banner top eknihy.guru

Recenzie kníh od A po Z

V tejto sekcii nájdete všetky doteraz publikované recenzie na knihy, chronologicky zoradené podľa dátumu pridania, aby vám nič neušlo.

Ponúkame recenzie na knižné novinky, ale aj staršie tituly. Vďaka neustále rastúcemu počtu recenzentov vám vieme ponúknuť obsah knihy stručne, nezávislo a hlavne zaujímavo, vďaka čomu si určite vyberiete tú správnu.

Aké su naše knižné recenzie?

Naše recenzie sú tak akurát dlhé, nestranné, nie nudné, miestami dokonca až vtipné. Dbáme nato, aby sme vám predstavili obsah recenzovanej knihy len v takej miere, aby ste sa dokázali rozhodnúť a zároveň neprišli ani o zrnko pôžitku z čítania.

Dúfame, že si aj pomocou našich recenzií vyberiete tú správnu knihu, vrátite sa znova a znova, až sa stanete jedným z našich verných čitateľov. Veľa zážitkov pri knihe vám praje tím čítaj.to!

pondelok, 30 január 2017 21:02

Menivé oko

Napísal(a)

Aký silný vzťah sa dokáže vytvoriť medzi matkou a dcérou? Jeden z najsilnejších. Vzniká puto, ktoré môžeme označiť za takmer nezničiteľné... takmer. Čo sa musí stať v životoch ľudí, aby sa toto puto rozpadlo, aby sa milujúca matka musela postaviť proti vlastnej dcére?  

streda, 25 január 2017 15:01

Vraždy v Arábii

Napísal(a)

Saudská Arábia. Exotické miesto, exotické zvyky. Keď však začnú postupne umierať korunní princovia, šéf tajnej služby si privolá na pomoc agentku CIA Lessley McKenzie. Naozaj tu ide o dôkladne premyslený plán vraždy? A ak áno, kto za ním stojí? Aj to zistíte v novej detektívke od Sone Bulbeck.

Juraj je tu späť aj so svojimi vernými kamošmi – doktorom Haflingom, slečnou Mliečnou a agentkou Bondy, aby zažili ešte viac dobrodružstiev a neuveriteľných príhod.

piatok, 20 január 2017 16:29

Chomejní, Sade a já

Napísal(a)

Ste malé dievčatko, žijete v Teheráne a nútia vás myslieť a obliekať sa tak, ako vám nariaďuje režim. Ako sa dá vzbúriť proti „fúzačom a vranám“?

pondelok, 16 január 2017 16:44

Puzzle

Napísal(a)

Láska, vzťahy, city. Opätované, sladké, no aj horké, také, čo nikdy nedokážu prebolieť. Hlboko ukryté, potláčané rozumom, ktorý len ťažko vyhráva nad srdcom. Takých príbehov tu už bolo... A ešte aj bude. Veď ide o zložitú vedu, skutočnú alchýmiu, ktorá je pred nami vždy o krok vpred...

utorok, 10 január 2017 18:46

Hriešna túžba

Napísal(a)

Mladá a odvážna Georgiana bojuje proti predstave dokonalej a poslušnej ženy nielen v Indii, kde borí ich kastový systém, ale svoju rebelantskú náturu nezaprie ani v konzervatívnom Anglicku. Ešteže je vždy nablízku lord Ian, aby ju zachránil.

sobota, 07 január 2017 20:19

Black-out

Napísal(a)

Nechutia vám už post-apokalyptické knihy o zombie, vírusoch či rádioaktívnych katastrofách a napriek tomu sa nechcete tohto literárneho žánru vzdať? Vyskúšajte Black-out, fiktívnu realitu, do ktorej sa pokojne môžete zobudiť aj zajtra ráno.

štvrtok, 05 január 2017 13:20

S.N.U.F.F.

Napísal(a)

S.N.U.F.F. je pozoruhodným úkazom vo svete sci-fi. Toto moralisticko-filozofické dielo o spoločnosti v budúcnosti nás núti zamyslieť sa nad mnohými súčasnými trendmi. Zažijete zvláštny únos, bleskovú vojnu, úžasný vzostup na spoločenskom rebríčku, aj neopätovanú lásku biosyntetického stroja.

streda, 04 január 2017 13:21

Neklidné zlo

Napísal(a)

Zlo číha všade. V malej britskej dedinke Lower Stovey či pochmúrnom Stoveyskom lese.  Policajt Markby s priateľkou sa náhodou zamotajú do prípadu spätého so zlom, ktoré sa v lese páchalo v minulosti. A nájdené kosti  sú len začiatkom.

pondelok, 02 január 2017 15:59

Budúcnosť na predaj

Napísal(a)

Veštenie z tarotových kariet, veštenie pomocou troch hodených kociek, horoskopy, numerológia, astrológia... Koľko ste ochotní zaplatiť za predpoveď budúcnosti?

sobota, 31 december 2016 07:35

Hostiteľ

Napísal(a)

Je mladý, zdravý, úspešný a šťastný. Zdá sa, že nemá ani potuchy o odvrátenej stránke života. Niet sa čo čudovať – taký človek zväčša nemyslí na nešťastie a tobôž nie na smrť. No, mal by... 

piatok, 30 december 2016 14:55

Můj psí život

Napísal(a)

Čo si o nás asi myslia naši štvornohí miláčikovia? Můj psí život od Martina Čápa sa na to pokúsil nájsť odpoveď. Životné eskapády bígla Bertíka vás zavedú do zákutí nevyspytateľnej psej mysle a údivu nad svetom ľudí.

štvrtok, 29 december 2016 20:28

Vyzeráš ako Francúz

Napísal(a)

Ideš po ulici, okolo teba prejde chlap. Nedá sa nevšimnúť si ho. Ako to robí, že z neho vyžaruje taký šarm? Siahni po tejto knihe a možno ti dá odpoveď.

nedeľa, 18 december 2016 09:25

Medzi riadkami

Napísal(a)

Nielen pri ľuďoch, ale aj pri knihách platí, že prvý dojem môže byť klamlivý. Čakáte napríklad poéziu a dostanete triler. Ale pamätajte na to, že zlé veci sa stávajú najmä osamelým, smutným a nešťastným ľuďom, bez ohľadu na vonkajší dojem...

nedeľa, 18 december 2016 09:12

Medzi spisovateľmi našej minulosti

Napísal(a)

Hore ruku, kto pozná Štúra, Hviezdoslava, Štefánika, Jesenského, Tatarku. Fajn, hlásia sa všetci. Evidentne v škole nechýbali. Čo však o týchto slovenských osobnostiach v skutočnosti vieme? Je to viac ako len dve, tri vety, nejaké to dielo?

nedeľa, 18 december 2016 09:01

Fľaky na jej rukách

Napísal(a)

Báseň by človek nemal vnímať rozumom. Rátanie slabík, kontrola kvality rýmov, to všetko oberá vnímajúceho o pôžitok z poézie. Báseň má byť záležitosť pocitová, vnemová, má vo svojom čitateľovi čosi hlboko vnútri rozochvieť.

nedeľa, 18 december 2016 08:48

Sběratelka parfémů

Napísal(a)

Aká vôňa sa vám spája s detstvom? Vôňa babkiných koláčov? Čerstvo napadaného snehu, ktorý siahal až po kolená? Lúčnych kvetov, z ktorých ste mame viazali kyticu? Práve vôňa pripútaná k silnej emócii patrí k najhlbším ľudským spomienkam vôbec.

nedeľa, 18 december 2016 08:37

My3

Napísal(a)

Medziľudské vzťahy bývajú málokedy jednoduché. Niečo vieme, niečo si domyslíme – hlavne my, ženy, sme na to špecialistky. Práve preto sa odborné knihy o vzťahoch predávajú ako teplé rožky.

piatok, 16 december 2016 21:32

Sedem listov z Paríža

Napísal(a)

Paríž – mesto lásky a zamilovaných. Najromantickejšie predstavy majú korene práve v uličkách týchto končín. Predstavte si teda, že vám z toho čarovného mesta príde 7 ľúbostných listov. 

utorok, 13 december 2016 22:19

Vyzeráš ako Francúzka

Napísal(a)

Stojíš bezradne pred zrkadlom s otvorenou skriňou dokorán? Nevieš, čo na seba? Tak si otvor knihu a začítaj sa!

pondelok, 12 december 2016 17:07

Tichý výkrik

Napísal(a)

Jedna obeť, päť ľudí prisahajúcich, že sa nikto nikdy nič nedozvie, odhodlaná detektívka a pribúdajúci počet mŕtvych. Nič už nie je také, ako sa zdalo na začiatku a ani čas nezahojí všetky rany.

utorok, 06 december 2016 20:18

Oceán more

Napísal(a)

Maliar, vedec, cudzoložnica, krehotinka, rojko a more. Zvláštne spojenie... Nekonečné šíravy vody, ktoré pohlcujú smútok, bolesť aj žiaľ. Nekonečné v ich sile, ale aj v nežnosti. 

utorok, 06 december 2016 20:01

Cudzie príbehy

Napísal(a)

Ako človek starne, ľudí okolo neho ubúda. Nielen doslovne, ale aj metaforicky. Je čoraz menej tých, s ktorými čosi zdieľa, s ktorými sa môže rozprávať. A pritom je to paradox. Keďže je na svojej životnej púti dlhšie, mal by mať viac spriaznených duší, než mladí ľudia. No svet takto nefunguje.

utorok, 06 december 2016 19:46

Bezosudovosť

Napísal(a)

Aby sme prežili, urobíme čokoľvek. Nános civilizácie z nás rýchlo opadá, ak ide o to, či prežijem ja, alebo môj jaskynný sused. Sú však momenty, kedy človek stratí chuť žiť, kedy jeho pud sebazáchovy opadne. A v takom prípade je mŕtvy oveľa skôr, ako ho pochovajú.

pondelok, 05 december 2016 18:38

India Place

Napísal(a)

India Place je v poradí štvrtá kniha zo série On Dublin Street od obľúbenej autorky Samanthy Young. V tomto prípade sa príbeh točí okolo Hannah, s ktorou sme sa mohli letmo zoznámiť, ešte ako s teenagerkou, v prvej časti - Dublin Street.

štvrtok, 01 december 2016 15:56

Uspávač

Napísal(a)

Každý deň zmizne na svete človek. Občas je to len útek z domova, občas ide o únos. Niekedy sa objaví sám, niekedy sa nájdu už len jeho pozostatky. Koľko času musí uplynúť, aby stratil nádej ten, kto takýmto spôsobom prišiel o milovaného človeka?

štvrtok, 01 december 2016 15:46

Martin Eden

Napísal(a)

V niektorých krajinách nie je možné zmeniť kastu, do ktorej sa človek narodí. Prechody medzi vrstvami v spoločnosti sú inde možno realizovateľné, nikdy však nie jednoduché. Je naším osudom zomrieť v tej istej spoločenskej triede, ktorá nám bola predurčená?

utorok, 29 november 2016 18:11

Odlet

Napísal(a)

Fakty hovoria, že cestovanie lietadlom patrí medzi najbezpečnejší druh dopravy. A čo takto cestovanie v čase? O tom nám síce fakty veľa nepovedia, ale pasažieri letu 305, letiaci z New Yorku na londýnske letisko Heathrow, áno. Z obyčajného" leteckého nešťastia sa v jedinom okamihu stáva boj o prežitie celej populácie. Nájde sa hrdina, ktorý nás všetkých zachráni? 

nedeľa, 27 november 2016 17:36

Mária Stuartová a jej nemožní manželia

Napísal(a)

Učiť sa v škole dejepis môže byť otrava. Najmä ak ide o anglický ranný novovek. Škaredé počasie, parochne, čudné mená, a náboženské spory... neznie to veľmi lákavo. Aspoň do chvíle, kým sa na to nepozriete z iného uhla pohľadu a kým sami neuznáte, že jedna hodina dejepisu týždenne je predsa len málo.

nedeľa, 27 november 2016 16:00

Džínsový denník 6

Napísal(a)

Šiesty a zároveň posledný Džínsový denník je konečne tu! Paula Semoková sa musí rozhodnúť – vráti sa do Austrálie k Indovi Vilasovi alebo dá znova šancu Lukášovi Masubovi?

Strana 1 z 79