banner top eknihy.guru

Recenzie kníh od A po Z

V tejto sekcii nájdete všetky doteraz publikované recenzie na knihy, chronologicky zoradené podľa dátumu pridania, aby vám nič neušlo.

Ponúkame recenzie na knižné novinky, ale aj staršie tituly. Vďaka neustále rastúcemu počtu recenzentov vám vieme ponúknuť obsah knihy stručne, nezávislo a hlavne zaujímavo, vďaka čomu si určite vyberiete tú správnu.

Aké su naše knižné recenzie?

Naše recenzie sú tak akurát dlhé, nestranné, nie nudné, miestami dokonca až vtipné. Dbáme nato, aby sme vám predstavili obsah recenzovanej knihy len v takej miere, aby ste sa dokázali rozhodnúť a zároveň neprišli ani o zrnko pôžitku z čítania.

Dúfame, že si aj pomocou našich recenzií vyberiete tú správnu knihu, vrátite sa znova a znova, až sa stanete jedným z našich verných čitateľov. Veľa zážitkov pri knihe vám praje tím čítaj.to!

pondelok, 24 júl 2017 17:13

Hra s ohňom

Napísal(a)

Vraždiace dieťa, prenasledujúce svoju matku. Minulosť, ktorá aj v súčasnosti robí šarapatu. Skvelý príbeh zabalený ako cukrík čakajúci na vychutnanie.

nedeľa, 23 júl 2017 17:47

Tuskulské rozhovory

Napísal(a)

Marcus Tullius Cicero. Autor, ktorého diela potešia každého čitateľa so záľubou v rozmýšľaní o živote, smrti a o ľudskej duši. Múdry muž, filozof, rečník a politik so cťou, ktorého meno azda pozná veľa ľudí, no správne skloňovať ho vie len málokto. 

nedeľa, 23 júl 2017 11:11

Požierač

Napísal(a)

Čo sa stalo s ľuďmi, ktorých niekto unáša? Miznú bez jedinej stopy, detektív Bronský tápa, až kým neunesú jeho kolegyňu a partnerku Líviu. Vo vyšetrovaní nastáva zásadný zlom.

sobota, 22 júl 2017 12:21

Stíny před úsvitem

Napísal(a)

Rozprava o láske k sebe. Od jasnovidky a ženy, ktorá hmatom cíti energiu ostatných. Takisto od ženy, ktorá si prešla týraním, drogami a inými ťažkosťami. Niekomu pomôže, niekoho vytočí.

piatok, 21 júl 2017 18:46

DANŠARI - Umenie upratovať

Napísal(a)

Ak sa vám zatiaľ nepodarilo upratať domácnosť pomocou metódy Marie Kondo, skúste to s ďalšou japonskou upratovacou poradkyňou Hideko Jamašitovou, ktorá vás naučí danšari - umeniu upratovať.

piatok, 21 júl 2017 07:38

Elegantná s madam Chic

Napísal(a)

Francúzska madam Chic vie presne, čo si obliecť, ako sa nosiť na opätkoch, kedy je make-up vkusný a aký parfum má sprevádzať upravenú ženu. Okrem toho je dokonalá hostiteľka, vedie bezchybnú domácnosť a obostiera ju rúško tajomnosti. Chceli by ste byť ako ona?

štvrtok, 20 júl 2017 14:55

Siréna

Napísal(a)

Siréna – slovo evokujúce kvílivý hlučný výstražný tón. Komu by napadlo, že by sa ňou mohol stať? Ani Kahlen sa ňou nestala úplne dobrovoľne a ťažko sa zmieruje so svojím osudom.

Biografií je dnes plno. Niet sa čomu čudovať, keď naša spoločnosť slávnymi ľuďmi len tak prekypuje. Ale čo takto biografia psa? Ako sa na svet zdola pozerá štvornohý miláčik ľudí, ktorý je prítomný často pri všetkých aktivitách svojich majiteľov?

 

pondelok, 17 júl 2017 15:48

Krásne maličkosti

Napísal(a)

Máte trápenie, s ktorým si neviete poradiť? Čo tak obrátiť sa na virtuálnu linku dôvery, kde vám odpovie Milá Sugar?

nedeľa, 16 júl 2017 10:29

Janičiarova žena

Napísal(a)

Si milovníkom pravej Lovestory? Osudovej lásky? Lásky až za hrob? Tak si nenechaj ujsť Janičiarovu ženu!

štvrtok, 13 júl 2017 12:27

Stále som mama

Napísal(a)

Byť mamou je povolanie na celý život. Žena ťahá nočné i celodenné zmeny a často sa nemá čas ani poriadne najesť alebo namaľovať. Kristína Farkašová so svojou druhou knihou ukazuje rôzne úskalia rodičovskej dovolenky a všestrannosť dámskej populácie. Ešte stále je mamou a snaží sa zvládnuť svoje dve neposedné ratolesti.

utorok, 11 júl 2017 17:43

Krajina kanibalov

Napísal(a)

Na smrť niekedy stačia aj štyri horúce augustové dni...

nedeľa, 09 júl 2017 15:05

Mestečko Wayward Pines – Borovice

Napísal(a)

Keď svojho nepriateľa poznáte, ľahšie sa proti nemu bojuje. No ak si nespomínate ani na svoje meno a ani na to, prečo ležíte celý doráňaný na zelenom trávniku v čudnom meste, kde nikto nie je nešťastný, tak máte vážny problém. Najskôr vám ide o život.

sobota, 08 júl 2017 08:25

Proces

Napísal(a)

„Kafkovský“ je adjektívum, ktoré vyjadruje stratenosť a bezmocnosť človeka. Postavy Franza Kafku nebývajú hrdinami, nedokážu premôcť zlé sily. Väčšinou im podľahnú, a tak čitateľ obvykle sleduje bezmocný zápas už vopred strateného človeka.

sobota, 08 júl 2017 08:09

1Q84

Napísal(a)

Svet, v ktorom žijeme, je náš svet. Možno však nie je jediný možný, možno má viacero alternatív. Niekedy stačí, aby človek zišiel z diaľnice, nečakane objavil kývajúce sa schody a zdolal ich. V tom momente možno vstúpi do celkom inej dimenzie.

sobota, 08 júl 2017 07:44

Menivé oko

Napísal(a)

Rodina je základná bunka spoločnosti, tak sme sa to učili. Všeobecná poučka však nemyslí na rodiny nefunkčné, bezdetné či jednočlenné. Niekedy by človek najradšej rodinu ani nemal...

štvrtok, 06 júl 2017 19:20

Kvet

Napísal(a)

Nechcela dopadnúť ako jej predchodkyne, preto si vytvorila dokonalý plán. Mal však jednu chybičku, nerátala s tým, že stretne niekoho, kvôli komu bude ochotná svoje plány zmeniť.

štvrtok, 06 júl 2017 18:00

Druhá cisárovná

Napísal(a)

O Napoleonovi sa toho vie veľa, veď v škole sa o ňom učil každý. Koľko toho ale viete o jeho druhej manželke – Márii  Lujze?

Koláž ľudských osudov, akú nájdete vnútri Černobyľskej modlitby, sa nevidí tak často. Ak ste doteraz Černobyľ vnímali len ako technologickú katastrofu, po prečítaní reportáží Svetlany Alexijevič sa to zaručene zmení.

utorok, 04 júl 2017 11:18

Traja kamaráti

Napísal(a)

Traja mladí ľudia zlomení vojnou, hospodárska kríza, boj o prežitie, o prácu, boj o lásku a o život. Zlomené duše, ktoré vypľula nemilosrdná vojna. Človek potrebuje pokoj, oddýchnuť si od problémov vojny, no namiesto zaslúženého mieru sa mu dostáva neistota, pomaly ho doháňajú dlhy vojny, či už zdravotné alebo hmotné. 


pondelok, 03 júl 2017 15:58

Džínsový denník Lukášovými očami

Napísal(a)

Píšu si denník aj chlapci? Určite áno, len sa boja priznať si to a istotne je to aj dosť ojedinelé. Hlavne ho treba dobre ukrývať, pretože ak by na to nejaký z ich kamošov prišiel, bol by to koniec.

pondelok, 03 júl 2017 14:13

Grafitové dievča

Napísal(a)

Časy dospievania sú vraj tým najkrajším obdobím. Miroslava Varáčková a hrdinka jej nového románu vám však ukážu, že krutá realita dokáže zasiahnuť bez ohľadu na vek každého z nás. Rovnako nás ale presvedčia o tom, že vziať život do vlastných rúk a vytvoriť si tak svetlú budúcnosť sa môže javiť ako zložité, no nie nemožné. 

pondelok, 03 júl 2017 13:04

Geniálna priateľka

Napísal(a)

Elena a Lila sú odlišné ako deň a noc, no predsa sú napriek všetkým okolnostiam najlepšími kamarátkami. Príbeh jedného veľkého priateľstva sa odohráva na pozadí chudobnej neapolskej štvrte v búrlivých 50. rokoch minulého storočia.

nedeľa, 02 júl 2017 21:12

Inými očami

Napísal(a)

Vidieť veci inak je pre Hanku Sekulovú úplne prirodzené. Či vás vo svojej spovedi šokuje alebo motivuje vyliezť z ulity, je len na vás. Zmeniť svet k lepšiemu a vymaniť sa z deštruktívneho mainstreamového prúdu je ale jednoduchšie, ako by sa mohlo zdať.

 

sobota, 01 júl 2017 16:27

Kliatba

Napísal(a)

Kliatba. Sú to vyrieknuté slová, ktoré nadobúdajú úplne iný rozmer. Kliatba je živá. Žije v tebe, žije mimo teba. Dýcha. Je ako dieťa, ktoré nosíš stále pri sebe. Požiera ťa a ty ju kŕmiš stále viac. Dá sa vziať späť, alebo ťa bude prenasledovať až kým nezomrieš? 

štvrtok, 29 jún 2017 17:42

Bojovníčka

Napísal(a)

Aké to je vyrastať v rodine čínskych prisťahovalcov obklopená príbehmi a legendami zo zeme, ktorú ste nikdy nezažili? Kingston ponúka zaujímavý pohľad do ich komunity.

streda, 28 jún 2017 21:24

Ilúzia šťastia

Napísal(a)

Dvadsať rokov sa nevideli. Znovu sa zišli. Boli nerozlučné, bezstarostné, teraz majú svoje tajomstvá. Čo im osud privial? Budú opäť skvelé priateľky?

streda, 28 jún 2017 20:59

Kliatba

Napísal(a)

Poďme vstúpiť do rozprávky pre dospelých. Aj v takomto duchu by sa mohla niesť táto kniha. Ak dnes nemáte nič  v  pláne a chcete si oddýchnuť, tak toto je to pravé orechové.

streda, 28 jún 2017 17:06

Nežná fatamorgána

Napísal(a)

Vyčíňa na Slovensku sériový vrah? Alebo si len detektívi spájajú navzájom nesúvisiace prípady? Chvíľu bezradnosť, chvíľu nádej na dolapenie vraha, nálady vyšetrovateľov sa striedajú ako na horskej dráhe. Obetí brutálnych vrážd v Našom Meste pribúda a s nimi pribúdajú stopy, ktoré dovedú Krauza k násilníkovi.

streda, 28 jún 2017 15:57

Mraziar

Napísal(a)

Poznáte meno Richard Kuklinsky? Nájomný vrah, ktorého si najímali najmocnejšie mafiánske klany v Amerike, aby vykonal popravy, mučil ich nepriateľov, zbavoval sa nepohodlných svedkov a všetkých, ktorí im prekážali v biznise.

Strana 1 z 85