Recenzie kníh od A po Z

V tejto sekcii nájdete všetky doteraz publikované recenzie na knihy, chronologicky zoradené podľa dátumu pridania, aby vám nič neušlo.

Ponúkame recenzie na knižné novinky, ale aj staršie tituly. Vďaka neustále rastúcemu počtu recenzentov vám vieme ponúknuť obsah knihy stručne, nezávislo a hlavne zaujímavo, vďaka čomu si určite vyberiete tú správnu.

Aké su naše knižné recenzie?

Naše recenzie sú tak akurát dlhé, nestranné, nie nudné, miestami dokonca až vtipné. Dbáme nato, aby sme vám predstavili obsah recenzovanej knihy len v takej miere, aby ste sa dokázali rozhodnúť a zároveň neprišli ani o zrnko pôžitku z čítania.

Dúfame, že si aj pomocou našich recenzií vyberiete tú správnu knihu, vrátite sa znova a znova, až sa stanete jedným z našich verných čitateľov. Veľa zážitkov pri knihe vám praje tím čítaj.to!

štvrtok, 23 november 2017 19:08

Tajný život stromov

Napísal(a)

Stromy sú rozhodne niečo viac ako len zásobáreň kyslíka a pľúca zeme, ako sme sa to kedysi učili v školách. Boli tu pred nami, sú tu teraz, ale či budú aj po nás, o to sa musíme postarať my sami. Myslím my, ľudia.

štvrtok, 23 november 2017 18:56

Zrcadlové peklo

Napísal(a)

Kam by ste sa chceli pozrieť, keby ste mali dostatok času aj peňazí? Do Paríža? Do New Yorku? Do Švédska či Japonska? Nám čitateľom často práve knihy dokážu sprostredkovať cestu do vysnívanej krajiny. Už len tým, že sa prostredníctvom písmen prechádzame konkrétnymi ulicami, jeme miestne jedlá, prispôsobujeme sa domácej kultúre.

štvrtok, 23 november 2017 18:50

Girl online na turné

Napísal(a)

Byť mladá, krásna a milovaná rockovou hviezdou. Tomu sa povie sladký život tínedžerky. Ale je to naozaj všetko bezchybné? Keď máte všetko, čo si zaželáte, no nanešťastie máte aj niečo navyše... panické záchvaty. Dá sa zvládať život po boku niekoho, kto každý deň koncertuje v inej krajine? 

štvrtok, 23 november 2017 18:46

Nulté číslo

Napísal(a)

Ako vznikajú noviny, denník, ktorý v skutočnosti nikdy nemá vyjsť? Objavte hru na hru, v ktorej pravidlá určujú viacerí hráči bez toho, aby o sebe navzájom vedeli...

streda, 22 november 2017 09:21

Boj o čas

Napísal(a)

Možnosť meniť chod sveta. Byť pánom budúcnosti. Znie to lákavo? Popravde ani nie. Niečo také sa dá veľmi ľahko zneužiť a presne to sa aj stane. Ako však bojovať proti ľuďom, ktorí vedia o každom vašom kroku v budúcnosti a potom ju zmenia podľa seba?

sobota, 18 november 2017 19:32

Tma

Napísal(a)

Váš život sa nijako nevymyká zo šedého priemeru. Máte svoju prácu, partnera, okruh blízkych či menej blízkych priateľov. Ale zrazu začnete jedno po druhom strácať. Náhoda?

piatok, 17 november 2017 14:53

Zlatníkova chovanica

Napísal(a)

Len naozaj úspešné knihy si vyslúžia druhé či ešte ďalšie vydanie. Tak je tomu aj v prípade historickej romance od obľúbenej slovenskej autorky.

štvrtok, 16 november 2017 20:08

Dívka v ledu

Napísal(a)

Dievča z renomovanej rodiny odhodené v zamrznutom jazere a psychopatický vrah, ktorým može byť ktokol'vek z rozširujúceho sa okruhu podozrivých...

pondelok, 06 november 2017 17:11

Žubrienky inštalatérky

Napísal(a)

Keď sa Rosničke, ktorá v zámočníckej dielni predpovedá počasie, vyliahnu malé žubrienky, tak je isté, že ich detstvo nebude obyčajné. A môže sa začať ich inštalatérska kariéra.

nedeľa, 05 november 2017 14:48

Kolik váží Matylda

Napísal(a)

Kája Votruba je úplne obyčajný tretiak. Jeho najlepšia kamoška Hermína mu však položila zásadnú otázku. Kája je ochotný podstúpiť všelijaké patálie, aby zistil odpoveď na túto výzvu.

piatok, 03 november 2017 20:55

Slávna päťka v karavane

Napísal(a)

Ak ste deti z nóbl britskej rodiny a váš príbeh napísala Enid Blyton v roku 1946, môžete sa tešiť na úžasné prázdniny. A ak už náhodou nie ste deti, môžete si o nich aspoň prečítať. 

nedeľa, 22 október 2017 18:34

Jádro slunce

Napísal(a)

Spoločnosť je postavená na uspokojovaní mužov. Chudáčikov. Lebo aj vojny vznikli iba preto, že mužov občas nejaké ženy odmietli. To sa viac nestane! My sme vinné. Za všetko. Upáľte nás! Aha, to vlastne nie, lebo kto by potom pánov tvorstva „uspokojoval“?

nedeľa, 22 október 2017 18:19

Štyri hostiny

Napísal(a)

V prípade dieťaťa je len matka vždy istá. Otec nie. Zvyčajne sa tento fakt prejde určitým predpokladom (ak existuje manžel, radšej sa v tom neprplať), no sú výnimky, keď otcom chcú byť viacerí muži.

štvrtok, 19 október 2017 22:35

Strácam sa v tebe

Napísal(a)

Prvá láska dokáže byť rovnako krásna ako aj bolestivá. Obzvlášť vtedy, keď sa skončí tragicky. Predčasný koniec lovestory Nell zlomil a zrazil na kolená. Nájde opäť svoje šťastie a pokoj v duši?

pondelok, 09 október 2017 19:06

Prostě na mě zapomněli

Napísal(a)

Je leto roku 1945. Malá Klárka odchádza s rodičmi po skončení druhej svetovej vojny na vidiek do českých Sudet. Je to veľká zmena pre celú rodinu, zvyknutú na mestský život v Prahe. Všetci ale dúfajú v lepšie časy. Je predsa po vojne.

 

nedeľa, 01 október 2017 19:47

Karibské tajomstvo

Napísal(a)

Kto by si bol pomyslel, že v aj tropickom raji, kde si ľudia užívajú nadpozemsky krásne západy slnka, môže bezstarostný človek okúsiť vlastnú smrteľnosť? Odpoveď je jasná: každý čitateľ zelenej knižnice, ktorý sa dozvie, že jednou z dovolenkujúcich je legendárna slečna Marpleová.

nedeľa, 01 október 2017 10:06

Vlčice zo Sernovodska

Napísal(a)

Ísť do vojnou zasiahnutej oblasti, ísť tam dobrovoľne, aby človek priniesol ostatným priame informácie o tom, čo sa skutočne deje, to chce odvahu. Vojnoví reportéri, tí, ktorí sa naozaj zaujímajú o pravdu, sú obdivuhodní. Len vďaka nim máme občas šancu pozrieť sa na dianie z druhej strany.

nedeľa, 01 október 2017 09:53

Vojna svetov

Napísal(a)

To, čo vyzerá ako meteorit, ktorý úplne náhodne dopadol na povrch zeme z atmosféry, možno vôbec nie je meteorit. A potom môžeme vylúčiť aj faktor náhodnosti. Čo to teda na našu zemeguľu dopadlo?

nedeľa, 01 október 2017 09:43

Zákerná hra

Napísal(a)

Priveľké domy v sebe skrývajú priveľké tajomstvá. Prázdne izby ukrývajú duchov minulosti a v takom prípade je aj obyčajné vŕzganie starých schodov strašidelnou záležitosťou...

nedeľa, 01 október 2017 09:27

Vlastný životopis zla

Napísal(a)

Pravdepodobne sa zhodneme v tom, že asi v každom z nás je nielen niečo dobré, ale aj niečo zlé. Záleží na človeku, ktorú cestu si vyberie a ako bude žiť.

štvrtok, 28 september 2017 19:18

Nemý svedok

Napísal(a)

Malým švédskym mestom Torsby otriasla viacnásobná vražda sympatickej rodiny. Okrem vraha existuje jediný svedok tohto brutálneho zločinu – desaťročné dievča. Je len jeden človek, ktorý si k nej dokáže nájsť cestu. Skôr, ako tak urobí vrah, aby ju umlčal. Navždy.

pondelok, 25 september 2017 15:55

Neprebudený

Napísal(a)

Kam až môže zájsť jedna nevinná lož? Láska ako najmocnejší nástroj zničila nejeden život. V prípade Ondráša Machuľu to bolo doslovne.

nedeľa, 24 september 2017 10:11

Harry Potter a Prekliate dieťa

Napísal(a)

Byť Harrym Potterom je ťažké. No byť synom Harryho je ešte ťažšie. Každý má od vás obrovské očakávania a vy... no vy ste len jedno veľké sklamanie. Asi týmito slovami by som zhrnula život Albusa Pottera.

sobota, 23 september 2017 14:10

Brain over binge

Napísal(a)

Sme vo svete, v ktorom je moderné držať diétu. Len aby sme sa vtesnali do menších nohavíc, aby naša konfekčná veľkosť bola S? Padáme do kolobehu zlých stravovacích návykov a potom sa zubami-nechtami snažíme odtiaľ dostať. No veľakrát sa to vyhrotí natoľko, že sa staneme obeťou poruchy príjmu potravy.

štvrtok, 21 september 2017 17:37

V tomto dome bývala Livi Owenová

Napísal(a)

Autizmus je porucha vývinu, ktorá sa prejavuje u malých detí a väčšinou sa prejaví do veku piatich rokov. Vidieť svet trochu inak, ako je normálne, môže byť niekedy veľmi frustrujúce. Nikto z vás nechápe, ale vy viete, že máte pravdu. Cez oči dieťaťa s autizmom sa nechajte vtiahnuť do knihy, v ktorej existovala Livi Owenová.

streda, 20 september 2017 17:03

Na vine sú hviezdy

Napísal(a)

Život nie je fér. Život je iba krutý. Na vlastnej koži sa o tom presvedčila aj Hazel, ktorá sa od trinástich trápi rakovinou. Môže byť ale aj niečo horšie, ako byť pacientom trápiacim sa rakovinou? Môže... Byť rodičom toho trápiaceho sa dieťaťa.

pondelok, 18 september 2017 17:47

Vlčí dar

Napísal(a)

Ak by vás pohrýzol netvor podobný vlkovi, desivý až hrôzostrašný, čo by sa odohrávalo vo vašej hlave? Určite by ste išli na všetky možné vyšetrenia, či nemáte nejakú chorobu. Čo ak by ste však nejakú „infekciu“ predsa chytili, no žiadny test v nemocnici by to neodhalil. A čo ak by tá infekcia bola vlastne tým najúžasnejším darom?

sobota, 16 september 2017 09:50

Jedz a behaj

Napísal(a)

Spaľujúcu horúčavu vystrieda zima, neskôr sneh. Niekoľko tisíc výškových metrov stúpania a klesania a pred sebou desiatky, stovky osamelých kilometrov. Behom. Vitajte v živote ultramaratónca. 

pondelok, 11 september 2017 15:14

Smäd

Napísal(a)

Keď sa vráti jeden výborný vyšetrovateľ, vždy je to dôvod na radosť. Harry Hole sa na scéne zjavil znova. Hurá!!

pondelok, 11 september 2017 15:00

Puknuté zrkadlo

Napísal(a)

Nič už nie je také, aké bolo kedysi. A nemôže za to rodina, sused ani vláda. Len utekajúce roky a vlastné starnutie. Proces, ktorý je nezvratný.

Strana 1 z 87