jozefa Banáša. Ono je to však celé úplne inak, ako by sa mohlo zdať. Pre rozlúštenie zvláštneho názvu je potrebné začítať sa do nej.

streda, 10 október 2018 12:59

Izba v plameňoch

Napísal(a)

Boschovi ostáva ako policajtovi rok v aktívnej službe. Jeho úlohou je zaučiť mladú policajtku, aby sa z nej stala čo najlepšia detektívka. Jedným z prípadov je aj požiar, ktorý zažila Boschova nová partnerka. Podarí sa im po viac ako dvadsiatich rokoch nájsť tých, ktorí majú na svedomí smrť niekoľkých detí?

 

streda, 10 október 2018 09:56

Diablova zajatkyňa

Napísal(a)

Diablova zajatkyňa je pútavým príbehom o láske rebela a kňažnej. Ani triedne rozdiely nezabránia láske, ktorá medzi nimi vypukla v naozaj nečakanú chvíľu.

streda, 10 október 2018 09:20

Stratená nevesta

Napísal(a)

Isa a Victor sa proti svojej vôli stanú spolupáchateľmi pri krádeži kráľovských šperkov. Ich životy sa na dlhých desať rokov rozídu, aby sa stretli za iných okolností. Dokážu spolu prekonať minulosť, ktorá sa im pripomenula?

streda, 10 október 2018 09:08

Bosorkina dcéra

Napísal(a)

Aký život čaká Sorayu, ktorej v žilách koluje maurská krv? Zelené oči, vlasy čierne ako uhoľ a prenikavý pohľad, ktorý vás buď očarí alebo vám počaruje.

štvrtok, 04 október 2018 07:47

O Šutierikovi, kamennom mužíčkovi

Napísal(a)

Stačí len chcieť a aj takmer nemožné prianie sa môže vyplniť. Veď z obyčajnej kôpky kameňov vznikol Šutierik i celá jeho rodinka.

sobota, 15 september 2018 08:22

Scenár

Napísal(a)

Po rýchlych, dynamických, ľahko čítaných knihách človek občas bytostne túži siahnuť po niečo inom. Spisovateľkou, ktorá mňa zaručene vždy privedie k hlbšiemu ponoru do vlastného vnútra, je Etela Farkašová.

piatok, 14 september 2018 16:25

Tretie oko

Napísal(a)

Čo by ste urobili, keby váš pseudonym bol viac, ako len meno na papieri? Zhmotnil by sa, chcel by sa stať vami. On by bol vy, vaša súčasť, ktorej sa nedokážete zbaviť, aj keď si myslíte, že opak je pravdou. No cvrlikanie neprestáva. Vrabce už zasa letia.

piatok, 07 september 2018 18:48

I hate myselfie

Napísal(a)

Len ďalší youtuber vydávajúci knihu. V tomto svete nič nezvyčajné. Ak ste slávni, tak nie je problémom, aby sa na pulty kníhkupectiev dostalo od vás takmer čokoľvek. A vy môžete predstierať, že ste zrazu aj spisovateľ. Skoro vôbec nevenujem pozornosť takémuto typu kníh, no tejto som musela dať šancu.

štvrtok, 06 september 2018 09:13

Daj mi tvoje meno

Napísal(a)

Ako dlho trvá, kým sa spamätáte zo zaľúbenia? Týždne, mesiace a niekedy možno aj roky. Môže však jedna letná láska poznačiť človeka na celý život? Vyryť do pamäte žeravým perom všetko to, na čo by najradšej jeden zabudol, len aby to prestalo bolieť.

streda, 05 september 2018 17:27

Drž ma, keď padám

Napísal(a)

Matka mŕtva, otec pijan. Všetky peniaze, ktoré zarobí, investuje do alkoholu a na zaobstaranie detí mu nezostane. Tie si musia vystačiť samy a postarať sa jeden o druhého. Ale často nemajú ani čo do úst. Rodinná idylka, nezdá sa vám?

Strana 1 z 92