banner top eknihy.guru

Recenzie kníh od A po Z

V tejto sekcii nájdete všetky doteraz publikované recenzie na knihy, chronologicky zoradené podľa dátumu pridania, aby vám nič neušlo.

Ponúkame recenzie na knižné novinky, ale aj staršie tituly. Vďaka neustále rastúcemu počtu recenzentov vám vieme ponúknuť obsah knihy stručne, nezávislo a hlavne zaujímavo, vďaka čomu si určite vyberiete tú správnu.

Aké su naše knižné recenzie?

Naše recenzie sú tak akurát dlhé, nestranné, nie nudné, miestami dokonca až vtipné. Dbáme nato, aby sme vám predstavili obsah recenzovanej knihy len v takej miere, aby ste sa dokázali rozhodnúť a zároveň neprišli ani o zrnko pôžitku z čítania.

Dúfame, že si aj pomocou našich recenzií vyberiete tú správnu knihu, vrátite sa znova a znova, až sa stanete jedným z našich verných čitateľov. Veľa zážitkov pri knihe vám praje tím čítaj.to!

Ak bola pre vás vlastiveda v škole nudná, poďte si ju zažiť na vlastnej koži v tejto knižke! Musíte sa len na chvíľku stať myšiakom na cyklistických pretekoch.

streda, 31 máj 2017 20:05

Trhlina

Napísal(a)

Toto nie je pre teba!!! Pretože najhoršia hrôza môže vzniknúť z tých úplne najobyčajnejších vecí...

streda, 31 máj 2017 19:51

Nitrianska brána smrti

Napísal(a)

Dejiny sú plné zaujímavých udalostí. Učiť sa však „pojmy, roky, osobnosti“ nemusí byť vždy najlepším spôsobom ako históriu vstrebávať. Čo tak siahnuť po zaujímavej knihe a dozvedieť sa niečo o svojej minulosti prostredníctvom detektívneho príbehu?

pondelok, 29 máj 2017 19:01

Karanténa: Samotári

Napísal(a)

Byť zavretý za múrmi strednej školy bez možnosti ujsť. To je nočná mora asi každého študenta. No pre žiakov McKinleyho strednej je to krutá realita, v ktorej musia medzi sebou bojovať o svoj vlastný život. A každý chce prežiť. 

štvrtok, 25 máj 2017 20:25

Stvorení pre beh

Napísal(a)

Vietor pohrávajúci sa s vašimi vlasmi, nohy odrážajúce sa od zeme tak rýchlo a ladne, že máte pocit akoby ste lietali. Míňate krajinu a ste v tranze. Poznáte ten pocit? Začnite behať a spoznáte!

streda, 24 máj 2017 18:39

Nedeľné šachy s Tisom

Napísal(a)

V tradičnom slovenskom prostredí pôsobí táto hra kráľov trošku cudzo. Ešte taký mariáš... Ale na ten treba troch. Navyše si nesporne vyžaduje isté intelektuálne schopnosti. Nejde len o sústredenie, ale aj o istú taktiku, cit pre hru, schopnosť byť pripravený reagovať ešte skôr, ako treba.

utorok, 23 máj 2017 19:20

Adaptácia

Napísal(a)

Svet je v troskách. Vaša rodina je mŕtva. Nemáte nikoho. Ste sami. Čo by ste urobili? S najväčšou pravdepodobnosťou by ste zrazu otvorili oči a uvedomili si, že to všetko bol len zlý sen. No čo ak by tá nočná mora bola krutou realitou, presne tou, ktorú prežívate každý deň?

nedeľa, 21 máj 2017 15:49

Eleanor a Park

Napísal(a)

Váš biologický otec vás nechce, váš nevlastný otec je psychopatický násilník, v škole vás všetci neznášajú bez toho, aby ste vôbec prehovorili. Život ako z rozprávky, nie je tak? Ale asi nie z takej, ktorú by ste čítali deťom na dobrú noc.

štvrtok, 18 máj 2017 09:09

Nepobozkaná

Napísal(a)

Sladkých šestnásť. Teda pre väčšinu dievčat je to ten krásny vek plný zamilovanosti, bozkov, bláznenia a nevyhnutnosti menom škola. Čo ak sa vám však rozpadá rodina, láska odnikiaľ neprichádza a cítite sa nepotrebne? Stále sa to dá nazvať „sladkých šestnásť“? 

pondelok, 08 máj 2017 21:03

Spoveď

Napísal(a)

Vydavateľstvo Evitapress vydáva mnoho ženských románov „do kabelky“, no občas im pod prsty zablúdi aj iný rukopis, ktorý si nájde cestu až na pulty kníhkupectiev. Tak sa čitateľom dostane do rúk napríklad Spoveď, skutočný príbeh slovenského kňaza, ktorý svoju lásku venoval niekoľkým mužom. Vrátane Boha.

nedeľa, 07 máj 2017 09:33

Len to nikomu nepovedz

Napísal(a)

Slová síce dokážu často ublížiť viac ako skutky, no keď sa k nepríjemným rečiam pridajú aj činy, obeť šikanovania nečaká nič dobré. 

nedeľa, 07 máj 2017 09:21

Araba nemiluj

Napísal(a)

Predstavte si, že by vás vaša vlastná sestra predala do otroctva na prostitúciu. Nechutné a hrozné zároveň, čo? Hlavná hrdinka tejto knihy, Nina, by vám o tom vedela rozprávať.

nedeľa, 07 máj 2017 09:12

Dievča, ktoré porazilo Islamský štát

Napísal(a)

Bola len nevinné slabé dievča. A porazila ich. Porazila Islamský štát. Je nutný ešte iný dôvod, prečo by ste mali siahnuť po tejto knihe?

nedeľa, 07 máj 2017 09:05

After: Puto

Napísal(a)

Internetová senzácia sa dočkala poslednej časti a spolu s ňou prišlo aj rozuzlenie nevyspytateľného príbehu Hardina a Tessy. Alebo sa všetko ešte viac zamotalo?

sobota, 06 máj 2017 19:59

Cestujem sama

Napísal(a)

Samuelovi Bojorkovi to jednoducho píše. Vytvoril brilantný triler na tému, ktorá by bola pre mnohých iných tabu. A pritom všetkom dokázal vdýchnuť život množstvu postáv.

piatok, 05 máj 2017 08:45

Kód 7: Koniec zla

Napísal(a)

Na svete je len jediná krajina, ktorá namiesto HDP (hrubého domáceho produktu) meria hrubé domáce šťastie svojich obyvateľov. V čom je tajomstvo Bhutánu? Prečo sa tajomného Kompendia chce zmocniť najzločineckejšia organizácia sveta Global Power?

štvrtok, 04 máj 2017 07:10

Rodinné tajomstvo

Napísal(a)

Kto zdedí rodinný majetok a titul? Právoplatný syn vplyvného lodného magnáta alebo jeho potenciálny nemanželský syn? Ovplyvní toto rozhodnutie ich vzájomné vzťahy? Z pera uznávaného Jeffreyho Archera vzišlo ďalšie pútavé čítanie...

streda, 03 máj 2017 17:57

Zostaň so mnou v Írsku

Napísal(a)

Silvia odchádza dva týždne po promócii pracovať do Írska. Aký je to pocit, keď sa po päťročnom ťažkom štúdiu ocitne v zatuchnutej kuchyni pri špinavých riadoch?

streda, 03 máj 2017 17:30

Šťastné konce, nešťastný svet

Napísal(a)

Nevera. Sklamanie. Rozvod. Prekvapivá nová známosť. Nečakaná správa. Neviazanosť. Záväzky.

streda, 03 máj 2017 07:11

Labuť

Napísal(a)

Berie nás do ulíc, otvára nám oči a ukazuje, ako žijú naoko obyčajní ľudia. My. Každý z nás skrýva príbeh. Občas tragický, inokedy úsmevný či bizarný. Labuť na hlavnej križovatke je prvým objektom... Na rozdiel od ľudí má síce krídla, no možno sme si s ňou podobní viac, ako by sme čakali.

pondelok, 01 máj 2017 11:40

Deti, ktoré prežili Mengeleho

Napísal(a)

Stelesnenie utrpenia nepredstavuje len samotný koncentračný tábor. Ten si počas fungovania vypestoval tváre, ktoré stáli za zverstvami vykonanými za bránou „Arbeit macht frei“. Bol to Hitler, Himmler a bol to aj notoricky známy „anjel smrti“. Vážení čitatelia, predstavujem Vám deti, ktoré prežili Mengeleho.

pondelok, 01 máj 2017 11:27

Na hrane

Napísal(a)

Aké silné musia byť dôvody, čo ťa donútia odísť do neznámeho sveta a znášať tam krutosti, ktoré ťa postretnú? Ako veľmi musíš milovať ľudí, keď si kvôli nim ochotný to podstúpiť?

nedeľa, 30 apríl 2017 20:01

Ľudské telo

Napísal(a)

Mladý taliansky fyzik a spisovateľ Paolo Giordano sa preslávil románom Osamelosť prvočísel. Získal si srdcia mnohých čitateľov, ktorí s napätím očakávali vydanie jeho druhého diela. Bolo však rovnako kvalitné?

nedeľa, 30 apríl 2017 17:46

Od zítřka budu sexy třicítka

Napísal(a)

Od zítřka budu sexy třicítka je jedna z tých kníh, ktoré vo vás zanechajú dojmy aj dlho po dočítaní. Každý z nás má svoje „čo keby“ a tu autorka rieši otázku veku, respektíve, čo by bolo, ak by som bola znova mladá. 

nedeľa, 30 apríl 2017 08:20

Prostonárodné slovenské povesti

Napísal(a)

Rozprávky k detstvu neodmysliteľne patria. Dnes frčia ich moderné varianty s množstvom obrázkov a menším priestorom na text, deti sú vedené k poznávaniu skrze oči, no ku klasike slovenských diel patria príbehy, ktoré zozbieral Pavol Dobšinský. Rozprávky bohaté na slová s určitými nezameniteľnými poznávacími znakmi.

nedeľa, 30 apríl 2017 08:08

Astrálny pútnik

Napísal(a)

Len si to predstavte. Spíte. A vaša duša vtedy putuje svetom. Sen? Pre niekoho možno, pre niekoho iného však realita, ktorú zažíva od detstva. Neuveriteľná schopnosť, lepšia ako schopnosti Batmana, Hulka či iných super hrdinov.

nedeľa, 30 apríl 2017 07:56

Veľký zošit. Dôkaz. Tretie klamstvo.

Napísal(a)

Deti vyrastajúce bez lásky sú poznačené na celý život. Nikdy nebudú schopné relatívne bezproblémového života, nedokážu sa primerane začleniť do spoločnosti. A ak to napokon zvládnu, stojí ich to omnoho viac úsilia ako kohokoľvek z nás, ktorých v detstve ľúbili.

nedeľa, 30 apríl 2017 07:46

Záverečná!

Napísal(a)

Kultový román Josepha Hellera Hlava XXII pozná väčšina čitateľov. Vedeli ste však, že autor po viac ako tridsiatich rokoch napísal voľné pokračovanie svojho fenomenálneho diela?

sobota, 29 apríl 2017 17:03

Z Denníka spisovateľa

Napísal(a)

Môže byť denník románopisca obyčajným zosumarizovaním prežitých zážitkov? Môžu sa v ňom nachádzať obyčajné frázy určené na pobavenie alebo vety bez hlbšieho významu, také typické pre večerné vypisovanie po dni strávenom vo víre každodenného života? Nie, ak ním je F. M. Dostojevskij. 

streda, 26 apríl 2017 20:30

Poslední nádech

Napísal(a)

Zobudená do reality. Aj takto by sa dala charakterizovať kniha troma slovami. 

Strana 1 z 83