banner top eknihy.guru

Recenzie kníh od A po Z

V tejto sekcii nájdete všetky doteraz publikované recenzie na knihy, chronologicky zoradené podľa dátumu pridania, aby vám nič neušlo.

Ponúkame recenzie na knižné novinky, ale aj staršie tituly. Vďaka neustále rastúcemu počtu recenzentov vám vieme ponúknuť obsah knihy stručne, nezávislo a hlavne zaujímavo, vďaka čomu si určite vyberiete tú správnu.

Aké su naše knižné recenzie?

Naše recenzie sú tak akurát dlhé, nestranné, nie nudné, miestami dokonca až vtipné. Dbáme nato, aby sme vám predstavili obsah recenzovanej knihy len v takej miere, aby ste sa dokázali rozhodnúť a zároveň neprišli ani o zrnko pôžitku z čítania.

Dúfame, že si aj pomocou našich recenzií vyberiete tú správnu knihu, vrátite sa znova a znova, až sa stanete jedným z našich verných čitateľov. Veľa zážitkov pri knihe vám praje tím čítaj.to!

pondelok, 25 september 2017 15:55

Neprebudený

Napísal(a)

Kam až môže zájsť jedna nevinná lož? Láska ako najmocnejší nástroj zničila nejeden život. V prípade Ondráša Machuľu to bolo doslovne.

nedeľa, 03 september 2017 16:18

Príbeh vlákna: Textilné remeslá na Slovensku

Napísal(a)

Od rastlinky k vláknu. Od techniky k umeniu. Textilné umenie sa tak trochu vytratilo z bežného života a je skôr dôležitou súčasťou kultúrneho dedičstva. Ako to však bolo v minulosti?

piatok, 01 september 2017 14:31

Dedkov veľký útek

Napísal(a)

Všetci chlapci snívajú o tom, že raz budú riadiť rýchle auto, lietadlo alebo rovno stíhačku! Auto si môže zadovážiť každý, ale previezť sa v stíhačke Spitfire z 2. svetovej vojny, ak nie ste členom britského Kráľovského letectva, to sa podarí málokomu.

piatok, 01 september 2017 10:23

Osud tak chcel

Napísal(a)

Ak hľadáte úprimnosť, prívetivosť a túžite po kráse slova, uvarte si dobrú kávu a začnite čítať.  Vnorte sa do spomienok jedného človeka s veľkým Č.

piatok, 01 september 2017 07:10

Dánske dievča

Napísal(a)

Psychologické príbehy či romány plné lásky. Každý máme svoj vlastný žáner, ktorý nás dokáže pohltiť a na chvíľu odniesť do sveta, ktorý nie je náš, avšak sami si ho vytvoríme. Dánske dievča je presne ten typ knihy, ktorý si vás vezme so sebou.

štvrtok, 31 august 2017 07:36

Politik

Napísal(a)

Čo všetko by ste boli ochotní urobiť preto, aby ste získali moc? A čo vlastne znamená byť mocný? Odpoveď imaginárneho politika nájdete v románe Ľuba Olacha.

utorok, 29 august 2017 15:38

Prevtelenie

Napísal(a)

Anna, malé a vitálne írske dievčatko, vôbec nemusí prijímať potravu, ale živí ho nebeská manna. Je to možné? Alebo je za tým oveľa temnejšie tajomstvo?

Rodičom, ktorí milujú pravidlá a nariadenia, sa narodí dieťa, ktoré nedodržiava základný zákon na našej planéte: zákon gravitácie. Vznáša sa, udiera si hlavu o stropy a kedykoľvek môže odletieť cez okno. Pripravte sa na veľké dobrodružstvo!

 

nedeľa, 27 august 2017 15:42

KARMA: Čo to je a prečo na nej záleží

Napísal(a)

Ach, tá karma. Kto z nás toto slovo niekedy nepovedal či nezačul? Je to najčastejšia nadprirodzená príčina nášho neúspechu. Nič sa nedalo robiť, mali sme to (asi) v osude. Kto sa však chce touto témou zaoberať hlbšie, tak pre neho je určený sprievodca karmovou teóriou.

sobota, 26 august 2017 10:05

Havraní chlapci

Napísal(a)

O Havraních chlapcoch som zo zahraničia počula samú chválu, preto som po tejto knihe pre mladých dospelých siahla bez váhania. Čakala som veštenie, mágiu a silné ženské postavy, no vkročila som do cukrárne pre naivky.

piatok, 25 august 2017 18:44

Rebeka

Napísal(a)

V tejto temnej gotickej romanci od slávnej Daphne du Maurier sa mladá a naivná hlavná hrdinka snaží získať srdce bohatého vdovca Maxima de Winter poznačeného smrťou svojej ženy Rebeky. Jej tieň sa zlovestne vznáša nad ich životmi, čo dáva tušiť tragickému vyvrcholeniu. Dokážu spoločne prekonať nástrahy minulosti?

Keď vidím také tie múdro a sympaticky vyzerajúce knihy plné odborných výrazov na všakovaké témy, ktoré však nevážia päť kíl a dajú sa čítať aj v posteli, hovorím si – čítaj, vzdelávaj sa! Nikdy nie je neskoro. Práve do spomínanej kategórie patrí aj kniha Genetika, 50 myšlienok, ktoré by ste mali poznať.

štvrtok, 24 august 2017 17:47

Popol a hriech

Napísal(a)

Staroba je pre mladých ľudí zvláštnym stavom. Človek tak akosi očakáva, že postupne zmúdrie a mnohé veci pochopí. V pätnástich chceme byť čo najskôr dospelí, v šesťdesiatke by sme však chceli vrátiť mladosť.

utorok, 22 august 2017 16:50

Moruša

Napísal(a)

Priznajte sa, čo ste robili, prípadne robíte, čím ste sa zaoberali, prípadne, čím sa zaoberáte vo veku 19 rokov? Aj u vás začína/l život mladého dospelého naplnený dobrodružstvami, vážnymi láskami, párty, zábavou, školou, v ktorej je svet gombička, skúšaním všetkého možného i stavaním sa na vlastné nohy? To všetko chcela i Iboja. Chcela...

utorok, 22 august 2017 16:42

Newhontská trilógia

Napísal(a)

Je veľa rôznych spôsobov ako čitateľovi vyrozprávať to, čo máte na srdci. O objekte vášho záujmu alebo problémoch, ktoré vás trápia, môžete hovoriť úplne otvorene, priamo či, povedané dnešným jazykom, natvrdo. Ale môžete tak urobiť i nepriamo, v náznakoch a metaforách. Podobne, ako to urobil Lajos Grendel.

utorok, 22 august 2017 16:35

Prešporský duch

Napísal(a)

Ľudí oddávna fascinujú záhady, tajomstvá či iné mystériá. Vyhľadávajú tajomné miesta, aby sa sami presvedčili o ich autenticite, alebo ich podrobujú kritickému skúmaniu. Ženú sa za hranice a pritom možno ani netušia, že jedna takáto záhada im leží priamo pod nosom. V bratislavskom Dóme svätého Martina.

utorok, 22 august 2017 16:15

Posvätné manželstvo

Napísal(a)

Recept na dokonalé manželstvo nejestvuje... Veď načo aj, keď si uvedomíme, že dokonalé manželstvo by bola koniec koncov jedna veľká nuda.

utorok, 22 august 2017 15:58

Knižnica duší

Napísal(a)

Ubrinky sú stále nezvestné, neobyčajní druhovia a kamaráti sú preč a na pleciach Jacoba a Emmy spočinula neľahká úloha. Všetkých ich zachrániť. Áno, tretie pokračovanie Neobyčajných detí slečny Peregrinovej sa neúprosnou rýchlosťou blíži do svojho finále... Iba ak by nie.

nedeľa, 20 august 2017 10:27

Zákerná zeleň

Napísal(a)

Vedeli ste, že rastliny neľútostne hodujú na útrobách hmyzu, alebo že sa pŕhľava živí starými kosťami? Neveríte? O tom, že rastliny dokážu byť poriadne zákerné, ale zároveň fascinujúce, vás presvedčí ďalšia kniha zo série Príšerná veda.

 

štvrtok, 17 august 2017 15:32

Mŕtve tajomstvo

Napísal(a)

Jedna malá rodina a v nej zakorenené jedno hrozivé tajomstvo. Šíri sa nenápadne, pomaly, a predsa zasiahne všetkých členov...

streda, 16 august 2017 18:57

Príhody Olivera Twista

Napísal(a)

Oliver Twist. Chlapec, proti ktorému sa spriahol hádam celý svet. Skutočnosť, že prežil svoje útle detstvo, možno nazvať zázrakom. Keďže sa mu to však podarilo, majme z toho úžitok – poďme sa s ním vydať na cestu po Anglicku a prežívajme na vlastnej koži príhody, ktoré čitateľov nenechávajú chladnými už takmer dvesto rokov.

 

streda, 16 august 2017 16:01

Zvieracia farma

Napísal(a)

Svet, v ktorom by všetci mali to, čo potrebujú, v ktorom by si všetci pomáhali a nik by nestál nad nikým, tu už bol. Teda – na papieri. A práve na ňom sa odvíja aj jeden ďalší.

streda, 16 august 2017 15:42

Sirota X

Napísal(a)

Najskôr hrdina, neskôr prenasledovaný. No aj tu možno platí to staré známe – kto akú zbraň používa, takou aj zomrie...

streda, 16 august 2017 15:26

Lesní ľudia

Napísal(a)

Človek sa v priemere dožíva 75 rokov, ženy trochu viac, muži o niečo menej. Obvykle sa snažíme prežiť svoj život naplno. Ktovie, čo by sa však stalo, keby človek mohol žiť povedzme 300 rokov. Čo by sme robili inak?

Rozprávka plná zvieratiek a školských priateľov i nepriateľov má potenciál osloviť každé dieťa. Pre násťročných sa v nej skrývajú i náznaky detskej lásky a čo je hlavné – aj bežný deň je dobrodružstvom.

pondelok, 14 august 2017 16:39

Srdcom a mečom

Napísal(a)

Stredoveké hrady s honosnými komnatami, dlhé cesty na koňoch aj v kočoch, intrigánske a falošné vzťahy mocných, nenásytnosť a boj o moc, vysoké studené nedobytné múry kláštorov a za nimi často nevinné trpiace nežné stvorenia, ale aj strhujúca vášeň a láska, čo „hory prenáša“ – to všetko je obsiahnuté v tejto knihe.

pondelok, 14 august 2017 08:05

Tolkienova Stredozem - Záhady a rébusy

Napísal(a)

J. R. R. Tolkien vytvoril unikátny svet plný bájnych postáv, vzrušenia a nezabudnuteľných príbehov. Azda žiadny fantazijný svet nie je taký unikátny a taký známy ako Stredozem. Preto sa niet čomu čudovať, že sa stala inšpiráciou pre ďalších autorov.

piatok, 11 august 2017 08:44

Připravena zemřít

Napísal(a)

Tik-tak. Tik-tak. Tik-tak. Týmito slovami začína ďalšia detektívka od Lisy Jackson a presne takto vrah odpočítava sekundy. Čas nemilosrdne beží ďalej a zabijak si zo zoznamu osôb postupne odškrtáva meno za menom. Čo by ste urobili, keby ste zistili, že ste na jeho zozname aj vy?

utorok, 08 august 2017 10:09

Naši a svetoví

Napísal(a)

Slováka stretneš po celom svete. Umývať riady, opatrovať starých ľudí... a pracovať na tých najvyšších pozíciách v oblasti vedy, umenia či informatiky. Sme národ plný šikovných a cieľavedomých ľudí, ktorí zanechávajú stopu všade, kam prídu.

pondelok, 07 august 2017 06:52

Špiónka

Napísal(a)

Striptérka, tanečnica, umelkyňa, prostitútka, radodajka, špiónka, klamárka, H21. Skrátka: Mata Hari. Žena s mnohými menami, desiatkami mužov a ohybným telom sa pod perom Paula Coelha vyzlieka, aby vám ukázala dno svojho srdca. Máte odvahu nahliadnuť?

Strana 1 z 86