Recenzie kníh od A po Z

V tejto sekcii nájdete všetky doteraz publikované recenzie na knihy, chronologicky zoradené podľa dátumu pridania, aby vám nič neušlo.

Ponúkame recenzie na knižné novinky, ale aj staršie tituly. Vďaka neustále rastúcemu počtu recenzentov vám vieme ponúknuť obsah knihy stručne, nezávislo a hlavne zaujímavo, vďaka čomu si určite vyberiete tú správnu.

Aké su naše knižné recenzie?

Naše recenzie sú tak akurát dlhé, nestranné, nie nudné, miestami dokonca až vtipné. Dbáme nato, aby sme vám predstavili obsah recenzovanej knihy len v takej miere, aby ste sa dokázali rozhodnúť a zároveň neprišli ani o zrnko pôžitku z čítania.

Dúfame, že si aj pomocou našich recenzií vyberiete tú správnu knihu, vrátite sa znova a znova, až sa stanete jedným z našich verných čitateľov. Veľa zážitkov pri knihe vám praje tím čítaj.to!

nedeľa, 26 august 2018 08:03

Nevysloviteľné a iné konverzačné témy

Napísal(a)

Sú témy, o ktorých sa hanbíme rozprávať. Veci, ktoré nás ťažia hlboko v našom vnútri, no možno nie je „slušné“ vyťahovať ich na povrch a odhaľovať ich. A tým aj seba...

nedeľa, 26 august 2018 07:50

Grófov syn

Napísal(a)

Typická zápletka v romantických príbehoch je niečím, s čím každá ich milovníčka môže počítať. Láska je hlavným ťahúňom, otázne ostáva, ako sa s ňou tá ktorá spisovateľka či spisovateľ popasujú.

nedeľa, 19 august 2018 20:40

Rebelka

Napísal(a)

Poznáte rozprávku o ryšavej neskrotnej Rebelke, ktorá porazila svoju pýchu a zlú čarodejnicu? Tak krásna Cecília je jej podobná. Jej charizma a šarm vás pripúta ku knihe a vnorí vás do príbehu o láske, ktorú dnes už málokto zažije.

streda, 08 august 2018 05:57

Dievča s jahodami

Napísal(a)

Ticho. To ticho, ktoré sa vo mne rozhostilo. Nedovolilo sústrediť sa. Výkrik. Ticho pretne Výkrik. Pokrútená tvár smútku, beznádeje, bolesti. V pozadí horí červeň, ktorá emóciu znásobuje a oživuje. Munchov Výkrik zanechá nepokoj v každom, koho sa dotkne.

nedeľa, 05 august 2018 07:55

V orechovej škrupinke

Napísal(a)

V knihách môžete byť kýmkoľvek. Ženou, mužom, princeznou, vrahom, milovníkom, upratovačkou. Existuje nepreberné množstvo postáv, rozprávačov. To všetko si asi väčšinou vieme predstaviť. Ako sa však vysporiadať s nepredstaviteľným?

pondelok, 30 júl 2018 17:24

Mestečko Wayward Pines: Posledné mesto

Napísal(a)

Na počiatku bolo Slovo. A to slovo bolo u Boha a slovo bol Boh. Tak začína najčítanejšia kniha sveta. Na počiatku tohto príbehu bol muž, ktorý sa chcel stať bohom, chcel byť tým, kto reštartuje ľudstvo a dá mu tak šancu v dobe, keď sa nezadržateľne ženie do záhuby. Byť bohom je však nezávideniahodná úloha, doslova nadľudská.

pondelok, 30 júl 2018 17:13

Mestečko Wayward Pines: Nevyspytateľný

Napísal(a)

Už ste niekedy mali pocit, že sa okolo vás dejú veci, ktoré sa vám nezdajú celkom fér, no ostatní s nimi nič nerobia? Navyše máte dojem, že toho viete oveľa viac ako ktokoľvek iný. Necháte bežať veci tak, ako sú, alebo zasiahnete a pokúsite sa chod vecí zmeniť? V podobnej situácii je aj Ethan Burke.

nedeľa, 29 júl 2018 09:06

Mestečko Wayward Pines: Borovice

Napísal(a)

Pomaly, pomaličky, s veľkou bolesťou otvoríte oči. Precitnete. Opäť silná bolesť rozlievajúca sa po celom tele. Všade navôkol len tráva a borovice, tie najvyššie, aké ste kedy videli. Pokúsite sa vstať. Postupne sa narovnáte, zakymácate sa a pohnete sa vpred. Po chvíli vstupujete do mestečka.

piatok, 13 júl 2018 10:26

Flóra a Odyseus

Napísal(a)

Všetko sa to začalo vysávačom. Naozaj...

piatok, 13 júl 2018 08:57

Krkavčí súd

Napísal(a)

Niektoré knihy zháňate, niektoré dostanete ako darček, iné vám odporučia, no a sú aj knihy, pri ktorých ani neviete, ako ste sa k nim dostali. Jednoducho ste ich zobrali do rúk so slabým nutkaním dať im šancu, hoci vám ani názov, ani meno autora nič nehovoria. Tak ako mne meno Václav Neuer.

piatok, 13 júl 2018 08:03

Vražda na fare

Napísal(a)

Vraví sa, že ak chcete, aby sa vaše želanie splnilo, nesmiete ho vysloviť nahlas. Môžeme, no nemusíme tomu veriť. Slová, ktoré Leonard Clement tak ľahkovážne vysloví, sa, nanešťastie, vyplnia...

piatok, 13 júl 2018 07:50

Hra na milovanie

Napísal(a)

Čo sa stalo v opustenom panskom sídle v Apalačských vrchoch ďaleko od civilizácie? Skupina mladých ľudí sa rozhodne zažiť dobrodružstvo hlboko v horách na izolovanom mieste, ktoré je navyše opradené tajomnom.

 

piatok, 13 júl 2018 07:38

Vojvodova túžba

Napísal(a)

Vojvoda z Lyonsu dostane list, podľa ktorého jeho nezvestný brat Peter stále žije. Na svoju cestu za bratom sa musí vydať s Lisette, ktorej brat tento list napísal. Ako dopadne ich cesta za hľadaním bratov?

 

piatok, 13 júl 2018 07:28

Vlastná spravodlivosť

Napísal(a)

Počas niekoľkých dní dôjde vo švédskom mestečku Fjällbacka k dvom vraždám. Patrik a jeho policajní kolegovia majú plné ruky práce s vyšetrovaním. Keď ale zistia, že vrážd s rovnakým rukopisom je v krajine viacero, tušia, že chytiť vraha nebude jednoduché.

 

piatok, 13 júl 2018 07:06

Sama v búrke

Napísal(a)

Laura je šťastná žena. Má milujúceho snúbenca, v práci sa jej darí, rodičia ju vo všetkom podporujú, onedlho sa bude vydávať a jej byt je v dobrých rukách podnájomníčky Alice. Všetko je dokonalé, až kým jedného dňa Alica nezmizne.

 

štvrtok, 12 júl 2018 19:04

Grafitové dievča

Napísal(a)

Máte sedemnásť rokov a váš život je úplne rozpadnutý. Otca vôbec nepoznáte, matka je notorická alkoholička, ktorá všetky peniaze prepije a vy nemáte čo do úst. Presne do takéhoto sveta dosadila Miroslava Varáčková svoje grafitové dievča.

streda, 11 júl 2018 17:17

Miniaturista

Napísal(a)

Hlavná hrdinka príbehu dostane ako svadobný dar zmenšenú kópiu jej nového domu. Čo sa na prvý pohľad zdá len ako luxusný rozmar jej novomanžela, čoskoro sa zmení na nebezpečný nástroj.

utorok, 03 júl 2018 17:49

Obeť bez tváre

Napísal(a)

Jedna obyčajná školská trieda a v nej 20 žiakov. Všetci sme raz v takej boli. Sú v nej drzí, neposední, šikanujúci, šikanovaní, ale tiež tichí, šikovní, kamarátski a možno aj nepovšimnutí žiaci. Koho by po rokoch napadlo, že v tej triede celý čas driemalo zlo a teraz, keď sú z detí dospelí v strednom veku, žijúci si svoj rodinný život, sa rozhodlo prejaviť v plnej sile...

nedeľa, 24 jún 2018 15:57

Biely kráľ

Napísal(a)

Mladý Džátá, hlavná postava príbehov, sa narodil v Rumunsku. V tom Rumunsku, kde vládol tvrdou rukou Ceaucescu. V dobe, keď v uliciach panoval síce poriadok, no ľudia žili v strachu, neistote a nedostatku. V roku, keď svet postihla jedna z najväčších jadrových katastrof v dejinách – výbuch v Černobyľskej elektrárni.

nedeľa, 24 jún 2018 15:38

Pán Mercedes

Napísal(a)

Kto a prečo dokáže vraziť do davu ľudí mercedesom? Taký človek nemôže mať v hlave všetko v poriadku. Detektív Hodges dostane šancu, aby vraha odhalil.

nedeľa, 24 jún 2018 15:23

Zmluva podľa Paganiniho

Napísal(a)

Obchod so zbraňami je výnosný biznis. Kto chce byť v tejto oblasti úspešný, musí byť tvrdý, nekompromisný, krutý.

sobota, 23 jún 2018 17:13

Mestečko Wayward Pines. Posledné mesto

Napísal(a)

Pravda môže zabíjať. Obzvlášť vtedy, ak patríte medzi posledných päťsto ľudí na Zemi a okolo vás sú milióny mutantov, ktorí čakajú len na to, aby vás zožrali. Budúcnosť nie je pre človeka ružová...

sobota, 23 jún 2018 16:57

Mestečko Wayward Pines. Nevyspytateľný

Napísal(a)

Ethan Burke, bývalý šerif, odhalil pravdu. Tá je absolútne neuveriteľná, ale zdá sa, že inak to asi nebude. Vitajte v malebnom mestečku Wayward Pines, v raji na zemi, z ktorého nebudete chcieť odísť.

sobota, 23 jún 2018 16:44

Mestečko Wayward Pines. Borovice

Napísal(a)

Milujem seriál Mestečko Twin Peaks. Že aj ty? Paráda, potom vstúp ďalej. Červená opona sa pomaly rozťahuje pred ďalším dejstvom...

Ak v sebe máte detského ducha, obálka knihy o Tomovi Gatesovi vás pritiahne ako magnet. Je posiata malými obrázkami, drobnými nápismi, leskne sa, hýri farbami a sľubuje tie najsuper príbehy pre všetky decká. Vnútro vás však môže sklamať.

pondelok, 18 jún 2018 18:53

Šachinšach

Napísal(a)

Šachinšach bol tradičný titul iránskych vládcov v staroveku, ktorého význam sa dá preložiť ako kráľ kráľov. V modernej dobe ho v Iráne nakrátko oživila dynastia Pahlaví.

pondelok, 18 jún 2018 18:41

Dvojčatá z ľadu

Napísal(a)

Žiť v pretvárke a len naoko sa nevypláca. Nie je to fér voči ostatným. Keď to však skončí smrťou dieťaťa, ide o ľudskú katastrofu.

pondelok, 18 jún 2018 18:29

Kvietok

Napísal(a)

Slovenské krimi od slovenskej autorky? Dnes sa už na niečo také, hádam, nik nedíva cez prsty...

sobota, 16 jún 2018 06:17

Šťastie je, keď človek aj tak miluje

Napísal(a)

Každý človek si hľadá kúsok šťastia na zemi. Isabelle Wagnerová žije svoj pokojný život nezadanej kvetinárky a v podstate jej nič nechýba. Možno len jej každodenná rezancová polievka zo zrušeného vietnamského bistra. A práve vďaka tej obľúbenej a náhle nedosiahnuteľnej polievke sa jej život zamotá...

nedeľa, 10 jún 2018 15:19

Hra na smrť

Napísal(a)

Detstvo... Jednoduchosť... Krása... Hry... Zábava... Kamarátstva... Nevinnosť... Nezabudnuteľné zážitky... Základy pre život... Alebo pre smrť?

Strana 1 z 91